km/óra
  2023.12.04., hétfő  •  Borbála, Barbara napja
Újévi Operettgála
Vackor karácsonya
Új parkolók a kórháznál

Új parkolók a kórháznál

Elkészült az a 46 darab új parkoló, amit a SZOVA Zrt. a Markusovszky utcai egészségügyi alapellátó mögött alakított ki. A beruházás 30 millió forintba került. A várakozóhelyeket sorompóval zárták el, azokat a kórház dolgozói vehetik igénybe. A fejlesztés enyhít a környék parkolási gondjain – hangzott el a csütörtöki sajtótájékoztatón.

Már az alapellátó építésekor betervezték a parkolók létesítését a hátsó, 1300 m2-es területre, de a műszakitartalom-csökkentés miatt akkor nem valósult meg. A tervek azonban készen voltak, így amikor az önkormányzat elhatározta, hogy bővíti a parkolót, ennek nem volt akadálya. A SZOVA volt a kivitelező, márciusban indult a munka. 46 új térköves várakozóhely készült el.

A kórházi dolgozók szakszervezete és a mentők vezetői még tavaly keresték meg a városvezetést azzal, hogy parkolókat szeretnének a volt városi strand területére, idézte fel az előzményeket dr. Nemény András. A közgyűlés határozatban döntött a beruházásról, ami a város saját költségvetéséből valósult meg.

– 30 millió forintba került az önkormányzatnak ez a beruházás, 46 új parkoló létesült, ami minőségi javulást hoz. Akik itt parkolnak, nem a kórház területét foglalják el, de az utcán is szabadulnak fel helyek, hiszen az orvosok, nővérek, akik eddig ott álltak, bemennek a kórházon belülre, mert bent lesz hely. Akik állandó parkolást igényelnek, ők fognak itt parkolni az új részen – foglalta össze a polgármester. Hozzátette, a mentők kérését meghallgatva láttak neki a Markusovszky utca és István Lajos körút kereszteződésében a körforgalom építésének. Jól halad a munka, ha elkészül az új csomópont, jóval gördülékenyebb lesz az áthaladás.

Prof. dr. Nagy Lajos, a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház főigazgatója megköszönte a parkolókat a városnak. Mint mondta, ezzel jelentősen javulnak a környéken a parkolási feltételek.

Az új parkolót sorompóval zárták le, csak az Esterházy utca felől lehet megközelíteni. Csak kórházi dolgozók használhatják, ingyenesen. Azt várják, hogy így a kórház területén és az utcán is több lesz a szabad hely.

A SZOVA a Vas Vármegyei Markusovszky Egyetemi Oktatókórház részére az 1321 négyzetméteres ingatlanrészt bérbe adja 2023. július 1. napjától 10 év határozott időtartamra 2033. június 30. napjáig. A kórház, mint bérlő köteles az ingatlanon keletkezett hulladék gyűjtéséről és elszállításáról, az ingatlan tisztán tartásáról, síkosságmentesítéséről, az elektromos sorompó üzemeltetéséről (ideértve a működtetéshez szükséges SIM kártya megvásárlását, a szolgáltatóval való szerződéskötést, valamint a sorompó programozását is), esetleges javításáról, a zöldterület karbantartásáról a saját költségén gondoskodni. A kórház a bérlemény használatát 3. személynek nem engedheti át. A bérleti díj 250.000 Ft+ ÁFA/hónap.

Az önkormányzat vállalja, hogy a szerződés teljes időtartama alatt a bérleti díj összegével megegyező támogatást biztosít a kórház részére, így az intézménynek gyakorlatilag nem kerül pénzébe az új parkoló.

Dr. László Győző alpolgármester szerint örömteli, hogy a régi strand területét újra tudták hasznosítani. Kiemelte Kopcsándi József képviselő munkáját az ügyben, és a kórház vezetésével való jó együttműködést.

