km/óra
  2023.12.09., szombat  •  Natália napja
Suzuki Vitara Suzuki Castrum
Suzuki Swift Suzuki Castrum
Suzuki S Cross Suzuki Castrum
Újabb európai ország hosszabbítja meg a korlátozásokat

Újabb európai ország hosszabbítja meg a korlátozásokat

Litvániában december 17-ig meghosszabbítják a részleges karantént, mert továbbra is magas a koronavírussal fertőzöttek száma - jelentette be szerdán a vilniusi kormány.

 

A döntés értelmében az eredetileg november 7-től november 29-ig hatályban lévő korlátozó intézkedéseket hosszabbítják meg röviddel karácsony előttig. "Annak ellenére, hogy tapasztalunk bizonyos lassulást az új fertőzések számában, a helyzet továbbra is nagyon nehéz" - közölte Aurelijus Veryga egészségügyi miniszter.
   

A járványügyi intézkedések értelmében a vendéglátóipari létesítmények csak elvitelre főzhetnek, a szabadidős, kulturális, szórakoztató és sportlétesítmények továbbra is zárva tartanak. Tilosak a köztéri rendezvények és gyülekezések is. Emellett maszkviselési kötelezettség van érvényben csaknem minden zárt nyilvános helyen.
   

A litván kormány ugyanakkor lazított a múzeumokra és képtárakra vonatkozó előírásokon. Ezek - a családokat leszámítva - legfeljebb kétfős csoportokban lesznek látogathatóak december 10-től. Itt is azonban biztosítani kell, hogy látogatónként legalább tíz négyzetméter tér álljon rendelkezésre, valamint szigorúan be kell tartani a távolságtartásra vonatkozó előírásokat is.
     

A 2,8 milliós balti államban az utóbbi héten naponta átlagosan több mint 1800 új esetet jelentettek. A járvány kitörése óta Litvániában 51 655 az azonosított fertőzöttek száma, akik közül 432-en hunytak el a kórban. A gyógyultak száma 12 282. (MTI)

Savaria Fórum 32. évfolyam 44. szám - 2023.12.08.
Savaria Fórum 32. évfolyam 44. szám - 2023.12.08.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
December 10-től a teljes szakaszon a MÁV közlekedteti a Szombathely-Budapest InterCityket
Több jelentős változás is ételbe lép a 2023/24. évi közforgalmú vasúti menetrend bevezetésével. Idén december 10-től a két személyszállítást végző vasúttársaság, a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. is áttér a járat alapú közlekedésre, olvasható a GYSEV közleményében.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Itt vannak a 2023-as szombathelyi adventi vásár programjai
November 24-én nyílik meg a szombathelyi Fő téri 2023-as adventi vásár. Itt vannak a részletes programok.
Megnyílt 2023. adventi vására, amit minden szombathelyinek látnia kell
A Fő téren felgyúltak a fények, elindult az adventi kisvonat, és forralt bor illata száll: megnyílt Szombathely minden eddiginél látványosabb adventi vására.
Folytatódnak a pályaépítési munkák a szombathelyi vasútállomáson, módosulnak a menetrendek
Szombathely állomáson 2024. január 31-ig tovább folytatódnak a pályaépítési munkálatok. A vágányzár alatt a Szombathely állomásról induló és érkező vonatok többsége módosított menetrend szerint közlekedik, áll a GYSEV közleményében.