km/óra
  2024.05.20., hétfő  •  Bernát, Felícia napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Kilencmillió forintból újul meg a két legforgalmasabb buszöböl

Kilencmillió forintból újul meg a két legforgalmasabb buszöböl

Elkezdődött a Thököly Imre utcai buszmegállók felújítása. Összesen 9 millió forintot fordít a város a két buszöböl korszerűsítésére a költségvetésből. Bár az önkormányzat nehéz anyagi helyzetben van, több járda felújítása folyik, épülnek kerékpárutak és kátyúznak is Szombathely útjain.

 

A Thököly utca 31. előtti a város egyik legforgalmasabb buszmegállója, ahol helyi és helyközi járatok is megállnak. Régóta fel kellene már újítani, megsüllyedt az aszfalt és a járdaszegély. A munka ma kezdődött el, a SZOVA dolgozói 50 méter hosszan felmarják a burkolatot és 6 millió forint értékben térkőszegélyes buszöblöt alakítanak ki. Az utca végén, a Ferences-kert előtt szinte teljesen elkészült a másik buszöböl, 25 méteren végezték el a burkolatfelújítási munkákat 3 millió forintból.


Horváth Soma alpolgármester elmondta, két ütemben történik a következő két hétben a felújítás, de mindez függ az időjárástól is, ha több napig eső lesz, kitolódik. Hozzátette, bíznak benne, hogy elkészül és egyben türelmet kért a lakosságtól. Azt ígérte, egy kulturált buszöblöt alakítanak ki, nem kell attól tartani, hogy beszakad az út, az eredmény önmagáért fog beszélni.

 

Fotó: Nagy Jácint
 

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Savaria Fórum 33. évfolyam 19. szám - 2024.05.17.
Savaria Fórum 33. évfolyam 19. szám - 2024.05.17.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak