km/óra
  2023.12.04., hétfő  •  Borbála, Barbara napja
Újévi Operettgála
Vackor karácsonya
Szabadságvesztésre ítélte Szombathelyen a bíróság az édesapjára késsel támadó vádlottat

Szabadságvesztésre ítélte Szombathelyen a bíróság az édesapjára késsel támadó vádlottat

A Szombathelyi Törvényszék életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt állapította meg a bűnösségét annak a férfinak, aki 2021 februárjában késsel megsebesítette édesapját, közölte a Szombathelyi Törvényszék Sajtóosztály.

 

A vádlott édesapjával – a sértettel - évek óta feszült érzelmi viszonyban van, melynek oka részben, hogy a vádlott munkahellyel nem rendelkezik, alkalmi munkát sem vállal. A vádlott a bűncselekmény elkövetésének időpontjában a sértettel közösen lakott otthonában tartózkodott, és hálószobájában számítógépen játszott, mivel szeszes italt fogyasztott, közepes fokú alkoholos befolyásoltság alatt állt.  A sértett a reggeli időpontban bement a vádlott hálószobájába, közölte vele, hogy megelégelte az éjszakai hangoskodást, a vádlott azonban kinevette őt. A sértett ekkor megfogta a szobában lévő vázát és a sarokba dobta, majd a vádlott mellkasának tolta a számítógép monitorját és felszólította, hogy költözzön el otthonról, majd a vádlott által visszahelyezett monitort lelökte a földre, aminek a hátlapja levált. A vádlott feldühödött, kiabálni kezdett, és az asztalon lévő 14 cm pengehosszúságú kést jobb kezébe fogva a szobából távozó sértett után ment, majd egy alkalommal kis erőt meghaladó, de közepes erőt el nem érő erővel bal oldalán hasba szúrta a védekező, folyamatosan hátráló sértettet. A vádlott édesanyja mentőt hívott, a vádlott közreműködött a sértett nyugalmi állapotba helyezésében és vérzésének csillapításában. A szúrás következtében a sértett a has bal oldalának elülső hónaljvonalában lévő bordaív alatti hasüregbe hatoló 3-5 cm szúrt csatornahosszúságú közvetett életveszélyes sérülést szenvedett el.


A törvényszék a vádlottat 2 év börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte.


Az ítélet ellen az ügyészség súlyosabb minősítés - emberölés bűntette – megállapításáért, egyúttal hosszabb tartamú szabadságvesztésért, a vádlott és védője a büntetés enyhítéséért jelentettek be fellebbezést, a döntés nem jogerős.
 

címkék
Savaria Fórum 32. évfolyam 43. szám - 2023.12.01.
Savaria Fórum 32. évfolyam 43. szám - 2023.12.01.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
December 10-től a teljes szakaszon a MÁV közlekedteti a Szombathely-Budapest InterCityket
Több jelentős változás is ételbe lép a 2023/24. évi közforgalmú vasúti menetrend bevezetésével. Idén december 10-től a két személyszállítást végző vasúttársaság, a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. is áttér a járat alapú közlekedésre, olvasható a GYSEV közleményében.
Itt vannak a 2023-as szombathelyi adventi vásár programjai
November 24-én nyílik meg a szombathelyi Fő téri 2023-as adventi vásár. Itt vannak a részletes programok.
Megnyílt 2023. adventi vására, amit minden szombathelyinek látnia kell
A Fő téren felgyúltak a fények, elindult az adventi kisvonat, és forralt bor illata száll: megnyílt Szombathely minden eddiginél látványosabb adventi vására.
Adventi vásár Szombathely 2023: óriáskerék, Mikulás-kunyhó és ragyogó Mikulásbusz
Minden idők leglátványosabb szombathelyi adventi vására lesz az idei – derült ki a péntek délelőtti sajtótájékoztatón. A már hagyományosnak számító Óriáskerék mellett lesz Mikulás-kunyhó, csillogó-villogó Mikulásbusz, meséket sugárzó LED-fal, és ezer méternyi fényfüzér ragyogja majd be a Fő teret.
Bojár Gábor: Varga Mihály és Nagy Márton is tudják, hogy ez baromság
Ezt mondta az akkumulátorgyárakra építő magyar gazdaságpolitikáról Bojár Gábor, Széchényi- és Gábor Dénes-díjas Graphisoft-alapító, aki vállalkozói tapasztalatait megosztani érkezett a szombathelyi egyetemre, de a beszélgetés közben szóba került az is, hogy mit vett át tőle Steve Jobs, melyik jelenet példaértékű számára az Eldorádóból, és hogy miben különbözött az állam szerepvállalásáról alkotott elképzelésük már 1995-ben is a miniszterelnökkel.
legfrissebbek
2024 tavaszán elkezdődik a Csaba utca felújítása
Jövőre felújítják Szombathely egyik legrosszabb állapotú utcáját, a Csaba utcát. Erről Putz Attila (Éljen Szombathely!), a keleti várorész önkormányzati képviselője adott hírt, amikor azt írta, hogy ma megtörtént az első tervegyeztetés az ügyben.
Szombathely közlekedéssel kapcsolatos kihívásaira kerestek megoldást a városházán
December 4-én, hétfőn délután rendezték meg az EIT Urban Mobility TICER projekt gálarendezvényét a szombathelyi városháza nagytermében.
Maxi-Dubajt álmodott Orbán Viktor Rákosrendezőre
A Burzs Kalifa beruházójával építtetne új milleneumi városközpontot Rákosrendező pályaudvar 130 hektáros, állami tulajdonú, jelenleg rozsdaövezeti besorolású területén a kormány. Ezt Lázár János építési és közlekedési minszter jelentette be.
Még nem véglegesek az új választókerületi határok Szombathelyen
A népesség csökkenése miatt Szombathelyen módosítani kellett a választókerületeket, a jegyző elkészítette az új felosztást. A kihirdetés után 15 napig volt lehetőség a jogorvoslatra, városunkban a a Magyar Kétfarkú Kutya Párt a Társaság a Szabadságjogokért és a Választási Földrajz segítségével megtámadta a jegyzői határozatot. A törvényszék megsemmisítette a beosztást, mert az nem tartalmazott érdemi indoklást, írja a telex.hu.
Heroint szállított a HA-SKA jelzésű gépen, őrizetbe vették a legendás magyar pilótát
8.1 millió eurót érő heroinnal bukott le Dublinban két magyar férfi múlt pénteken, a helyi nyomozók szerint az idősebb pilóta Európa-szerte hozta-vitte a heroin-, kokain- és kannabisz-szállítmányokat.