km/óra
  2022.12.02., péntek  •  Melinda, Vivien napja
Távhő 30: torta helyett faültetés

Távhő 30: torta helyett faültetés

A Szivárvány Óvodában és a Joskar-Ola lakótelepen folytatódott a Szombathelyi Távhőszolgáltató születésnapi fásítási akciója. A vállalat a 30 éves jubileumán a környezet védelmét, a megújuló energiaforrások fontosságát hangsúlyozza, ezért torta helyett faültetéssel ünnepel.

 

Hőmanóval, a Szombathelyi Távhőszolgáltató Zöldülj velünk! Programjának kedvelt kabalájával találkozhattak a gyerekek a Szivárvány Óvodában. A látogatás nem volt véletlen: a mesefigura azért látogatott ide, mert az intézmény udvarára is került három díszcseresznyefa csemete a vállalat születésnapi, 30 év 30 fa akciója keretében.


Pais-Horváth Szilvia, a Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft. sajtóreferense elmondta, hogy a távhő számára mindig is fontos, hogy megújuló energiaforrásból szeretné a szombathelyi lakások fűtését megoldani, erre egyre és egyre nagyobb figyelmet próbálnak fordítani. Hangsúlyozta, a fa, mint az egyik legfontosabb környezeti kincsünk, és a távhő szempontjából fontos, hiszen van egy faaprítékos üzemük, ahol a fa fontos alapanyag.


A távhőszolgáltató jubileumi akciójához örömmel csatlakozott a Szivárvány óvoda, mondta Ganzerné Dávid Gabriella, az intézmény vezetője. A 7 csoportban 155 kisgyermeket ellátó óvoda udvarán számos fa áll, közülük néhányat koruk és egészségi állapotuk miatt kivágtak, most kapóra jött a pótlás. A választásuk a burgundi díszcseresznyére esett, amely szép lombot nevel, és a virágából nem lesz termés. A három fa elültetésében a kicsik is részt vettek, előkerültek a kislapátok és a kisgereblyék.


Az óvodavezető hozzátette, mindenféle olyan kezdeményezésben társak, partnerek tudnak lenni, amely a környezet szépítéséhez, az esztétikus környezet megteremtéséhez járul hozzá. A saját nevelési programuk is erre fókuszál, hogy a fenntartható környezet részeként a fenntarthatóságra nevelés részeként a saját óvodai környezetüket is folyamatosan gazdagítsák.


A Joskar-Ola lakótelep Barátság utcájába pedig három Szent István hársfa került a távhő jóvoltából.


Kelemen Krisztián önkormányzati képviselő kiemelte, a Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft. évek kiemelten támogatja a Joskar-Ola Lakótelepet, különös tekintettel a Joskar-Ola Napok támogatására, illetve a Joskar-Ola Alapítványnak a segítésére. Az idei évben, mivel 30 éves a távhőszolgáltató, ezért fákat ültet a lakótelepen. Többek között a Barátság u. 29. sz. előtt is, ahol egyébként már voltak fák.


A korábban kiszáradt fákat most pótolták, újra teljes lett a fasor a lakók örömére. A már most nagy lombú hársfák különös gondoskodást igényelnek, a Szompark dolgozói hetente háromszor öntözik a frissen elültetett csemetéket. A munkába most a körzet önkormányzati képviselője, a Joskar-Ola Alapítvány és a Szombathelyi Távhőszolgáltató munkatársai is bekapcsolódtak.

 

Fotó: Nagy Jácint

Savaria Fórum 31. évfolyam 43.szám - 2022.11.25.
Savaria Fórum 31. évfolyam 43.szám - 2022.11.25.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Gyermekszemekben ragyogó karácsonyi fények: látogatás a balogunyomi mesekertben
Szombathelyről érkezve már a 86-os útról szemünkbe tűnik Kurucz József karácsonyi fényekben pompázó balogunyomi portája, mely harmadik éve várja tárt kapukkal a látogatókat advent idején – mesekertnek nevezik a csillogó-villogó ragyogó udvart, s valóban: aki ide betér, akár egy órácskára is, maga mögött hagyhatja a hétköznapi valóságot.
Végrehajtást indított a NAV a Haladás futballcsapatát működtető cég ellen
Végrehajtást indított a NAV a Haladás NB II-es csapatát működtető gazdasági társaság, a Szombathelyi Haladás Kft. ellen, írja az mfor.hu
A Bolyai nyerte a Gólyaavatót
A szombathelyi Városi Diákönkormányzat (VDÖK) kedden rendezte meg a városi Gólyaavatót: az Agora Művelődési és Sportházban kilenc iskola diákjai vetélkedtek egymással. A jó hangulatú programot Horváth Soma (Éljen Szombathely!) alpolgármester nyitotta meg. A versenyen végül a Bolyai csapata végzett az első helyen.
Európa tetején a felnőttek között - interjú Szmolek Emánuel Kick-box versenyzővel
Szmolek Emánuel junior Európa-bajnokként, junior világbajnokként, valamint felnőtt világbajnokként utazhatott Törökországba a Felnőtt és Master Class Kick-box Európa-bajnokságra. A Controll SE kiválósága fantasztikusan versenyzett a kontinensviadalon, mindkét szabályrendszerben a döntőbe jutott és light-contact kategóriában arany, míg a kick-light mezőnyében ezüstérmet szerzett.
Tanár-diák demonstráció Szombathelyen: oktatás nélkül nincsen jövő
Hetek óta tartanak a tanár- és diákdemonstrációk szerte az országban, pénteken délután Szombathelyen rendeztek tanár-diák tüntetést a diákszervezetek. A Városháza előtt előbb több százan - zömében diákok - gyűltek össze, meghallgatták a felszólalókat, tanulókat, tanárokat, a szülők képviselőjét.
legfrissebbek
Több mint hetven iskola, majdnem hétszáz tanár tiltakozik a tanárkirúgások ellen
Pénteken délben megközelítőleg ezren, diákok és szülők vegyesen gyülekeztek a budapesti Karinthy Frigyes Gimnázium előtt, hogy így tiltakozzanak az iskola tanárainak kirúgása ellen.
Kevesebb paradicsom termett Magyarországon és globálisan is
Az unió első számú termelője Olaszország, ahol 10 százalékkal csökkenhet a termés.
Vádat emeltek egy öltözőkre szakosodott tolvaj ellen
Az ügynek 25 sértettje van, akik többnyire iskolás gyerekek.
Fizetős lesz a szombathelyi Hunyadi úti Lidl parkolója
Egy óra várakozás után 1500, két óra után 2500 forintot fizettet az áruház, de ezzel az összeggel már egész napra itt maradhat az autó.
22 évvel ezelőtti emberölés gyanúsítottjait fogták el - Diszkóban megvert fiatal került a sínekre
Az esetet 2000-ben balesetként kezelték és az ügyet lezárták. 22 évvel később azonban hangos dörömbölésre ébredt két olyan férfi, akiket azzal gyanúsítanak, hogy egy diszkó biztonsági őreként megverték és megölték a síneken megtalált fiatalt.