km/óra
  2024.06.16., vasárnap  •  Jusztin napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Vármegyei I. osztály: lezárult a bajnokság, a Királyé lett az ezüstérem a Haladás mögött, a harmadik helyet a Vép szerezte meg

Vármegyei I. osztály: lezárult a bajnokság, a Királyé lett az ezüstérem a Haladás mögött, a harmadik helyet a Vép szerezte meg

A Sárvár a hatalmas vihar, jégeső miatt találkozója nagy részét műfüvön játszotta és 0-0-ra végzett a Csákánydoroszlóval, de a Söpte és Szentgotthárd is megosztozott a pontokon. A Haladás gólzáporos mérkőzésen hozta el a három pontot Táplánból, míg a Körmend, a Vasvár és a Szarvaskend egyaránt három gólt szerezve nyert hazai környezetben.

 

Utolsó fordulójához érkezett a vármegyei I. osztályú bajnokság, a 30. játéknapon pedig valamennyi mérkőzést szombaton rendeztek meg. A záró napra is maradtak kérdések, ugyanis három csapat: a Sárvár, a Vép, valamint a Király SE pályázott a még két kiadó dobogós helyezésre. Előbbi - mely 65 ponttal várta a találkozót - a Csákánydoroszlót fogadta, míg a két, a fordulót megelőzően 67 egységgel rendelkező alakulat közül a Király SE a Csepreget, a Vép pedig a Rábapatyot látta vendégül. A Haladás Táplánba, a Bük Körmendre látogatott, emellett Szentgotthárd-Söpte, Vasvár-Nádasd, valamint Szarvaskend-Celldömölk találkozók szerepeltek még a programban.

 

Király SE - Csepregi SE 3-0 (1-0)      Szombathely, vezette: Andrejek

Király SE: Horváth Al. - Karvalics (Szabó, 75.), Takács, Schimmer, Fábián (Csákvári, 68.), Kudron (Horváth, D., 78.), Németh (Czöndör, 68.), Rózsás, Horváth An., Halmosi, Potyi (Vass, 78.)

Csepreg: Takács K. (Jakatics, 46.) - Kótai, Koósz, Kossuth, Nika M. (Reseterics, 86.), Simon (Reichardt, 78.), Balogh-Sövér, Nika B., Gergye (Törzsök, 78.), Lukács, Takács D. (Takács B., 86.)

Gólszerzők: Schimmer 2 (33., 69.), ill. Czöndör 74.

 

A hazaiak számára nagyon fontos volt, hogy megszerezzék a három bajnoki pontot. A vendégek jól védekezték, a Király azonban háromszor fel tudta törni a reteszt és a stabil hátsó alakzatot. A csapat gratulál a játékosoknak az egész éves teljesítményükhöz.

 

Vasi Bádogos Kft. Táplán SE - Szombathelyi Haladás Kft. 2-8 (0-4)     Táplánszentkereszt, vezette: Mórocz

Táplán: Gyécsek - Fürdős (Borbás, 85.), Vass, De Paula, Rosner G. (Rosner M., 85.), Dvorschák, Gyurcsányi, Németh, Markó (Nagy, 75.), Polyák (Buzás, 66.), Szakály

Haladás: Molnár-Végh - Kopácsi B., Losontin, Markó (Abért O., 58.), Kopácsi Á., Abért B., Stifter (Garai, 46.), Csörnyei, Faggyas, Takács-Földes, Udvardi (Varga, 66.)

Gólszerzők: De Paula 73., Rosner G. 76., ill. Markó 9., Csörnyei 16., Udvardi 2 (24., 61.), Kopácsi Á. 44., Faggyas 2 (71., 75.), Takács-Földes 88.

 

A Haladás megérdemelt győzelmet aratott a szép gólok mérkőzésén. A táplániak külön gratulálnak Horváth András mesternek, volt játékosuknak és csapatának a bajnoki címhez.

 

Tannenbaum Kft. Szarvaskend SE - CVSE-Vulkánfürdő 3-2 (1-0)        Szarvaskend, vezette: Szabó

Szarvaskend: Esztergályos - Velekei L. (Nagy, 78.), Velekei B., Tóth A., Jóna (Csillag, 12.), Németh (Kis-Nemes, 71.), Tuboly, Földes, Kopfer, Wolf, Tóth G.

