km/óra
  2024.04.14., vasárnap  •  Tibor napja
Távhő 30: torta helyett faültetés

Távhő 30: torta helyett faültetés

A Szivárvány Óvodában és a Joskar-Ola lakótelepen folytatódott a Szombathelyi Távhőszolgáltató születésnapi fásítási akciója. A vállalat a 30 éves jubileumán a környezet védelmét, a megújuló energiaforrások fontosságát hangsúlyozza, ezért torta helyett faültetéssel ünnepel.

 

Hőmanóval, a Szombathelyi Távhőszolgáltató Zöldülj velünk! Programjának kedvelt kabalájával találkozhattak a gyerekek a Szivárvány Óvodában. A látogatás nem volt véletlen: a mesefigura azért látogatott ide, mert az intézmény udvarára is került három díszcseresznyefa csemete a vállalat születésnapi, 30 év 30 fa akciója keretében.


Pais-Horváth Szilvia, a Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft. sajtóreferense elmondta, hogy a távhő számára mindig is fontos, hogy megújuló energiaforrásból szeretné a szombathelyi lakások fűtését megoldani, erre egyre és egyre nagyobb figyelmet próbálnak fordítani. Hangsúlyozta, a fa, mint az egyik legfontosabb környezeti kincsünk, és a távhő szempontjából fontos, hiszen van egy faaprítékos üzemük, ahol a fa fontos alapanyag.


A távhőszolgáltató jubileumi akciójához örömmel csatlakozott a Szivárvány óvoda, mondta Ganzerné Dávid Gabriella, az intézmény vezetője. A 7 csoportban 155 kisgyermeket ellátó óvoda udvarán számos fa áll, közülük néhányat koruk és egészségi állapotuk miatt kivágtak, most kapóra jött a pótlás. A választásuk a burgundi díszcseresznyére esett, amely szép lombot nevel, és a virágából nem lesz termés. A három fa elültetésében a kicsik is részt vettek, előkerültek a kislapátok és a kisgereblyék.


Az óvodavezető hozzátette, mindenféle olyan kezdeményezésben társak, partnerek tudnak lenni, amely a környezet szépítéséhez, az esztétikus környezet megteremtéséhez járul hozzá. A saját nevelési programuk is erre fókuszál, hogy a fenntartható környezet részeként a fenntarthatóságra nevelés részeként a saját óvodai környezetüket is folyamatosan gazdagítsák.


A Joskar-Ola lakótelep Barátság utcájába pedig három Szent István hársfa került a távhő jóvoltából.


Kelemen Krisztián önkormányzati képviselő kiemelte, a Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft. évek kiemelten támogatja a Joskar-Ola Lakótelepet, különös tekintettel a Joskar-Ola Napok támogatására, illetve a Joskar-Ola Alapítványnak a segítésére. Az idei évben, mivel 30 éves a távhőszolgáltató, ezért fákat ültet a lakótelepen. Többek között a Barátság u. 29. sz. előtt is, ahol egyébként már voltak fák.


A korábban kiszáradt fákat most pótolták, újra teljes lett a fasor a lakók örömére. A már most nagy lombú hársfák különös gondoskodást igényelnek, a Szompark dolgozói hetente háromszor öntözik a frissen elültetett csemetéket. A munkába most a körzet önkormányzati képviselője, a Joskar-Ola Alapítvány és a Szombathelyi Távhőszolgáltató munkatársai is bekapcsolódtak.

 

Fotó: Nagy Jácint

Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Már tudják, hol mérnek a vasi rendőrök a Speedmarathonon
A vasi rendőrök száznál is több javaslatot kaptak az itt élőktől, hogy hol mérjenek majd április 19-én.
Szombaton elstartol a Spartan, itt vannak a részletek
Április 13-án, szombaton Szombathelyre érkezik a Spartan, a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó versenysorozata. Több ezer magyar és nemzetközi versenyzőt várnak a szervezők. Épülnek a látványos akadálypályák, melyek csak arra várnak, hogy szombat reggel nyolc órakor elstartoljanak a versenyzők. Szólunk előre, hogy több utcában is forgalomkorlátozás lesz.
Nehéz lesz az április a Rumi úton közlekedőknek
Napokon belül indul a város legforgalmasabb déli bevezető útjának felújítása, a Rumi út aszfaltozása miatt a hónap végén várhatóan pár napig teljes lezárás lesz a szakaszon, de már a marási munkák idején is lassabb haladásra kell számítani.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Szólunk előre: április második hetében több helyen is útlezárások lesznek Szombathelyen
Szombathely 800 millió forintos önkormányzati forrásból megvalósuló útfelújításának részeként több helyszínen kezdődnek vagy folytatódnak munkálatok április második hetében, ezért lezárásokra, korlátozásokra kell számítani.