km/óra
  2023.06.09., péntek  •  Félix napja
Dacia
Tóth-Gábor Kristóf a Budapest Honvédban folytatja pályafutását

Tóth-Gábor Kristóf a Budapest Honvédban folytatja pályafutását

Az utánpótlás-válogatott támadó fontos gólokkal segítette hozzá a Haladást az NB II-ben maradáshoz. A következő szezonban már az NB I-ben, és a nemzetközi porondon is bemutatkozhat Tóth-Gábor Kristóf.

 

Megvan a Szombathelyi Haladás második nyári távozója. A korábban Mezőkövesdre igazolt belső védő, Jagodics Márk után Tóth-Gábor Kristóf is az NB I-ben folytatja pályafutását, méghozzá a Budapest Honvéd együttesénél.

 

A 18 éves támadó 2015-ben került az Illés Akadémiára, majd később a Szombathelyi Haladás NB II-es együttesébe. A korosztályos, U19-es válogatott csatár a magunk mögött hagyott, csonka 2019/20-as NB II-es bajnokságban 15 mérkőzésen kapott lehetőséget, melyeken hat gólt szerzett. Ősszel csak a Vác ellen talált be, tavasszal azonban már sokkal gólerősebben játszott,  a Csákvárnak és a Soroksárnak két-két, a Budaörsnek egy gólt lőtt. Tóth-Gábor Kristófnak év végéig szóló szerződése volt a Haladással. 

 

A fiatal játékos a klub honlapjának elmondta, több ajánlata is volt, végül a piros-feketék elképzelése és jövőképe győzte meg őt leginkább, ezért döntött a fővárosi klub mellett. Tóth-Gábor Kristóf rendkívül hálás az Illés Akadémiának, és a Haladásnak is, mindenkinek, akik segítették az itt eltöltött idő alatt, és bár eddig még nem volt rá lehetősége, mindenképpen szeretne elbúcsúzni a csapattól.

 

Fotó: Mészáros D. Zsolt

Savaria Fórum 32. évfolyam 20. szám - 2023.06.02
Savaria Fórum 32. évfolyam 20. szám - 2023.06.02
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Dr. Perger Gyula atya visszatér Szombathelyre
A székesegyház plébánosa lesz. Több személyi változás is történt.
Elkészült a Belvárosi Levendulás
Megszépült a Mártírok tere: a Szombathelyi Belvárosért Egyesületnek köszönhetően a korábban inkább balkáni állapotokat mutató teret szombattól 700 tő levendula díszíti.
Helyi sikerek a XIII. Országos Nyugdíjas Ki-Mit-Tud és Népek Tánca-Népek Zenéje vetélkedőn
Május 12-14. között rendezték meg idén az Országos Nyugdíjas Ki-Mit-Tud és Népek Tánca-Népek Zenéje vetélkedőt Hajdúszoboszlón. A nagy hagyománnyal bíró, 13. alkalommal megrendezett megmérettetésen két helyi csoport, a Gyöngyöshermán Szentkirályi Polgári kör Népdal és nótaköre, valamint a Szombathelyi Horvát Nemzetiségi Önkormányzat ĐURĐICE vegyes kórusa és senior táncsoportja is kiemelkedő eredményt ért el.
Civil összefogásból valósul meg a belvárosi levendulás
A Szombathelyi Belvárosért Egyesület június 2-án és 3-án levendulatelepítést végez a Mártírok terén. A civil kezdeményezés magánadakozásokból gyűjtötte össze a szükséges összeget ahhoz, hogy a Fő tértől alig pár méterre lévő tér megszépüljön, és újabb turistalátványosságot kínáljon a városba érkezőknek.
Egygólos győzelmet aratott és lépéselőnybe került a Haladás VSE az NB III-as osztályozón
A szombathelyiek Ferencz Zoltán és Tóth Márton találataival 2-1-es idegenbeli sikert arattak Orosházán az osztályozó első találkozóján.
legfrissebbek
Az áradó Rába szigetéről mentettek embereket a tűzoltók Vasban
Dugólétrák és kötelek segítségével menekítették ki a bajbajutottakat.
Ráfutásos balesetek okoztak nagy dugót több helyen is Vasban
Balogunyomnál egy Mercedes nyergesvontató lengyel vezetője volt figyelmetlen és a társának a szerelvényébe tolt egy álló személyautót. Szombathelyen csúcsidőben tolta össze a sort egy MAN teherautó.
A hét végén is folytatódik a záporos, zivataros idő
Folytatódik a záporos, zivataros időjárás a hét végén is, többórás napsütés az ország nagy részén csak vasárnap várható. A hőmérséklet az eddigiekhez hasonlóan 21-26 Celsius-fok körül alakul a legmelegebb órákban - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.
Pert nyert a polgármester Dankó István ellen, jótékony célra fordítja az összeget
Hende Csaba titkárságvezetője, korábban államtitkára Dankó István beperelt, mert a közgyűlésen azt találtam mondani, hogy számomra tisztességében megkérdőjelezhető az az ember, aki államtitkárként a saját cégének milliárdos üzletet intéz, olvasható dr. Nemény András polgármester Facebook-oldalán.
Eddig hat jelölés érkezett a „Szombathelyi hétköznapi hősök” díjra
Hat jelölés érkezett a frissen alapított „Szombathelyi hétköznapi hősök” díjra. Az elismerést olyan személy kaphatja, aki sokat tesz a közösségért. Már tart a szavazás, a jelöltekre június 16-ig lehet voksolni egy online űrlapon. A díjat az Érezd Szombathelyt! programsorozat keretében, az első teraszkoncerten adják át.