km/óra
  2024.07.13., szombat  •  Jenő napja
Teljesen átalakul a Magyar Honvédség

Teljesen átalakul a Magyar Honvédség

A Magyar Honvédség teljes átalakítása zajlik: 21. századi, NATO-kompatibilis, világszínvonalú haderő épül haditechnikai értelemben, amelyben kultúra- és szemléletváltás is zajlik - mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter csütörtökön a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton.

 

A béke haderő egyenruhás munkavállalóit felváltják a hazaszeretettel, harci szellemmel, eltökéltséggel átitatott magyar fiatalok, akik mindennél komolyabban veszik ezt a szolgálatot - fogalmazott a miniszter a Honvédelmi Sportközpontban tartott Szemere Miklós négytusa lövész csapatverseny ünnepélyes eredményhirdetésén.


A fiatalokhoz úgy szólt: ha úgy döntenek, hogy ehhez a folyamathoz csatlakoznak, személyes életükben is jó döntést hoznak, minden nap azzal fekhetnek le, hogy egy szent ügyet szolgálnak.


"Szükségünk van önökre, szükségünk van a magyar fiatalokra, arra, hogy minél többen ismerjék fel, ha mi magunk nem teszünk a saját védelmünk érdekében, akkor senki más nem fog helyettünk. Ez nekünk a legfontosabb. Magyarország, a magyar kultúra, a magyar értékek fennmaradása - ezeréves történelmünk bizonyítja - csak nekünk fontos, de nekünk mindennél fontosabb" - fogalmazott Szalay-Bobrovniczky Kristóf.


Ismertette, az országban öt helyen jöttek létre honvédelmi sportközpontok, és már 149 iskolában zajlik a haderőfejlesztés egyik legsikeresebb programja, a Honvéd Kadét Program oktatása, így 9500 fiatal ismerkedik a katonai alapismeretekkel.


Mindaz a tudás, tapasztalat, amit a programban és a sportközpontokban szereznek, akkor is megtérül, ha nem a katonai pályát választják - mondta.


Simicskó István, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke az ünnepségen célként fogalmazta meg, hogy valamennyi vármegyében épüljön sportközpont, és elmondta, már nemcsak középiskolásoknak, de általános iskolásoknak is szerveznek katonai akadályversenyeket. (MTI)

 

Illusztráció: pixabay.com

Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Augusztusban folytatódik a lomtalanítás Szombathelyen
A SZOVA Nonprofit Zrt. idén is meghirdette a lomtalanítást, amely a lakosságra és lakóingatlanokra vonatkozik, így a garázstulajdonosok, illetve intézmények, vállalkozások, kereskedelmi egységek nem vehetik igénybe a szolgáltatást.
Augusztusi időutazásra hív a XXIII. Savaria Történelmi Karnevál
Augusztus 22. és 25. között ismét megelevenedik Szombathely ókori története: a nyolc kiemelt és 20 kísérőhelyszín 388 programmal várja Savaria lakóit és a vendégeket, hogy időutazással ünnepeljük a város 2000 éves múltját, jelenét és jövőjét. A XXIII. Savaria Történelmi Karneválról kedden tartottak sajtótájékoztatót a Történelmi Témaparkban.
Edzésbe állt a Haladás VSE
Hétfőn délután 21 mezőnyjátékosnak, valamint két kapusnak tartotta meg az első edzést a Szenczi Imre vezette szakmai stáb, írja az egyesület honlapja.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Felborult egy személyautó Celldömölk és Mesteri között - mentőhelikopter érkezett
Celldömölk és Mesteri között történt a baleset. Az érintett útszakaszon forgalomkorlátozásra kell számítani.
legfrissebbek
Pár fokkal mérséklődik a meleg a hétvégén
Szombaton a napos idő mellett a délutáni óráktól elszórtan alakulhatnak ki záporok, zivatarok, erre eleinte keleten, majd a Dunántúlon és északon lesz a legnagyobb esély.
Baleset miatt egy sávon halad a forgalom az M1-es autópályán Hegyeshalomnál
Egy nyerges vontató és egy kisbusz ütközött össze szombaton reggel az M1-es autópályán, Hegyeshalom közelében a Budapest felé vezető oldalon a 166-os és a 167-es kilométerszelvény között.
Az albán tengerpart lehet a magyarok új Balatonja (képgalériával)
A sokáig lesajnált balkáni országban szárnyal a turizmus, egyre több magyar szót hallani az Adriai- és a Jón-tenger strandjain, miközben a gazdaság is pörög: mindenütt építkeznek, az éves infláció 2023-ban mindössze 4% volt, a helyi fizetőeszköz, a LEK pedig egy év alatt 14 százalékot erősödött az euróhoz képest. Mi tudnak az albánok, amit mi nem?
A Körösladányi MEDOSZ Sportkörben lett többségi tulajdonos az Illés Akadémia
Aki eddig tudta követni, hogy mi történt a Haladással, annak egy újabb fejtörő: a felszámolás előtt álló Szombathelyi Haladás Sportszolgáltató kft-től kapott jogon pár hete alakult ISA Haladás Kft. a június végén bevásárolta magát az önkormányzati választások másnapján - ahogyan leváltották a település fideszes vezetését - az NB III-ból való visszalépését bejelentő Körösladányi MEDOSZ Sportkörbe.
Kulturális megszállás alatt a belváros: szombaton tartják az Utcaművészeti Fesztivált Szombathelyen
A négy éve útjára indított Utcaművészeti Fesztivál idén július 13-án, szombaton várja egész napon át az érdeklődőket az interaktív művészeti élményt nyújtó programokra.