km/óra
  2024.04.18., csütörtök  •  Andrea, Ilma napja
Több csontja is eltörött, miután részegen motorra ült

Több csontja is eltörött, miután részegen motorra ült

Pedig mondták neki, hogy nem jó ötlet.

A Sárvári Járási Ügyészség jármű önkényes elvételének bűntette és ittas járművezetés vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vádirat szerint 2023 októberében – a tulajdonos többszöri tiltása ellenére – felült az utcán járó motorral álló motorkerékpárra, majd azt enyhe fokban ittasan, bukósisak nélkül vezette.

A vádlott haladása során elveszítette uralmát a jármű felett, a füves útpadkán megcsúszott és a vízelvezető árok betonátereszének ütközött. Az ittas sofőr a baleset következtében nyolc napon túl gyógyuló – többszörös csonttörésekben megnyilvánuló – súlyos sérüléseket szenvedett el.

A járási ügyészség közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását is indítványozta a vádlottal szemben, akinek büntetőjogi felelősségéről a Sárvári Járásbíróság fog dönteni – közölte a Vas Vármegyei Főügyészség.

 

Címlapkép: Illusztráció/Pixabay

Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Szombaton elstartol a Spartan, itt vannak a részletek
Április 13-án, szombaton Szombathelyre érkezik a Spartan, a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó versenysorozata. Több ezer magyar és nemzetközi versenyzőt várnak a szervezők. Épülnek a látványos akadálypályák, melyek csak arra várnak, hogy szombat reggel nyolc órakor elstartoljanak a versenyzők. Szólunk előre, hogy több utcában is forgalomkorlátozás lesz.
Spártaiaktól pezsgett Szombathely – Íme a Spartan Race eredményei!
Szombaton Szombathelyre érkezett a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó versenysorozata, a Spartan Race. Reggel 8 és este 6 óra között több ezer magyar és nemzetközi versenyző száll harcba öt kategóriában, és már rögtön az elsőnél van miért büszkének lennünk: a szombathelyi Kívés Bendegúz dobogóra állhatott.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Áprilisi nyárra téli zimankó: kifehéredett a Kőszegi-hegység csúcsa
Kifehéredett az Írottkő kedden délelőtt: az Astromet Facebook-oldal élő videóban jelentkezett be a Kőszegi-hegységből, jég- és hódara, illetve hó hullott a nulla fok körüli hőmérsékleten.
Szombathely Deák Ferenc utca 3. alatti gyermekorvosi rendelő - Dr. Gecse-Kálózi Patrícia rendelési idő
Dr. Gecse-Kálózi Patrícia gyermekorvos rendelési ideje 2024-ben március 1-től a Deák Ferenc utcai gyermekorvosi rendelőben, Szombathelyen.