km/óra
  2024.05.25., szombat  •  Orbán napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Szombaton elstartol a Spartan, itt vannak a részletek

Szombaton elstartol a Spartan, itt vannak a részletek

Április 13-án, szombaton Szombathelyre érkezik a Spartan, a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó versenysorozata. Több ezer magyar és nemzetközi versenyzőt várnak a szervezők. Épülnek a látványos akadálypályák, melyek csak arra várnak, hogy szombat reggel nyolc órakor elstartoljanak a versenyzők. Szólunk előre, hogy több utcában is forgalomkorlátozás lesz.

 

Mint azt megírtuk, a versenyen többféle kategóriában mérhetik össze tudásukat a jelentkezők, a szervezők pedig a jótékonyságra is nagy hangsúlyt fektetnek. 


A versenyre az online regisztráció már lezárult, a helyszínen azonban még lehet jelentkezni. Öt kategóriában lehet indulni:


Az első a Spartan Sprint akadályfutó verseny, mely reggel 8 órakor startol el, délig mérettetik meg magukat a versenyzők. 


Ezt követően, délben rajtol el a „Special Kids” nevű kategória. Ebben a számban olyan gyerekek indulnak, akik autizmussal élnek, illetve valamilyen mozgás- vagy látásszervi problémával küzdenek. 


Szintén délben kezdenek a gyerekkategória, a Spartan Kids versenyzői. Ők négy korcsoportban (4-6, 7-9, 10-12, 13-14), fél órás különbséggel indulnak majd. 


Fél háromtól a jótékonysági, Charity Futam versenyzői indulnak majd. A nevezési díjakat két szombathelyi alapítványnak (Esőemberke  és PontMás Alapítványnak) ajánlják fel. 


Délután négy órától érkezik a „Hurrican Hate”. Az itt induló versenyzőknek ez inkább egy fizikai és egy mentális kihívás lesz, a teljesítésre négy órájuk lesz a jelentkezőknek.


A versenyek mellett más programok is lesznek: a „fesztiváltéren”, vagyis a Fő téren reggeltől este hatig DJ Hory gondoskodik a zenéről, a műsorvezető Kenéz Kolos lesz. Szombat este hat órától Bárány Attila játszik majd este nyolcig. A verseny két, „külső” pontján, az Emlékmű dombnál és a Csónakázó-tó szigetén is lesz DJ. Ezen a két helyszínen lesz a legtöbb akadály, előbbin öt, utóbbin pedig három.


A versenyzők reggel fél héttől érkezhetnek a rendezvényre, autójukat pedig a számukra kijelölt parkolóhelyen, a 11-es Huszár úti laktanyánál tehetik le. Innen gyalog vagy busszal juthatnak el a verseny területére, a Fő térre. Az alábbi térképen jól látható, hogy mi hol található majd: 


A verseny eredményeit folyamatosan meg lehet majd nézni a rendezvény Facebook-oldalán, illetve folyamatosan frissülő cikkünkben mi is beszámolunk majd róla. A top 3 női és 3 férfi, valamint mindegyik AG első helyezett a díjátadón arany babérkoszorút kap majd. 

 


A verseny ideje alatt forgalomkorlátozásokra kell számítani, mutatjuk, hogy hol: 

 

 

Fotó: Nagy Jácint
Pályatérképek: Spartan Race Hungary/Facebook

kapcsolódó galéria
Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legfrissebbek
“Jancsó, nekem te vagy a Haladás…” - érzelmes posztban búcsúzik a zöld-fehér példakép
Jancsó András rúgott bombagólt az NB I-ben a Gerával, Bödével, Dibusszal felálló Fradinak az Üllőin, de pályafutása legmeghatározóbb pillanatai mégis idén történtek, és mindkettő a pályán kívül. Hosszú posztban reagál a Szombathelyi Haladás 28 éves, megkérdőjelezhetetlenül lokálpatrióta labdarúgója a csapattal történtekre.
Parkoló autónak ütközött, ami kidöntött egy 20 kilovoltos vezetéket is tartó villanyoszlopot
A baleset Kenyeriben történt péntek reggel, az azt okozó Opelen nem volt érvényes kötelező felelősségbiztosítás, ráadásul a kocsi fiatal sofőrje, megpróbálta másra hárítani a felelősséget.
Kedden két fontos szombathelyi vasúti átjárónál sem működnek majd a jelzőlámpák
Biztosítóberendezés fenntartási munkálatokat végez május 28-án kedden két forgalmas szombathelyi vasúti átjárónál is a GYSEV.
Diploma-kiállítás: létkérdések és válaszok (képgalériával)
Diploma-kiállítás nyílt pénteken az ELTE SEK Vizuális Művészeti Tanszék (VMT) képi ábrázolás szakos hallgatóinak mestermunkáiból az Írokéz Galériában (a Képtár épületében). A diákoknak az elmúlt három évben megszerzett tapasztalataikat is reprezentálják az alkotások.
Öt emberből négy használja az e-receptet
Magyarországon öt emberből négy használja az e-receptet, a páciensek kétharmada pedig kért már online vizsgálati időpontot, beutalót - derült ki a Semmelweis Egyetem (SE) Digitális Egészség kutatócsoportjának legújabb felméréséből.