km/óra
  2024.04.23., kedd  •  Béla napja
A SZISE ellen is győzött az SZKKA

A SZISE ellen is győzött az SZKKA

A női NB/I B-s kézibajnokság 23. fordulójában a listavezető Tökölön lépett pályára ma délután: Vida Gergő együttese ismét nyert, így 100%-os teljesítménnyel áll a tabella élén.

Nem kezdte jól a meccset az SZKKA, Perák, majd Pasqualetti találataival a második perc végén 2-0-ra vezetett a tököli alakulat. A mieinknél Pődör Rebeka rázta meg magát, és a 4. percre már egál volt az állás. Ezt követően felváltva estek a találatok, az egyetemisták vezettek, a Kulcsáréktól mindig jött válasz (7. p.: 5-5).

A 8. percben Kazai révén szerezte meg először a vezetést a vasi gárda, amely támadásban sokat javult, így a 12. percben immár három volt a vendégek javára (9-12). 12-16-os állásnál a
16. percben időt kért a házigazda vezetőedzője, de ez nem használt: Szmolekék a 24. percre elhúztak héttel (13-20).

A SZISE ugyan megpróbálta kozmetikázni az eredményt, ez valamennyire sikerült is, így a szünetre 18-21-es állással vonultak a felek.

A fordulást követően ritmust váltott a szombathelyi társulat, és a 37. percre már ismét hattal mentek a mieink (21-27). A 39. percben ismét magához rendelte tanítványait a hazai tréner, ekkor már hét volt a differencia (21-28).

A folytatásban sem változott a játék képe: Vida Gergő alakulata tartotta a hat-hétgólos előnyét, így érkeztünk meg az utolsó negyed órára (44. p.: 24-30). Jött viszont egy vasi rövidzárlat, így Nánásiék feljöttek mínusz háromra (49. p.: 30-33). A Pődörék védekezése nem működött a meccs ezen szakaszában, és a támadásban is egyre több hiba csúszott – izgalmasnak ígérkezett a hajrá.

Ám Varga Nikiék ismét összekapták magukat, és újra elléptek riválisuktól (54. p.: 31-37). Az utolsó percekben az egyetemistákat több kiállítással is büntették a játékvezetők, így kvázi eldőlt a két pont sora.

Az SZKKA megszerezte szezonbeli 23. győzelmét, így egyre közelebb a hőn áhított élvonal a szombathelyi egyesület számára.  

SZISE-Bamba Marha – SZKKA  34-41   (18-21)
SZKKA: Csatlós, Christe (kapusok) – Török, Pődör R 11., Pálffy 5, Kulcsár 7, Pődör B. 4, Horváth, Varga 1, Szeberényi 3, Szmolek 2, Böhm, Balogh, Kazai 8, Hornyák. Vezetőedző: Vida Gergő.  

(fotó: szombathelyikezilabda.hu)

Savaria Fórum 33. évfolyam 15. szám - 2024.04.19.
Savaria Fórum 33. évfolyam 15. szám - 2024.04.19.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legfrissebbek
Futsal: pazar gólok, tükörsima győzelem, kiütötte a Haladás a második Kecskemétet
Felipe Conde legénysége 6-0-val intézte el legfőbb üldözőjét a felső-házi rájátszás 8. játéknapján.
Vármegyei II. osztály, északi csoport: nagy győzelmet aratott a Répcelak, a Bozsok és a Kemenesalja is hétgólos mérkőzésen diadalmaskodott
Bobán és Gércén is potyogtak a gólok: előbbi 4-4-es döntetlent játszott a Gencsapátival, míg utóbbi 3-2-es hazai sikert könyvelhetett el a Szeleste ellen. Az Alsóújlak, a Sé, valamint a Pecöl is idegenben tudott nyerni, utóbbi pedig a Sé Lukácsháza elleni sikerének köszönhetően a tabella élére állt.
A Derkovitson folytatódott a tavaszi utcatakarítási akció Szombathelyen
Ilyenkor nemcsak az útszegélyek, útpadkák, hanem a csatornák is megtisztulnak, szükség szerint újrafestik a parkolóhelyeket, és takarítás közben a fametszési és parkfenntartási munkákat is elvégzik.
Ne vigyük haza a madárfiókákat és az állatkölyköket!
Fontos dologra hívja fel a figyelmet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).
Vigyázat! Megint csalók élnek vissza az MNB nevével és logójával
Újabb csalási kísérletben igyekeznek csalók hitelesnek tűnni a Magyar Nemzeti Bank (MNB) nevével és logójával: egy most terjedő e-mailes csalásban bűnözők magánszemélyeket próbálnak meg rábírni arra, hogy egy „MNB által támogatott” víruskezelő programot töltsenek le – közölte az MNB hétfői közleményében, kiemelve hogy a jegybank nem készít és támogat víruskezelő programot sem lakossági, sem vállalati ügyfelek számára.