km/óra
  2023.12.11., hétfő  •  Árpád napja
Suzuki S Cross Suzuki Castrum
Suzuki Swift Suzuki Castrum
Suzuki Vitara Suzuki Castrum
Több Vas megyei rendőr munkáját is elismerték

Több Vas megyei rendőr munkáját is elismerték

Augusztus 20. alkalmából több, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság állományába tartozó rendőr részesült elismerésben.

 

Dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere, miniszterelnök-helyettes „Bátorságért Érdemjel”-et adományozott, egyben pénzjutalomban részesítette

  • Pintér Zoltán Ákos c. r. törzszászlóst, a Kőszegi Rendőrkapitányság Rendészeti Osztálya Közrendvédelmi és Közlekedésrendészeti Alosztályának járőrparancsnokát;
  • Horváth Zoltán c. r. főtörzsőrmestert, a Kőszegi Rendőrkapitányság Rendészeti Osztálya Közrendvédelmi és Közlekedésrendészeti Alosztályának járőrét; akik egy kutyatámadás során mentették meg egy súlyosan sérült férfi életét.

 

A Rendőrség állományában végzett kiemelkedő szakmai munkája elismeréseként tanácsosi címet adományozott

  • Ribes Attila c. r. alezredesnek, a Főkapitányság Bűnügyi Osztály Nyomozó Alosztálya kiemelt főnyomozójának;
  • Fülöp Gábor r. őrnagynak, a Főkapitányság Bűnügyi Osztály Nyomozó Alosztálya kiemelt főnyomozójának.

 

A Labdarúgó Európa-bajnokság biztosítási feladatainak ellátásában nyújtott kiemelkedő szolgálati tevékenysége elismeréséül pénzjutalomban részesítette

  • Burics Róbert r. zászlóst, a Rendészeti Igazgatóság Közlekedésrendészeti Osztálya Forgalom-ellenőrző Alosztályának járőrparancsnokát.

 

Dr. Balogh János r. altábornagy, országos rendőrfőkapitány a Rendőrség állományában végzett kiemelkedő szakmai munkája elismeréseként soron kívül előléptette

  • rendőr alezredessé Kocsis Tamás r. őrnagyot, a Bűnügyi Igazgatóság Bűnügyi Osztálya Nyomozó Alosztályának alosztályvezető-helyettesét;
  • rendőr őrnaggyá Varga Krisztián Gyula r. századost, a Szombathelyi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának osztályvezető-helyettesét.

 

A Rendőrség állományában végzett kiemelkedő szakmai munkája elismeréseként pénzjutalomban részesítette

  • Szakály Zsuzsanna r. főtörzszászlóst, a Körmendi Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztályának szolgálatirányító parancsnokát.
Savaria Fórum 32. évfolyam 44. szám - 2023.12.08.
Savaria Fórum 32. évfolyam 44. szám - 2023.12.08.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Itt vannak a 2023-as szombathelyi adventi vásár programjai
November 24-én nyílik meg a szombathelyi Fő téri 2023-as adventi vásár. Itt vannak a részletes programok.
December 10-től a teljes szakaszon a MÁV közlekedteti a Szombathely-Budapest InterCityket
Több jelentős változás is ételbe lép a 2023/24. évi közforgalmú vasúti menetrend bevezetésével. Idén december 10-től a két személyszállítást végző vasúttársaság, a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. is áttér a járat alapú közlekedésre, olvasható a GYSEV közleményében.
Folytatódnak a pályaépítési munkák a szombathelyi vasútállomáson, módosulnak a menetrendek
Szombathely állomáson 2024. január 31-ig tovább folytatódnak a pályaépítési munkálatok. A vágányzár alatt a Szombathely állomásról induló és érkező vonatok többsége módosított menetrend szerint közlekedik, áll a GYSEV közleményében.
Elindult Rudolf, a Mikulás-busz Szombathelyen
Az idei év nagy meglepetése, a feldíszített busz december 5-én, napnyugta után gördült ki először a kocsiszínből, és egészen december 26-ig közlekedik majd naponta a szombathelyi utakon. Na de nem ám mindig ugyanazon a vonalon, hanem gyakorlatilag bárhol és bármikor felbukkanhat, így a karácsony előtti időszakban minden buszozó utazhat majd Rudolffal.