km/óra
  2024.05.21., kedd  •  Konstantin napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Új futballpálya a vépi patak partján

Új futballpálya a vépi patak partján

A vépi gróf adományából készül egy új futballpálya a várost átszelő patak partján. A kézilabdapálya méretű, 40X20m-es létesítmény várhatóan szeptember végén készül el.

 

A Kozár-Borzó patak mellett elterülő vépi futballpálya kerítését már készítik a szakemberek. Ezen a környéken nagyon sok a gyerek, akiknek a mozgásigénye hatalmas, ezért alakítja ki itt ezt a pályát a város. Kovács Péter polgármester elmondta, hogy a Vépen nevelkedett Erdődy László gróf adományozott három millió forintot, amelyből a település meg tudja valósítani ezt a létesítményt. 


Az Erdődy család évszázadok óta meghatározó szerepet tölt be a város életében. A település és a hozzá tartozó birtokok 1496-ban kerültek Erdődy Bakócz Tamás esztergomi érsek tulajdonába, ettől kezdve Vép az egyik legrégibb grófi család, az Erdődyek birtoka lett. Egykori gazdagságukról a szebb napokat megélt kastélyuk és hozzá tartozó kert árulkodik. A család mindig sokat segített a település lakóinak. Bár már nem élnek Magyarországon, a gróf mindig szeretettel gondol az itt élőkre. 


A polgármester elmondta, az adományból megtisztították a törmeléktől, valamint feltöltötték a terepet, a focipályán új kapukat is felállítottak, erre hamarosan a háló is felkerül. A területen további beruházásokat is tervez a későbbiekben az önkormányzat. Nemcsak a nagyobb gyerekekre, hanem a kisebbekre is gondolnak majd. 


„Szeretnénk majd ezt a játszóteret tovább bővíteni a klasszikus játszótéri játékokkal, hintákkal, kalandvárral, mert a másik, központi játszóterünk a város központjában van, innen azért jó messze” – tette hozzá a polgármester. 

 

Fotó: Nagy Jácint

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Savaria Fórum 33. évfolyam 19. szám - 2024.05.17.
Savaria Fórum 33. évfolyam 19. szám - 2024.05.17.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak