km/óra
  2022.08.17., szerda  •  Jácint napja
Fiatal tehetségek léptek fel a világot jelentő deszkákra (eredményekkel frissítve)

Fiatal tehetségek léptek fel a világot jelentő deszkákra (eredményekkel frissítve)

Végre ismét a megszokott módon, két napos rendezvény keretében zajlott az AGORA Gyermek és Ifjúsági Fesztivál. Hat művészeti kategóriában léptek színpadra a gyerekek. Az első napon az óvodás és alsó tagozatosok mutatkoztak be, a második napon a felső tagozatosok és középiskolások léptek fel.

 

A pandémia miatt elmaradtak a fesztiválok. Most izgatottan várták a színpadi fellépést, ezen az eseményen találkozhattak a gyerekek egymással és a közönséggel.


Kiss Andrea szervező, az AGORA közművelődési igazgatója elmondta, hogy a megszokott kategóriákat hirdették meg, tehát versmondás, mese-és prózamondás, mai dal éneklése, népi zene, népi hangszer, népdaléneklés és egyéb kategória kategóriák közül választhattak. 
Töretlenül népszerű a mai dal, a modern tánckategóriára viszont szinte alig jelentkeztek. Sokan mesével készültek.


A megnyitón a szervező és házigazda AGORA Savaria kommunikációs igazgatója, Novák Edina és az ügyvezető, Horváth Zoltán köszöntötte a Gyermek Ki Mit Tud résztvevőit és a kísérőket. Öröm számukra, hogy van, aki elsőként, van, aki sokadjára, de itt az AGORA-ban lép föl a világot jelentő deszkákra. A zsűri tagjai: Prikazovics Ferenc előadóművész, Nagy Cili színész, Baranyai Ákos zenész, Tanai Erzsébet népdalénekes.


Vencel elsőként lépett fel a Szivárvány Óvodából. 3 és fél éves kora óta zongorázik. Őt sorban követték két napon keresztül mesékkel, dalokkal társai: kis-és középiskolások. Díjakat nem osztottak ki, arany, ezüst-és bronz minősítéseket kaptak a gyerekek.

 

Az eredmények a csatolt dokumentumban érhetők el. 

 

 

Fotó: Nagy Jácint
 

Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Elszenvedte első vereségét a szezonban a Haladás, hajrában szerzett góllal nyert a Szeged Szombathelyen
A mérkőzést a korábban a zöld-fehéreknél is megforduló Gajdos Zsolt döntötte el a 84. percben.
Megyei II. osztály, északi csoport: több csapatnál is kiszakadt a gólzsák az első fordulóban
A Bozsok kilenc, az Uraiújfalu fél tucat találatig jutott, a Lukácsháza és a Sé is ötször vette be ellenfele kapuját. Idegenben nyert az Alsóújlak, valamint az Újperint, a Spari pedig 1-1-es döntetlent játszott a Gércével.
Megújul a 11-es Huszár úti streetball pálya
Több mint húszmillió forintból újul meg a streetball pálya a 11-es Huszár úti tömbbelsőben. A beruházás uniós pályázatból és a szombathelyi önkormányzat támogatásával jöhet létre. Erről tartott sajtótájékoztatót Bokányi Adrienn tanácsnok, a körzet önkormányzati képviselője.
A generátor szíjának elszakadása vezetett egy felsőjánosfai gépjárműtűzhöz
A tűzesethez a körmendi hivatásos tűzoltók vonultak ki, akik elvégezték a jármű áramtalanítását, írja a vasi katasztrófavédelem honlapja.
Kiszáradnak a fák, miért nem locsolják többet?
A Szompark hivatalos Facebook-oldalán jelentette meg az alábbi közleményt.