CVSE: Osvald - Marsai, Enyingi, Göntér, Szuh (Zsoldos, 60.), Gaál, Keszei, Czinder, Berecz (Lőrincz, 78.), Szép, Péter

Gólszerzők: Velekei 2 (28., 65.), Kopfer 66., ill. Szép 63., Enyingi 88.

 

A hazaiak támadólag léptek fel, aminek meg is lett az eredménye: Velekei László jóvoltából a 28. percben meg is szerezték a vezetést. A celliek is jól futballoztak mezőnyben, a második félidő első felében pedig össze is jött számukra az egyenlítés. Kisvártatva aztán Velekei László megszerezte második gólját, majd Kopfer Gábor is betalált, s mivel erre már csak egyszer tudott válaszolni a vendég együttes, 3-2-es szarvaskendi siker született. A hazaiak maximálisan köszönik Kovács Kálmán vezetőedző munkáját és külön büszkeség számukra, hogy 32-32 találattal a Velekei-testvérek végeztek a bajnoki góllövőlista élén.

 

Körmendi FC - Büki TK 3-0 (2-0)      Körmend, vezette: Koronczai

Körmend: Sály D. (Balogh, 85.) - Holecz, Vilics, Péter (Soós, 67.), Molnár, Sály G. (Németh, 67.), Pergel, Baumgartner, Sipos, Nagy, Zimits

Bük: Viczmándi - Szabó, Fehér, Szalai, Kiss, Horváth, Németh M., Kossuth, Németh  G., Oláh, Redőcs

Gólszerzők: Pergel 38., Sipos 44., Németh 88.

 

A Rába-parti alakulat hazai környezetben aratott háromgólos győzelemmel zárta a 2023/2024-es idényt.

 

Kiswire-Szentgotthárdi VSE - Söpte SE 1-1 (1-0)       Szentgotthárd, vezette: Héra

Szentgotthárd: Dömötör - MUZSI, HORVÁTH, Soós (Bauer, 69.), Sipos, Mesics-Leiner (Dobos, 86.), Dancsecz, GÉCSEK, Sulics, BEDI, GYÉCSEK

Söpte: Gadavics - Baranyai (Marton, 22.) (Fogl, 74.), Biró, Kovács, Szabella (Plajszer, 85.), Joó, Győrffy, Koronczai, Varga, Tamás, Vargyas

Gólszerzők: Gécsek 45., ill. Győrffy 80.

 

Az első félidő egyértelműen a hazaiké volt, jól futballoztak és egymás után vezették a szebbnél szebb támadásokat. A játékrész végén aztán a vezetést is sikerült megszerezniük, így ők mehettek előnnyel a szünetre. A folytatásban kiegyenlítettebbé vált a játék, s bár a labdát talán valamelyest a Söpte birtokolta többet, nagyobb helyzetek ebben a szakaszban is a gotthárdiak előtt adódtak. Így érkeztünk el a 80. perchez, amikor azonban egy szép találattal egyenlíteni tudott a Söpte és így kialakult a találkozó 1-1-es végeredménye. Ha azt nézzük, hogy két ellentétes félidőt produkáltak a csapatok, igazságos a döntetlen, helyzetek alapján viszont a hazaiak álltak közelebb a győzelmehez. A szentgotthárdi csapat minden dicséretet megérdemel a szezonban nyújtott teljesítményéért, mert óriási utat jártak be az elmúlt időszakban és nagyot léptek előre.

 

Alpok Zirkon Vép VSE - Rábapatyi KSK 5-0 (2-0)     Vép, vezette: Szabó III.

Vép: Bezdi B. - Pogácsás (Bezdi Sz., 66.), Baranyai, Czeglédi, Niksz, Beke, Tama, Takács Á. (Czeglédy, 73.), Balikó, Takács M., Balikó M.

Rábapaty: Király - Bakonyi, Zeke, Dugovics, Horváth M., Nardai, Kovács, Németh B., Horváth K., Horváth R., Németh G.

Gólszerzők: Takács Á. 39., Niksz 2 (45., 88.), Balikó 51., Bezdi Sz., 75.

