km/óra
  2024.07.13., szombat  •  Jenő napja
Új tornaszoba a Gazdag Erzsi Óvodában

Új tornaszoba a Gazdag Erzsi Óvodában

Ez az első tanév, amelyben használatba vette új tornaszobáját a Gazdag Erzsi Óvoda. Már tavasz végén elkészült a több mint 640 millió forintos beruházás, de akkor már alig néhány hetük volt a gyerekeknek, hogy kipróbálják az új, kétszintes épületrészt. Megvalósulhatott az akadálymentesítés is az intézményben.

Az új tornacsarnokba gond nélkül beférnek a nagyobb szőnyegek, a puha híd, a hosszú folyosócső, és még marad is tér a futkározásra. Kell is a kicsiknek a változatos mozgásforma, a fejlődésükhöz elengedhetetlen. Ehhez eddig nem volt megfelelő helyisége az intézménynek.

Molnár Anikó a Gazdag Erzsi Óvoda vezetője a Szombatheklyi Televíziónak nyilatkozott:
- A csoportszobákból pakolták ki az eszközöket, bútorokat az óvodapedagógusok, és nagyon szűkösen tudtunk mozogni, ezért örültünk nagyon, amikor lehetőségünk nyílt bekapcsolódni a TOP2 6.1 óvodai fejlesztések projektbe, nem is mi, hanem inkább a fenntartó, és 644 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott a mi intézményünk - fogalmazott Molnár Anikó.

A tornaszoba tervei  már 2016-ban elkészültek, az épületrész azonban csak most április végén lett felhúzva. Ez a fenti rész több mint 70 m2, alul pedig egy 42 m2-es helyiség, amelyet akár szertárnak is használhatna az ovi, de sokkal jobbat találtak ki ide.

A projektnek köszönhetően megvalósulhatott az akadálymentesítés is, rokkant parkolóhelyet alakítottak ki, illetve lift is épült a Gazdag Erzsi Óvodában a mozgáskorlátozottak számára.

 

Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Augusztusban folytatódik a lomtalanítás Szombathelyen
A SZOVA Nonprofit Zrt. idén is meghirdette a lomtalanítást, amely a lakosságra és lakóingatlanokra vonatkozik, így a garázstulajdonosok, illetve intézmények, vállalkozások, kereskedelmi egységek nem vehetik igénybe a szolgáltatást.
A Körösladányi MEDOSZ Sportkörben lett többségi tulajdonos az Illés Akadémia
Aki eddig tudta követni, hogy mi történt a Haladással, annak egy újabb fejtörő: a felszámolás előtt álló Szombathelyi Haladás Sportszolgáltató kft-től kapott jogon pár hete alakult ISA Haladás Kft. a június végén bevásárolta magát az önkormányzati választások másnapján - ahogyan leváltották a település fideszes vezetését - az NB III-ból való visszalépését bejelentő Körösladányi MEDOSZ Sportkörbe.
Augusztusi időutazásra hív a XXIII. Savaria Történelmi Karnevál
Augusztus 22. és 25. között ismét megelevenedik Szombathely ókori története: a nyolc kiemelt és 20 kísérőhelyszín 388 programmal várja Savaria lakóit és a vendégeket, hogy időutazással ünnepeljük a város 2000 éves múltját, jelenét és jövőjét. A XXIII. Savaria Történelmi Karneválról kedden tartottak sajtótájékoztatót a Történelmi Témaparkban.
Edzésbe állt a Haladás VSE
Hétfőn délután 21 mezőnyjátékosnak, valamint két kapusnak tartotta meg az első edzést a Szenczi Imre vezette szakmai stáb, írja az egyesület honlapja.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.