km/óra
  2020.10.22., csütörtök  •  Előd napja
Többször átpördült és a tetején állt meg az Opel, tűzoltók vágták el az asszonyokat ülésben tartó övet

Többször átpördült és a tetején állt meg az Opel, tűzoltók vágták el az asszonyokat ülésben tartó övet

Az Opel egy rosszul sikerült előzés után 60 métert haladt az árokban, mielőtt a sofőr visszakormányozta volna az útra. Valószínűleg szerencsésebb lett volna hagyni az árokban lelassulni a gépkocsit.

 

Két idős asszony megsérült Répcelak közelében a 86-os főúton, egy közlekedési balesetben, írja a 112press. Beled irányába tartottak egy Opellel és Répcelakot elhagyva egyenes szakaszon egy másik Opel előzésébe kezdett a sofőr. Eddig tisztázatlan körülmények között a két jármű érintőlegesen ütközött. 


Mindkét sofőr másképp emlékezett a történtekre. Az előzésben lévő Opel az ütközéstől a menetirány szerinti bal oldalon lehajtott az útról, majd meredeken a bal oldala felé dőlve kb. 60 métert tett meg az árokban. A sofőr ezután visszakormányozta az autót az úttestre, de az Opel sodródni kezdett, keresztbe fordult és többször átfordulva a tetején állt meg. Az autóban utazók használták a biztonsági öveiket, ezért az ülésben maradtak. A kiérkező répcelaki tűzoltók leszorítót tettek a kormány-légzsákra, ami nem robbant ki a balesetben, megelőzendő a mentés közbeni "elműködést".


A két idős asszony megsérült a balesetben, ennek ellenére kedélyesen elbeszélgettek az őket mentő tűzoltókkal és még viccelődtek is a helyzetükkel. A mentők mindkettőjüket kórházba szállították. A másik Opel vezetője nem sérült meg. A helyszíni szemle teljes útlezárás mellett zajlott a 86-os főúton. 

 

Fotó: Tánczos Mihály/112press
 

Savaria Fórum 29. évfolyam 38. szám - 2020.10.16.
Savaria Fórum 29. évfolyam 38. szám - 2020.10.16.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Gazdátlan betegek, ellátási zavarok várhatók
Elfogadhatatlan az orvosok és egészségügyi dolgozók számára a jogviszonyról szóló törvény. A kivezénylés, a választási kötelezettség állami- és magánellátás között lehetetlen helyzetbe hozza az orvosokat, a szakdolgozók jelentős részét, és ez által a betegeket is. Megkérdeztük egy orvos véleményét a témáról, aki negyven éve praktizál egy nyugat-magyarországi kórházban.
Operatív törzs: korlátozás nélkül lehet menni vásárolni Ausztriába, hazatérés után azonban karantén jár
Az egy hónapja életbe lépett járványügyi készültségi időszak során 1542 rendőri intézkedésre volt szükség a védelmi intézkedések megszegése miatt - mondta a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese szerdán online sajtótájékoztatón.
Az orvosok többlépcsős béremeléséről döntött a parlament
Az orvosok jelentős mértékű, jövőre induló, többlépcsős béremeléséről döntött kedden az Országgyűlés.
Megduplázzák az orvosok bérét, kivezetik a hálapénzt
Elfogadta a kormány a Magyar Orvosi Kamara (MOK) által előterjesztett, soha korábban nem látott méretű béremelést tartalmazó javaslatot, és a hálapénz kivezetéséről is megállapodás született.
Az ápolók is igazságos béremelést kérnek
További jelentős béremelést kérnek a kormánytól a szakápolók is – írta közleményében a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK).
legfrissebbek
Felújítják a gencsapáti vasúti átjárót
Elhajtott a baleset okozója a 84-esen, frontális karambolt előzött meg a Renault vezetője
Áttért a szemközti sávba egy jármű hajnalban a 84-es főúton. A szemből érkező Renault vezetője mentette, ami menthető és a padkára kormányozta az autóját, de így is ütköztek. Az okozó megállás nélkül elhajtott.
Megújul a város egyik emblematikus épülete
Várhatóan 2023-ra megújul a Megyeháza. A Modern Városok Program keretében 2,2 milliárd forintot fordítanak a város emblematikus épületének rekonstrukciójára. A kiemelt beruházás kivitelezése 2021 második felében indulhat.
Hátrányos helyzetű, tehetséges gyermekeket támogat az önkormányzat
Szombathely Megyei Jogú Város Közgyűlése a határozatával egyetértett a Szent Márton Esélyegyenlőségi Támogatási Program bevezetésével, ennek a segítségével kíván támogatást nyújtani a tehetséges, szociálisan hátrányos helyzetben lévő gyermekek számára. A támogatni kívánt célcsoport a tehetséges, szociálisan rászorult, általános iskola 5. évfolyamába lépő gyermekek, olvasható a város honlapján.
OVSZ: félszáznál több helyen várnak véradókat országszerte
Országszerte több mint 50 helyszínen szerveznek véradást, a helyszínek és időpontok az ovsz.hu és a veradas.hu oldalon követhetők - közölte az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) véradásszervezője csütörtökön az M1 aktuális csatornán.