km/óra
  2023.12.04., hétfő  •  Borbála, Barbara napja
Újévi Operettgála
Vackor karácsonya
Szombat esti FRÁSZ! Halloweeni túra a parkerdőben

Szombat esti FRÁSZ! Halloweeni túra a parkerdőben

Október 29-én, szombaton halloweeni esti túrára várja az érdeklődőket a parkerdőbe a Borostyánkő Természetbarát SE.

A Borostyánkő Természetbarát SE túraajánlója:

Időpont: 2022.10.29. (szombat)
Helyszín: Vas megye, Szombathely, Parkerdő.
Útvonal: Szombathely, Parkerdő parkolóból kiindulva, egy előre meghatározott parkerdei úton haladunk, s nem térünk le az ösvényről, mivel az mindig tilos, főleg Halloween estéjén! Piros futó jelzésű ösvényen fogunk haladni, érintve a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli kéktúra egy kisebb szakaszát. S reménykedjünk benne, hogy másfelé nem fogunk eltévedni! Majd a végén visszatérünk a kiinduló pontra és összesítjük, hogy hány túlélő maradt a túrázókból!
Túra adatai: - nehézsége: könnyű.
- táv: 6,7 km.
- szintkülönbség: 40 m.
Utazás: Mindenkinek egyénileg, a lehetőségei szerint kell megoldania.
Gyülekezés és indulás: - gyülekezés: 16:10-kor a szombathelyi Parkerdő parkolójában, a Parkerdő bejáratánál.
- indulás: 16:30-kor a szombathelyi Parkerdő bejáratától.
Előre láthatólag 19:00-ig visszaérkezünk kiinduló pontunkra, már akinek sikerül túlélnie!
Amire szükségünk lehet: Az időjárásnak megfelelő, valamint kényelmes ruházat, kényelmes, zárt lábbeli. Esővédő. Megfelelő mennyiségű étel, ital. Zseblámpa, fejlámpa, fényvisszaverő mellény, fényvisszaverő szalagok. GPS vételre alkalmas eszköz. Hangjelzés leadására alkalmas eszköz (pl. síp).
Jelentkezés: Jelentkezni lehet nálam személyesen, emailben, facebookon, telefonon.
A túrán való részvétel feltétele az előzetes jelentkezés, melyhez kell a név, létszám, telefonszám. Amennyiben a túrán nem tud részt venni, úgy kérem, hogy ezt jelezze felém.
Jelentkezési határidő: 2022.10.27. 20:00-ig.
Egyéb tudnivalók: A túrán való részvétel ingyenes, azonban aki szeretné, adománnyal támogathatja munkánkat. A túrán mindenki csak a saját felelősségére vehet részt.
Az utunk során boltot, étel és italvételezési lehetőséget nem fogunk érinteni, mindenki úgy készüljön.
Kérek mindenkit, hogy a személyes okmányait hozza magával.
Előre láthatólag a túra rossz idő esetén is meg lesz tartva, de ebben még történhet változás. Ha mégis le kellene mondani a túrát, akkor mindenki időben értesítve lesz.
A túravezető a változtatás jogát fenntartja!
A túra alatt lehet csatlakozni a túra egyesületünkhöz, mely különböző kedvezményekkel jár.
Túravezető: Jusits Gergely, 06 30 393 4873
jusitsgergely@gmail.com
Facebook: https://www.facebook.com/borostyanko.tbse, Zöld Kalandok - Borostyánkő Természetbarát SE oldala

Savaria Fórum 32. évfolyam 43. szám - 2023.12.01.
Savaria Fórum 32. évfolyam 43. szám - 2023.12.01.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
December 10-től a teljes szakaszon a MÁV közlekedteti a Szombathely-Budapest InterCityket
Több jelentős változás is ételbe lép a 2023/24. évi közforgalmú vasúti menetrend bevezetésével. Idén december 10-től a két személyszállítást végző vasúttársaság, a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. is áttér a járat alapú közlekedésre, olvasható a GYSEV közleményében.
Itt vannak a 2023-as szombathelyi adventi vásár programjai
November 24-én nyílik meg a szombathelyi Fő téri 2023-as adventi vásár. Itt vannak a részletes programok.
Megnyílt 2023. adventi vására, amit minden szombathelyinek látnia kell
A Fő téren felgyúltak a fények, elindult az adventi kisvonat, és forralt bor illata száll: megnyílt Szombathely minden eddiginél látványosabb adventi vására.
Adventi vásár Szombathely 2023: óriáskerék, Mikulás-kunyhó és ragyogó Mikulásbusz
Minden idők leglátványosabb szombathelyi adventi vására lesz az idei – derült ki a péntek délelőtti sajtótájékoztatón. A már hagyományosnak számító Óriáskerék mellett lesz Mikulás-kunyhó, csillogó-villogó Mikulásbusz, meséket sugárzó LED-fal, és ezer méternyi fényfüzér ragyogja majd be a Fő teret.
Bojár Gábor: Varga Mihály és Nagy Márton is tudják, hogy ez baromság
Ezt mondta az akkumulátorgyárakra építő magyar gazdaságpolitikáról Bojár Gábor, Széchényi- és Gábor Dénes-díjas Graphisoft-alapító, aki vállalkozói tapasztalatait megosztani érkezett a szombathelyi egyetemre, de a beszélgetés közben szóba került az is, hogy mit vett át tőle Steve Jobs, melyik jelenet példaértékű számára az Eldorádóból, és hogy miben különbözött az állam szerepvállalásáról alkotott elképzelésük már 1995-ben is a miniszterelnökkel.
legfrissebbek
2024 tavaszán elkezdődik a Csaba utca felújítása
Jövőre felújítják Szombathely egyik legrosszabb állapotú utcáját, a Csaba utcát. Erről Putz Attila (Éljen Szombathely!), a keleti várorész önkormányzati képviselője adott hírt, amikor azt írta, hogy ma megtörtént az első tervegyeztetés az ügyben.
Szombathely közlekedéssel kapcsolatos kihívásaira kerestek megoldást a városházán
December 4-én, hétfőn délután rendezték meg az EIT Urban Mobility TICER projekt gálarendezvényét a szombathelyi városháza nagytermében.
Maxi-Dubajt álmodott Orbán Viktor Rákosrendezőre
A Burzs Kalifa beruházójával építtetne új milleneumi városközpontot Rákosrendező pályaudvar 130 hektáros, állami tulajdonú, jelenleg rozsdaövezeti besorolású területén a kormány. Ezt Lázár János építési és közlekedési minszter jelentette be.
Még nem véglegesek az új választókerületi határok Szombathelyen
A népesség csökkenése miatt Szombathelyen módosítani kellett a választókerületeket, a jegyző elkészítette az új felosztást. A kihirdetés után 15 napig volt lehetőség a jogorvoslatra, városunkban a a Magyar Kétfarkú Kutya Párt a Társaság a Szabadságjogokért és a Választási Földrajz segítségével megtámadta a jegyzői határozatot. A törvényszék megsemmisítette a beosztást, mert az nem tartalmazott érdemi indoklást, írja a telex.hu.
Heroint szállított a HA-SKA jelzésű gépen, őrizetbe vették a legendás magyar pilótát
8.1 millió eurót érő heroinnal bukott le Dublinban két magyar férfi múlt pénteken, a helyi nyomozók szerint az idősebb pilóta Európa-szerte hozta-vitte a heroin-, kokain- és kannabisz-szállítmányokat.