km/óra
  2024.05.25., szombat  •  Orbán napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Túl nagy falatnak bizonyult a bajnoki döntős, kikapott a Haladás-Viktória az MTK együttesétől

Túl nagy falatnak bizonyult a bajnoki döntős, kikapott a Haladás-Viktória az MTK együttesétől

A Győri ETO elleni 3-1-es győzelem után újabb felkészülési meccs várt a Haladás-Viktória együttesére, ezúttal a Varga Attila vezette MTK együttese látogatott Szombathelyre. Mindkét oldalon lehetőséget kaptak az új szerzemények, nemcsak a hazaiaknál, de a vendég együttesnél is jelentős játékosmozgás volt a nyár folyamán. A Simple Női Liga augusztus 15-én rajtol.

 

Felkészülési mérkőzés
Haladás-Viktória FC–MTK Hungária FC 0-4 (0-2)

Gólszerző: Magyarics (29., 35.), Pápai (70.), Legendás (78.)

 

Haladás-Viktória: Bíró – Balogh (Hajdú, 71.), Fördős, Horti, Jánosi – Kopcsándi (Hajba, 50.), Harsányi (Németh M., 50.), Kovács V. (Balázs, 81.), Németh A. (Böcskei, 80.) – Szil (Sábián, 65.), Németh Zs. (Csutoros, 56.).

Vezetőedző: Szabados György

 

MTK Hungária FC: Varga (Szőcs 46.) - Tóth (Mayer 46.), Curless (Sain 65.), Demeter, Németh (Cremer 46.) - Nagy Á. (Farádi-Szabó 60.), Csányi (Bokor 60.), Kocsán (Stefán 60.) - Diószegi (Legendás 60.), Pápai, Magyarics.

Vezetőedző: Varga Attila

 

Második felkészülési találkozóját vívta szerdán este a Király Sportlétesítményben a Haladás-Viktória együttese. Szabados György csapata a csonka szezonban bajnoki döntőt játszó MTK-t látta vendégül. 

 

Jó iramban kezdték a csapatok a találkozót, de már az első percek után látható volt, hogy mezőnyfölényben futballoztak a vendégek. Varga Attila együttese többet birtokolta a labdát, és főként a széleken, Németh Loretta és Magyarics Zoé révén próbálta meg megbontani a szombathelyiek védelmét. Több veszélyes helyzetet is kidolgozott az MTK, de a vasiak hátvédsora állta a sarat, a lövéseknél, indításoknál pedig a válogatott kapus, Bíró Barbara avatkozott közbe jól. A találkozó 30. percében aztán góllá érett a vendég mezőnyfölény: a szombathelyi nevelésű Magyarics Zoé találatával szerezte meg a vezetést az MTK együttese. Hét perccel később aztán növelni tudta előnyét a vendég együttes: két, korábban Szombathelyen játszó játékos hozta össze az MTK második találatát, miután Németh Loretta középre lőtt labdájára a hosszú oldalon ismét Magyarics Zoé érkezett, és közelről gurított a kapuba. 

 

A második félidőben mindkét tréner több helyen frissített a csapatán. A játék kiegyenlítettebbé vált az első félidőhöz képest, de az MTK összességében ekkor is uralta a mérkőzést. A szombathelyi együttes főként a kontrákra építette a játékát, de nem sikerült őket góllal befejezni. A 70. percben egy beadás után a magyar női labdarúgás egyik legnagyobb reménysége, Pápai Emőke fejelt a kapuba, így már háromgólos volt a vendégek előnye. Ahogy az első félidőben, a második játékrészben is viszonylag gyorsan jött a következő találat, méghozzá ismét a rózsaszín-mezesek részéről: a 18 esztendős Legendás Nóra szerezte az MTK negyedik találatát, ezzel pedig ki is alakult a 0-4-es végeredmény.

 

A Haladás-Viktória legközelebb vasárnap lép pályára felkészülési mérkőzésen, akkor a szlovén Pomurje együttesét fogadják a szombathelyiek a Király Sportlétesítményben. 

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legfrissebbek
Vármegyei I. osztály: lezárult a bajnokság, a Királyé lett az ezüstérem a Haladás mögött, a harmadik helyet a Vép szerezte meg
A Sárvár a hatalmas vihar, jégeső miatt találkozója nagy részét műfüvön játszotta és 0-0-ra végzett a Csákánydoroszlóval, de a Söpte és Szentgotthárd is megosztozott a pontokon. A Haladás gólzáporos mérkőzésen hozta el a három pontot Táplánból, míg a Körmend, a Vasvár és a Szarvaskend egyaránt három gólt szerezve nyert hazai környezetben.
100 százalékos teljesítménnyel nyerte a bajnokságot az SZKKA
Az NB/I B-s kézibajnokság zárófordulójában az Orosházát is legyőzte Vida Gergő együttese, amely mind a 30 bajnokiját megnyerte.
Hankó Balázs: egyre vonzóképesebb a megújult magyar felsőoktatás
Egyre vonzóképesebb, egyre attraktívabb a megújult magyar felsőoktatás - hangoztatta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) felsőoktatásért felelős államtitkára Szombathelyen tartott sajtótájékoztatóján, szombaton.
Ha jövő héten IC-vel készült Budapestre, ennek nem fog örülni
Vonatok helyett pótlóbuszok járnak hétfőtől Szombathely és Csorna között, pályakarbantartási munkák miatt.
Megtisztult a Stromfeld lakótelep első két félköríve is
A SZOVA Nonprofit Zrt., a Szompark Kft. és a Közterület-felügyelet korábbra tervezte, de a csapadékos időjárás miatt végül csak most tudták elvégezni a Stromfeld lakótelep első két félkörívének komplex takarítását.