km/óra
  2024.04.18., csütörtök  •  Andrea, Ilma napja
Több mint 200 millió forintból forgatnak filmet Ákosról

Több mint 200 millió forintból forgatnak filmet Ákosról

A készülő dokumentumfilm fő vállalása, hogy magasságaival és mélységeivel együtt, kendőzetlen őszinteséggel mutasson be egy olyan életutat, mely példát adhat a ma felnővő generációknak.

Két dokumentumfilm és egy filmdráma gyártását támogatja a Nemzeti Filmintézet (NFI) – jelentették be szerdán. Az egyik dokumentumfilm a dunaszerdahelyi DAC sportklub történetéről, a másik Kovács Ákos Kossuth-díjas magyar dalszerző-zeneszerző-költőről szól, a filmdráma pedig a cseh-szlovák-magyar-lett koprodukcióban készülő, Erdő lesz.

Az Ember maradj: Ákos című dokumentumfilm gyártását 228,515 millió forinttal támogatja az NFI. A Kriskó László forgatókönyvéből és rendezésében készül dokumentumfilm célja, hogy a színpadról és a képernyőkről ismert előadóművésszel együtt az embert is bemutassa: az álmodozót, a kreátort, akinek sorai, dalai még azoknak a lelkébe is beleégtek, akik kevésbé szeretik – olvasható a közleményben.

A portréfilm részben fikciós visszatekintés lesz, megjelenítve Ákos gyermekkorát, fiatalságát a rendszerváltás Magyarországán és első átütő sikereit is, de középpontjában a szólókarrierje áll, amely minden mozzanatával azt mutatja, hogy Ákos egy rendkívül összetett személyiség – írják, hozzátéve, a készülő dokumentumfilm fő vállalása, hogy magasságaival és mélységeivel együtt, kendőzetlen őszinteséggel mutasson be egy olyan életutat, mely példát adhat a ma felnővő generációknak.

A tervek szerint 2025 tavaszán debütáló portréfilm producere Hábermann Jenő.

 

(MTI)

Fotó: Facebook/Ákos

Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Szombaton elstartol a Spartan, itt vannak a részletek
Április 13-án, szombaton Szombathelyre érkezik a Spartan, a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó versenysorozata. Több ezer magyar és nemzetközi versenyzőt várnak a szervezők. Épülnek a látványos akadálypályák, melyek csak arra várnak, hogy szombat reggel nyolc órakor elstartoljanak a versenyzők. Szólunk előre, hogy több utcában is forgalomkorlátozás lesz.
Spártaiaktól pezsgett Szombathely – Íme a Spartan Race eredményei!
Szombaton Szombathelyre érkezett a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó versenysorozata, a Spartan Race. Reggel 8 és este 6 óra között több ezer magyar és nemzetközi versenyző száll harcba öt kategóriában, és már rögtön az elsőnél van miért büszkének lennünk: a szombathelyi Kívés Bendegúz dobogóra állhatott.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Áprilisi nyárra téli zimankó: kifehéredett a Kőszegi-hegység csúcsa
Kifehéredett az Írottkő kedden délelőtt: az Astromet Facebook-oldal élő videóban jelentkezett be a Kőszegi-hegységből, jég- és hódara, illetve hó hullott a nulla fok körüli hőmérsékleten.
Szombathely Deák Ferenc utca 3. alatti gyermekorvosi rendelő - Dr. Gecse-Kálózi Patrícia rendelési idő
Dr. Gecse-Kálózi Patrícia gyermekorvos rendelési ideje 2024-ben március 1-től a Deák Ferenc utcai gyermekorvosi rendelőben, Szombathelyen.