km/óra
  2023.12.09., szombat  •  Natália napja
Suzuki S Cross Suzuki Castrum
Suzuki Vitara Suzuki Castrum
Suzuki Swift Suzuki Castrum
Kilencmillió forintból újul meg a két legforgalmasabb buszöböl

Kilencmillió forintból újul meg a két legforgalmasabb buszöböl

Elkezdődött a Thököly Imre utcai buszmegállók felújítása. Összesen 9 millió forintot fordít a város a két buszöböl korszerűsítésére a költségvetésből. Bár az önkormányzat nehéz anyagi helyzetben van, több járda felújítása folyik, épülnek kerékpárutak és kátyúznak is Szombathely útjain.

 

A Thököly utca 31. előtti a város egyik legforgalmasabb buszmegállója, ahol helyi és helyközi járatok is megállnak. Régóta fel kellene már újítani, megsüllyedt az aszfalt és a járdaszegély. A munka ma kezdődött el, a SZOVA dolgozói 50 méter hosszan felmarják a burkolatot és 6 millió forint értékben térkőszegélyes buszöblöt alakítanak ki. Az utca végén, a Ferences-kert előtt szinte teljesen elkészült a másik buszöböl, 25 méteren végezték el a burkolatfelújítási munkákat 3 millió forintból.


Horváth Soma alpolgármester elmondta, két ütemben történik a következő két hétben a felújítás, de mindez függ az időjárástól is, ha több napig eső lesz, kitolódik. Hozzátette, bíznak benne, hogy elkészül és egyben türelmet kért a lakosságtól. Azt ígérte, egy kulturált buszöblöt alakítanak ki, nem kell attól tartani, hogy beszakad az út, az eredmény önmagáért fog beszélni.

 

Fotó: Nagy Jácint
 

Savaria Fórum 32. évfolyam 44. szám - 2023.12.08.
Savaria Fórum 32. évfolyam 44. szám - 2023.12.08.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
December 10-től a teljes szakaszon a MÁV közlekedteti a Szombathely-Budapest InterCityket
Több jelentős változás is ételbe lép a 2023/24. évi közforgalmú vasúti menetrend bevezetésével. Idén december 10-től a két személyszállítást végző vasúttársaság, a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. is áttér a járat alapú közlekedésre, olvasható a GYSEV közleményében.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Itt vannak a 2023-as szombathelyi adventi vásár programjai
November 24-én nyílik meg a szombathelyi Fő téri 2023-as adventi vásár. Itt vannak a részletes programok.
Megnyílt 2023. adventi vására, amit minden szombathelyinek látnia kell
A Fő téren felgyúltak a fények, elindult az adventi kisvonat, és forralt bor illata száll: megnyílt Szombathely minden eddiginél látványosabb adventi vására.
Folytatódnak a pályaépítési munkák a szombathelyi vasútállomáson, módosulnak a menetrendek
Szombathely állomáson 2024. január 31-ig tovább folytatódnak a pályaépítési munkálatok. A vágányzár alatt a Szombathely állomásról induló és érkező vonatok többsége módosított menetrend szerint közlekedik, áll a GYSEV közleményében.