 

Savaria Fórum 32. évfolyam 43. szám - 2023.12.01.
Savaria Fórum 32. évfolyam 43. szám - 2023.12.01.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
December 10-től a teljes szakaszon a MÁV közlekedteti a Szombathely-Budapest InterCityket
Több jelentős változás is ételbe lép a 2023/24. évi közforgalmú vasúti menetrend bevezetésével. Idén december 10-től a két személyszállítást végző vasúttársaság, a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. is áttér a járat alapú közlekedésre, olvasható a GYSEV közleményében.
Itt vannak a 2023-as szombathelyi adventi vásár programjai
November 24-én nyílik meg a szombathelyi Fő téri 2023-as adventi vásár. Itt vannak a részletes programok.
Megnyílt 2023. adventi vására, amit minden szombathelyinek látnia kell
A Fő téren felgyúltak a fények, elindult az adventi kisvonat, és forralt bor illata száll: megnyílt Szombathely minden eddiginél látványosabb adventi vására.
Adventi vásár Szombathely 2023: óriáskerék, Mikulás-kunyhó és ragyogó Mikulásbusz
Minden idők leglátványosabb szombathelyi adventi vására lesz az idei – derült ki a péntek délelőtti sajtótájékoztatón. A már hagyományosnak számító Óriáskerék mellett lesz Mikulás-kunyhó, csillogó-villogó Mikulásbusz, meséket sugárzó LED-fal, és ezer méternyi fényfüzér ragyogja majd be a Fő teret.
Bojár Gábor: Varga Mihály és Nagy Márton is tudják, hogy ez baromság
Ezt mondta az akkumulátorgyárakra építő magyar gazdaságpolitikáról Bojár Gábor, Széchényi- és Gábor Dénes-díjas Graphisoft-alapító, aki vállalkozói tapasztalatait megosztani érkezett a szombathelyi egyetemre, de a beszélgetés közben szóba került az is, hogy mit vett át tőle Steve Jobs, melyik jelenet példaértékű számára az Eldorádóból, és hogy miben különbözött az állam szerepvállalásáról alkotott elképzelésük már 1995-ben is a miniszterelnökkel.
legfrissebbek
2024 tavaszán elkezdődik a Csaba utca felújítása
Jövőre felújítják Szombathely egyik legrosszabb állapotú utcáját, a Csaba utcát. Erről Putz Attila (Éljen Szombathely!), a keleti várorész önkormányzati képviselője adott hírt, amikor azt írta, hogy ma megtörtént az első tervegyeztetés az ügyben.
Szombathely közlekedéssel kapcsolatos kihívásaira kerestek megoldást a városházán
December 4-én, hétfőn délután rendezték meg az EIT Urban Mobility TICER projekt gálarendezvényét a szombathelyi városháza nagytermében.
Maxi-Dubajt álmodott Orbán Viktor Rákosrendezőre
A Burzs Kalifa beruházójával építtetne új milleneumi városközpontot Rákosrendező pályaudvar 130 hektáros, állami tulajdonú, jelenleg rozsdaövezeti besorolású területén a kormány. Ezt Lázár János építési és közlekedési minszter jelentette be.
Még nem véglegesek az új választókerületi határok Szombathelyen
A népesség csökkenése miatt Szombathelyen módosítani kellett a választókerületeket, a jegyző elkészítette az új felosztást. A kihirdetés után 15 napig volt lehetőség a jogorvoslatra, városunkban a a Magyar Kétfarkú Kutya Párt a Társaság a Szabadságjogokért és a Választási Földrajz segítségével megtámadta a jegyzői határozatot. A törvényszék megsemmisítette a beosztást, mert az nem tartalmazott érdemi indoklást, írja a telex.hu.
Heroint szállított a HA-SKA jelzésű gépen, őrizetbe vették a legendás magyar pilótát
8.1 millió eurót érő heroinnal bukott le Dublinban két magyar férfi múlt pénteken, a helyi nyomozók szerint az idősebb pilóta Európa-szerte hozta-vitte a heroin-, kokain- és kannabisz-szállítmányokat.