km/óra
  2024.04.13., szombat  •  Ida napja
„Szent László is remekül érezné magát Zanaton”

„Szent László is remekül érezné magát Zanaton”

Ünnepi szentmisével kezdődött ma reggel a zanati Szent László nap. A szertartáson részt vett dr. Nemény András, városunk polgármestere is. Megemlékezéssel folytatódott a program a Szent László Parkban, amelyen dr. Horváth Attila alpolgármester mondott köszöntőt. Délután a közösségi háznál várják érdekes programok az érdeklődőket: a kicsikre arcfestés, ugrálóvár, bábelőadás és körhinta vár, este a felnőtteknek lesz táncház.

A Szent László Parkban dr. Horváth Attila köszöntötte az egybegyűlteket.
 
- Kérem, engedjék meg, hogy elmondjam önöknek: egy nem zanati, nem itt lakó ember hogyan látja ezt a városrészt, hogyan látja a zanatiakat. Amikor én Zanatra gondolok, akkor egy nagyon összetartó, nagyon erős közösséget látok magam előtt. Egy olyan közösséget, amely őrzi a hagyományait, büszke a múltjára, és példát tud mutatni a közösség értékeinek megőrzésében, valamint a közösség problémáinak megoldásában. Kívülről nézve önök olyanok, mint egy nagy család. Egy család, amelyben nyilván lehetnek az egyes embereknek nézeteltérései egymással, de attól még biztosan tudják, hogy ha baj van, akkor számíthatnak egymásra. Azért merem ezt mondani, mert egészen hihetetlen volt számomra az az összefogás, amit akár az utak felújítása, vagy akár a kerékpárúttal kapcsolatban tapasztaltam. A mai napon Zanat védőszentjére, Szent László királyunkra is emlékezünk. Azt gondolom, hogy 500 évvel ezelőtt az elődeink helyes döntést hoztak akkor, amikor a lovagkirályok egyik legkiválóbbját, vagy ahogy a krónikák emlegetik, Isten atlétáját választották védőszentnek. Egy olyan királyt, aki a fontos ügyekben soha nem adta fel, soha nem csökkent a hite. Egy olyan királyt, akiben egész nemzetünk bízhatott, egy olyan királyt, akinek nem nemcsak erejét, hanem bölcsességét is kiemelik a történetírók. Egy olyan királyt, aki ha most köztünk élne, biztos vagyok benne, hogy remekül érezné magát Zanaton. Jó szórakozást kívánok egész napra. Éljen Szent László király! Éljen Zanat! Éljen Szombathely! - fogalmazott dr. Horváth Attila. Az ünnepi köszöntő után következett a koszorúzás.
 
Délután a közösségi háznál folytatódnak a programok, három órakor kinyit a gyermekeknek a táncház. 5 órakor kezdődik Kovács Géza Vásártér című bábelőadása, este 7 órától pedig a felnőtteket várják a táncházba. Lesz még arcfestés, lufifújás, körhinta és ugrálóvár. Július 3-án, hétfőn 18 órakor pedig tűzmise lesz a zanati templomban.

kapcsolódó galéria
Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Már tudják, hol mérnek a vasi rendőrök a Speedmarathonon
A vasi rendőrök száznál is több javaslatot kaptak az itt élőktől, hogy hol mérjenek majd április 19-én.
Szombaton elstartol a Spartan, itt vannak a részletek
Április 13-án, szombaton Szombathelyre érkezik a Spartan, a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó versenysorozata. Több ezer magyar és nemzetközi versenyzőt várnak a szervezők. Épülnek a látványos akadálypályák, melyek csak arra várnak, hogy szombat reggel nyolc órakor elstartoljanak a versenyzők. Szólunk előre, hogy több utcában is forgalomkorlátozás lesz.
Szólunk előre: április második hetében több helyen is útlezárások lesznek Szombathelyen
Szombathely 800 millió forintos önkormányzati forrásból megvalósuló útfelújításának részeként több helyszínen kezdődnek vagy folytatódnak munkálatok április második hetében, ezért lezárásokra, korlátozásokra kell számítani.
Nehéz lesz az április a Rumi úton közlekedőknek
Napokon belül indul a város legforgalmasabb déli bevezető útjának felújítása, a Rumi út aszfaltozása miatt a hónap végén várhatóan pár napig teljes lezárás lesz a szakaszon, de már a marási munkák idején is lassabb haladásra kell számítani.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.