km/óra
  2023.09.26., kedd  •  Jusztina napja
Száz öntözőrózsát helyeztek ki Szombathelyen

Száz öntözőrózsát helyeztek ki Szombathelyen

Az idei szokatlanul extrém aszály már nem csak a gyepeket, de a fiatal fák életét is veszélyezteti a városban, írja Németh Ákos (Éljen Szombathely) tanácsnok hivatalos Facebook-oldalán.

Mint fogalmaz: "Főként azok a fák vannak kitéve a kiszáradás veszélyének, ahol a begyökeresedési folyamat még tart, illetve a sekélyen gyökerezők vannak veszélyben.

A friss ültetéseknél általában mélyedést, úgynevezett tányért alakítanak ki, hogy az esővíz, illetve az öntözővíz ide gyűljön.

Az öntözőzsák is jó megoldás a megeredés segítésére, a Szompark egyre több helyen veti be ezt a módszert, hisz ez fokozatosan adagolja a vizet, árnyékolja és védi a törzset, egyfajta csepegtető öntözést valósít meg. A felszíni öntözés akkor hatékony, ha napnyugta után, vagy napkelte előtt végezzük.

Az öntözőzsákokat is tele lehet vízzel hordani, ha laposak, a tányérok feliszapolása is életben tartja a házunk előtti friss ültetésű fákat.

Az elmúlt napokban 100 darab öntözőzsák került kihelyezésre, a 11-es Huszár úton (Lordok háza), Külső Rumi úton, Repülők útján (Kerékpár út mellett), és az Alkotás utcai parknál.

VIGYÁZZUNK EGYÜTT SZOMBATHELYRE!"

címkék
Savaria Fórum 32. évfolyam 33. szám - 2023.09.22.
Savaria Fórum 32. évfolyam 33. szám - 2023.09.22.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Teljes útzár lesz a Rohoncin!
Szeptember 26-28. között rendezi meg a XII. Szakmai Közlekedési Verseny országos döntőjét, ennek helyszíne a forgalmas útszakasz, erről posztolt dr. Czeglédy Csaba (független) önkormányzati képviselő.
Jégesővel vonult át a vihar délután Vas vármegyén (fotók, videó)
Söpte-Vép-Táplán-Vasszécseny kapta a legtöbb jeget, a borsó nagyságútól a 2-3 centisig volt minden.
Szívfacsaró történetek: két előadást hoz Szombathelyre Pintér Béla és Társulata
Az ország legrangosabb, legnépszerűbb független színházi csapata, Pintér Béla és Társulata kétszer is vendégszerepel az ősszel az AGORA Művelődési és Sportházban. Megrendítőek s egyben felemelőek, erőt is adóak a produkcióik.
Halálos baleset történt Sorokpolánynál
Egy gépkocsivezető vesztette életét abban a balesetben, amely a 8704-es számú úton történt a Sorokpolány térségében - adta hírül a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság.
Értelemmel épül a világ: 50 éves a Pedagógus Kórus
Baráti énekkarokkal, a Bartók Termet betöltő közönséggel és persze sok-sok muzsikával ünnepelte fennállásának ötvenedik évfordulóját a Szombathelyi Pedagógus Kórus.
legfrissebbek
Hatból hat: újabb zöld-fehér futsalsiker, a Kecskemét is meghajolt a Haladás előtt
A szombathelyiek 5-0-s győzelemmel tartották itthon a három bajnoki pontot.
Világsztárok az MSH színpadán
A jubiláló Művelődési és Sportház dicsőséges éveket, évtizedeket élt meg a rockzenében is. Ha valaki a nyolcvanas éveket böngészi, szinte hihetetlen dolgokra lel. Az elzárt határvárosban meghatározó lett a minőségi rockzene, világsztárok adták egymásnak a kilincset. Hihetetlen, kiket hallhatott és láthatott élőben egy mezei rocker.
Temetői séta lesz október elején
Orvosok és gyógyszerészek síremlékeit tekinthetik meg az érdeklődők a Szent Márton utcai temetőben október 5-én délután. A Szombathelyi Szépítő Egyesület rendezvényén a sétát Orbán Róbert vezeti.
SZEDIK: Tanuljunk együtt, egymástól, egy-másért!
Intézményünk fogyatékkal élő lakói és a Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola 4. osztályos tanulói egy közös participációs programban vesznek részt, melynek célja a társadalmi elfogadás és befogadás erősítésén alapszik, írja közösségi oldalán a Szombathelyi Evangélikus Diakóniai Központ.
Ötven vaddisznót lőttek ki a vadászok Szombathelyen
Augusztus 31-ig hat ütemben összesen 50 belterületen élő vaddisznót lőttek ki Szombathelyen, írja a szeptemberi közgyűlésre készült anyag.