km/óra
  2024.04.29., hétfő  •  Péter napja
Haladás: A hajrában úszott el a győzelem

Haladás: A hajrában úszott el a győzelem

A Merkantil Bank Liga 17. fordulójában a Gyirmót érkezett a Rohonci útra. A Haladás megszerezte a vezetést, de a hajrában egyenlítettek a vendégek. A végeredmény: 1-1.

Csípős hideg, -2 fok, enyhe északi szél van. Kevés a néző, néhány százan várják a mérkőzést a Rohonci úton. A talaj mély, fagyos, érdekes meccs elé nézünk...

Visszakerült a kezdőbe Csonka, Rácz már leülhetett a kispadra.

A mieink tiszta zöldben, a vendégek sárgában szerepelnek. Jancsó Andrást köszöntötte a klubvezetés: a Hali 70-ese 100- alkalommal lépett pályára a Haladásban a múlt hétvégi bajnokin.

A Hali-szurkolók a bevonulásuk után nyomban szidni kezdték a kialakult anyagi helyzet miatt az egyik ügyvezetőt. A dermesztő hidegben egész jó iramban kezdtek a csapatok. A Haladás feltolta a védekezését, így a játék zömében a vendégek térfelén zajlott.

A 8. percben Pintér passzolt Csernikhez, a középpályás betört a 16-oson belülre, lőtt, Hársfalvi szögletre ütötte a labdát. Eltelt tíz perc, a vasiak birtokolják többet a labdát, a gyirmótiak kontráznak – extra  izgalmakat nem lehet feljegyezni.A 14. percben hazai lehetőség: Csernik passzolt be balról, érkezett Horváth, aki 14 méterről lőtt, de a labda levágódott Hudák lábáról.

Jelen pillanatban nem Szántó Erzsébet a legnépszerűbb sportvezető a zöld-fehér drukkerek körében...A 18. percben Zvekanov 22 méterről, középről lőtt, Hársfalvi bravúrral szögletre tolta a labdát.

A 20. percben Simut játszotta meg a jobb szélen Horváthot, a középpályás két csel után tüzelt, Hársfalví ismét a helyén volt. Az ellentámadásnál Adamcsek lőtt 21 méterről, ezúttal Pálfi védett, szögletre tolva a labdát.Eltelt a félidő első fele, mindkét kapus már védett egy-egy szépet. A szombathelyiek igyekszenek feltörni a gyirmótiak jól szervezett védelmét. A 28. percben hatalmas helyzetet rontottak el a vendégek: Adamcsek jobboldali beadására Soltész érkezett a hosszún, a szélső 6 méterről, balról lőtt, Pálfi bravúrral védett. A 33. percben ismét gyirmóti ziccer: Adamcsek – lesről – 13 méterről lőhetett, Pálfi azonban lábbal tudott hárítani.

A 39. percben jött az első lap: Beronja rántotta le Medgyest, jogos volt az ítélet. A 40. percben ismét a sárga mezesek veszélyeztettek: Medgyes lépett ki a védők közül, 14 méterről lőtt, Pálfi védett, a kipattanót Soltész vágta kapura, de a labda elakadt Beronjában.  A 44. percben a Haladás jutott remek helyről szabadrúgáshoz. A labda mögé Szakály állt, 17 méterről tüzelt, de a labda a sorfalról szögletre pattant.

Szünet, 0-0, a vendégeknek több nagy helyzetük volt az első félidőben.

A zöld-fehéreknél két csere is történt a szünetben, Pintér és Horváth ment le, érkezett Kelemen és Mohos. A 48. percben Soltész beadására Csörgő érkezett, 6 méterről fejelt, Pálfi ezúttal is nagyot védett. A második játékrészt sokkal aktívabban kezdte a Gyirmót, a mieink nem nagyon tudnak kijönni a saját térfelükről. Eltelt tíz perc a második félidőből, kijött a szorításból a Haladás. A vendégek kezdeményezőbbek, többet birtokolják a labdát. 

Egy óra után nem változott a játék képe: a gyirmótiak támadnak, a vasiak védekeznek, Csernikéknek nem nagyon jut erejük kontrázni. Újabb csere: Beronját Nyíri váltja a 61. percben. A 63. percben hosszú idő után Hali-próbálkozás: Doktorics lőtt 24 méterről, a labda középre tartott, így Hársfalvi magabiztosan védett.

A 69. percben Szakály végzett el szögletet, Hársfalvi elcsúszott, Csonka 5 méterről fejelhetett, de a labda végül a bal kapufa mellett hagyta el a játékteret.A 70. percben ismét Hali-helyzet: Cernik lőtt 23 méterről, Hársfalvi szögletre tolta a labdát.

A 73. percben megszerezte a vezetést a Hali: egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után Nyíri lőtt 16 méterről, jobbról a jobb alsó sarokba (1-0)! A 76 percben Kelemen duplázhatta volna meg az előnyt, de 12 méterről gyengén lőtt, így Hársfalvi védeni tudott.

A 81. percben Adamcsek tesztelte Pálfit, de fiatal kapusunk ezúttal is parádézott – nagyszerűen védett a Haladás 86-osa.  A gyirmótiak támadnak, a Haladás egyelőre szervezetten védekezik. Már csak öt perc van hátra a rendes játékidőből.  A 89. percben egyenlített a Gyirmót: a védelem röviden szabadított fel, a labda Kovács Milán elé került, aki 20 méterről jobbal, a bal felsőbe tekert (1-1).

Már nem esett újabb gól, a Hali ismét a hajrában kapott gólt, így nem tudott nyerni.

SZOMBATHELYI HALADÁS–GYIRMÓT FC GYŐR 1-1  (0-0)

Szombathely Haladás Sportkomplexum, 509 néző, Vezette: Farkas Tibor (Mohos Milán, Ring Kevin).

SZOMBATHELYI HALADÁS: Pálfi – Beronja (Nyíri 61.), Jagodics M., Csonka B., Dokorics – Simut, Zvekanov, Szakály A. (Ene 79.), Horváth R.(Mohos 46.) – Csernik (Rácz 87.), Pintér F. (Kelemen 46.) Megbízott edző: Rúzsa Iván.
GYIRMÓT FC GYŐR: Hársfalvi – Szegi, Hudák, Csörgő V., Jova B.(Haldu 78.) – Kovács D., Kovács M. – Soltész I. (Kicsun 67.), Madarász M. (Erdélyi 78.), Medgyes Z. – Adamcsek (Szegi 92.). Vezetőedző: Tamási Zsolt.
Góllövők: Nyíri 73., illetve Kovács M 89.

Statisztika

Nincs jó formában a Szombathelyi Haladás. Az NB/II-ben legutóbb október 1-jén, Budafokon nyert a gárda, azóta hat bajnokin három iksz és három vereség.

A Gyirmót két találkozó óta veretlen: előbb nyertek Medgyesék Tiszakécskén, majd hazai környezetben remiztek a Honvéddel.

Az előző kirásban a vasiak győzni tudtak a sárga-kékeknél (1-2), tavasszal pedig 3-3-as végeredmény született a Rohonci úton.

(Fotó: Nagy Jácint)

Savaria Fórum 33. évfolyam 16. szám - 2024.04.26.
Savaria Fórum 33. évfolyam 16. szám - 2024.04.26.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak