km/óra
  2024.05.25., szombat  •  Orbán napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Tizenkét év fegyházra ítéltek egy hajléktalant, aki késsel bántalmazta társát

Tizenkét év fegyházra ítéltek egy hajléktalant, aki késsel bántalmazta társát

Duplájára emelve a büntetést jogerősen 12 év fegyházra ítélt a Győri Ítélőtábla egy hajléktalan férfit, aki megverte és késsel megvágta társát egy veszekedés során.    

A tábla keddi ítéletéről beszámolva a Győri Fellebbviteli Főügyészség az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a hajléktalan, ittas állapotban lévő férfiak a 2022. november 10-ről 11-re virradó éjszakát egy székesfehérvári önkiszolgáló mosodában töltötték.

A vádlott több mint hét órán keresztül folyamatosan bántalmazta, megalázta a sértettet: többször megütötte, megrúgta, leköpte, késsel megvágta a nyakát és mindkét arcfelét. A sértettől elvett két öngyújtót, egy karórát, valamint vágott dohányt is.

A bántalmazott sértett sérülései nyolc napon belül gyógyultak, azonban a nyaka elleni késes támadás akár halálos sérülést is okozhatott volna - olvasható a közleményben.
 Életveszélyt okozó testi sértés kísérlete és rablás miatt a Székesfehérvári Törvényszék a vádlottat hat év börtönbüntetésre ítélte azzal, hogy a büntetés kétharmadának letöltése után feltételes szabadságra bocsátható.

Az ítélet ellen az ügyész, a vádlott és a védő is fellebbezett. A tájékoztatás szerint a Győri Ítélőtábla kedden kihirdetett határozatában egyetértett a fellebbviteli főügyészség álláspontjával: a vádlott cselekménye nyereségvágyból elkövetett emberölés kísérletének minősül, ezért és a rablás miatt 12 év fegyházbüntetésre ítélte és kizárta a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből.

 

Fotó: illusztráció/Pixabay

címkék
Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legfrissebbek
“Jancsó, nekem te vagy a Haladás…” - érzelmes posztban búcsúzik a zöld-fehér példakép
Jancsó András rúgott bombagólt az NB I-ben a Gerával, Bödével, Dibusszal felálló Fradinak az Üllőin, de pályafutása legmeghatározóbb pillanatai mégis idén történtek, és mindkettő a pályán kívül. Hosszú posztban reagál a Szombathelyi Haladás 28 éves, megkérdőjelezhetetlenül lokálpatrióta labdarúgója a csapattal történtekre.
Parkoló autónak ütközött, ami kidöntött egy 20 kilovoltos vezetéket is tartó villanyoszlopot
A baleset Kenyeriben történt péntek reggel, az azt okozó Opelen nem volt érvényes kötelező felelősségbiztosítás, ráadásul a kocsi fiatal sofőrje, megpróbálta másra hárítani a felelősséget.
Kedden két fontos szombathelyi vasúti átjárónál sem működnek majd a jelzőlámpák
Biztosítóberendezés fenntartási munkálatokat végez május 28-án kedden két forgalmas szombathelyi vasúti átjárónál is a GYSEV.
Diploma-kiállítás: létkérdések és válaszok (képgalériával)
Diploma-kiállítás nyílt pénteken az ELTE SEK Vizuális Művészeti Tanszék (VMT) képi ábrázolás szakos hallgatóinak mestermunkáiból az Írokéz Galériában (a Képtár épületében). A diákoknak az elmúlt három évben megszerzett tapasztalataikat is reprezentálják az alkotások.
Öt emberből négy használja az e-receptet
Magyarországon öt emberből négy használja az e-receptet, a páciensek kétharmada pedig kért már online vizsgálati időpontot, beutalót - derült ki a Semmelweis Egyetem (SE) Digitális Egészség kutatócsoportjának legújabb felméréséből.