 

Az utolsó fordulóban a hazai és a vendég szurkolók is kitettek magukért. Szerencsére az időjárás is kegyeibe vette a csapatokat, így minden adott volt egy remek találkozóhoz. A vépiek kidolgozott akciókból, míg a vendégek főként kontrák után veszélyeztettek. A találkozó végül ilyen arányban is megérdemelt hazai sikerrel ért véget.

 

Vasvár VSE - Horváth Ranch Kft. Nádasd KSE 3-1 (0-1)      Vasvár, vezette: Konkoly

Vasvár: Kántor - Sipos, Gotthárd (Vincze, 81.), Horváth, Vincze, Czövek (Németh, 81.), Dávid, Tausz (Péter, 46.), Mikó, Berta, Schermann

Nádasd: Doktor - Horváth B., Péter, Zsoldos (Cservék, 65.), Kalamár (Németh, 72.), Varga, Major, Dudás, Meskó E., Meskó Á. (Horváth D., 72.), Burka

Gólszerzők: Schermann 58., Gotthárd 61., Mikó 81., ill. Varga 1.

 

Már az első percben hátrányba került a Vasvár, amely nehezen találta a fogást a nádasdi együttesen. A második félidőben aztán három pontrúgás után végül sikerült fordítania a hazai gárdának, begyűjtve ezzel a három pontot.

 

Sárvár FC - Csákánydoroszlói KSE 0-0 (0-0)      Sárvár, vezette: Marton

Sárvár: László - Németh (Kovács, 46.), Könczöl, Biró, Fider, Tokaji, Vajda, Tóth, Szemes, Sinka, Csonka

Csákánydoroszló: Böröndi - Török, Szabó (Horváth, 59.), Takács, Dudás (Márton, 52.), Dedics, Düh, Albert, Sárközi, Beke (Danyi, 59.), Németh

 

Az első húsz percben apróbb helyzeteket tudott kidolgozni a hazai együttes, majd a hatalmas vihar, jégeső miatt ezt követően műfüvön folytatták a felek a találkozót. A sárváriak rengeteg szögletet végezhettek el, a vendégek pedig hősiesen védekeztek, blokkoltak és őrizték az eredményt. A sok mérkőzés és a sérüléshullám miatt a Sárvár a szezon utolsó szakaszában nem tudta azt a teljesítményt nyújtani, mint ami elvárható lett volna a csapattól. A mérkőzés végül 0-0-val ért véget, így a házigazda a negyedik helyen zárta az idényt.

 

A bajnokság végeredménye az alábbi linkre kattintva tekinthető meg.

 

Malomsoki Cintia

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Rengeteg utat lezártak az áradás miatt a megyében
Az árvíz miatt egyre tovább bővül a lezárt utak listája a megyében.
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, a Rába tetőzött már
A vártnál alacsonyabb szinten tetőzött a Rába: az előre jelzett 530 helyett hétfőn este 9 órakor 477 centiméteres csúcsot mértek Körmendnél. A belvárosi hidat tegnap lezárták, ma reggel pedig újra megnyitották. A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, felső folyásán elkezdődött az apadás, az alsó szakaszon még árad. A védekezési munkák zajlanak, nagy az összefogás a falvakban. Továbbra is több út járhatatlan a vármegyében.
A Rába és a Pinka áradása miatt ezek az utak továbbra sem járhatóak Vas vármegyében
A Rába és a Pinka kiöntése miatt összesen nyolc, belvíz okán pedig egy alacsonyabb rendű összekötő út járhatatlan az Útinform kedd kora reggeli tájékoztatása szerint. Mutatjuk, melyek ezek.
Választási eredmények 2024: árad a Rába, kiderül, ki vezetheti Szombathelyt
Miközben rekordközeli áradat érkezik a Rábán, harmadfokú készültség van a Pinkán, eldől, hogyan szerepeltek a pártok, polgármester- és képviselőjelöltek a városban, a vármegyében és az országban. Árad-e a Tisza is, meglesz a Fidesz-KDNP 50 százaléka, ki esik az ötszázalékos küszöb alá a kis pártok közül? Élő hírfolyamunk a 2024-es önkormányzati és EP-választási eredményekről.