km/óra
  2024.04.14., vasárnap  •  Tibor napja
Tollvonások: Böröczki Mihály kötetét mutatják be a könyvtárban

Tollvonások: Böröczki Mihály kötetét mutatják be a könyvtárban

Pénteken, február 2-án 17 órakor kerül sor a Berzsenyi Dániel Könyvtárban Böröczki Mihály Tollvonások című verseskötetének bemutatójára.

A könyvbemutató moderátora dr. Czetter Ibolya, az ELTE Savaria Egyetemi Központ Magyar Irodalomtudományi Tanszékének vezetője lesz, aki ekkép írt a kötetről:

„Gazdagon szerteágazó tematikájú, mégis egységes kötetet tart a kezében az olvasó. Böröczki Mihály folyamatosan bővülő életművében a Tollvonások című verseskönyv immár a huszadik önálló gyűjtemény, amely a költői produktivitás és a mindig hangsúlyos önazonosság reprezentatív dokumentuma. …

Böröczki Mihály megkapóan tiszta hangú költő, aki az apró részletektől a létezés felfoghatatlan tartományaihoz vezet el, észrevétlenül, magától értetődően. Talán gondolatrendszerének egyöntetűsége a kötet legszembetűnőbb jellemzője: hangjának kiegyensúlyozott derűje és halk reflexivitása, az egyívású beszédfolyam biztosít karakteres arculatot könyvének.

Versalanya többnyire személyes, vallomásos, néhol önironikus és játékos, de megérintik a közélet visszásságai, az aktuális társadalmi vagy a lesújtó világpolitikai események …
Csakis arra biztathatom az olvasót, hogy vegye kézbe a verseket, s kísérje végig a költőt a táj vagy a lélek mélyére vezető barangolásain
.”

Az eseményen közreműködik: Zsapka Attila énekmondó és Szalai András versmondó
 

Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Már tudják, hol mérnek a vasi rendőrök a Speedmarathonon
A vasi rendőrök száznál is több javaslatot kaptak az itt élőktől, hogy hol mérjenek majd április 19-én.
Szombaton elstartol a Spartan, itt vannak a részletek
Április 13-án, szombaton Szombathelyre érkezik a Spartan, a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó versenysorozata. Több ezer magyar és nemzetközi versenyzőt várnak a szervezők. Épülnek a látványos akadálypályák, melyek csak arra várnak, hogy szombat reggel nyolc órakor elstartoljanak a versenyzők. Szólunk előre, hogy több utcában is forgalomkorlátozás lesz.
Nehéz lesz az április a Rumi úton közlekedőknek
Napokon belül indul a város legforgalmasabb déli bevezető útjának felújítása, a Rumi út aszfaltozása miatt a hónap végén várhatóan pár napig teljes lezárás lesz a szakaszon, de már a marási munkák idején is lassabb haladásra kell számítani.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Szólunk előre: április második hetében több helyen is útlezárások lesznek Szombathelyen
Szombathely 800 millió forintos önkormányzati forrásból megvalósuló útfelújításának részeként több helyszínen kezdődnek vagy folytatódnak munkálatok április második hetében, ezért lezárásokra, korlátozásokra kell számítani.