km/óra
  2024.05.30., csütörtök  •  Janka, Zsanett napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Szabadságvesztésre ítélte Szombathelyen a bíróság az édesapjára késsel támadó vádlottat

Szabadságvesztésre ítélte Szombathelyen a bíróság az édesapjára késsel támadó vádlottat

A Szombathelyi Törvényszék életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt állapította meg a bűnösségét annak a férfinak, aki 2021 februárjában késsel megsebesítette édesapját, közölte a Szombathelyi Törvényszék Sajtóosztály.

 

A vádlott édesapjával – a sértettel - évek óta feszült érzelmi viszonyban van, melynek oka részben, hogy a vádlott munkahellyel nem rendelkezik, alkalmi munkát sem vállal. A vádlott a bűncselekmény elkövetésének időpontjában a sértettel közösen lakott otthonában tartózkodott, és hálószobájában számítógépen játszott, mivel szeszes italt fogyasztott, közepes fokú alkoholos befolyásoltság alatt állt.  A sértett a reggeli időpontban bement a vádlott hálószobájába, közölte vele, hogy megelégelte az éjszakai hangoskodást, a vádlott azonban kinevette őt. A sértett ekkor megfogta a szobában lévő vázát és a sarokba dobta, majd a vádlott mellkasának tolta a számítógép monitorját és felszólította, hogy költözzön el otthonról, majd a vádlott által visszahelyezett monitort lelökte a földre, aminek a hátlapja levált. A vádlott feldühödött, kiabálni kezdett, és az asztalon lévő 14 cm pengehosszúságú kést jobb kezébe fogva a szobából távozó sértett után ment, majd egy alkalommal kis erőt meghaladó, de közepes erőt el nem érő erővel bal oldalán hasba szúrta a védekező, folyamatosan hátráló sértettet. A vádlott édesanyja mentőt hívott, a vádlott közreműködött a sértett nyugalmi állapotba helyezésében és vérzésének csillapításában. A szúrás következtében a sértett a has bal oldalának elülső hónaljvonalában lévő bordaív alatti hasüregbe hatoló 3-5 cm szúrt csatornahosszúságú közvetett életveszélyes sérülést szenvedett el.


A törvényszék a vádlottat 2 év börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte.


Az ítélet ellen az ügyészség súlyosabb minősítés - emberölés bűntette – megállapításáért, egyúttal hosszabb tartamú szabadságvesztésért, a vádlott és védője a büntetés enyhítéséért jelentettek be fellebbezést, a döntés nem jogerős.
 

címkék
Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
“Jancsó, nekem te vagy a Haladás…” - érzelmes posztban búcsúzik a zöld-fehér példakép
Jancsó András rúgott bombagólt az NB I-ben a Gerával, Bödével, Dibusszal felálló Fradinak az Üllőin, de pályafutása legmeghatározóbb pillanatai mégis idén történtek, és mindkettő a pályán kívül. Hosszú posztban reagál a Szombathelyi Haladás 28 éves, megkérdőjelezhetetlenül lokálpatrióta labdarúgója a csapattal történtekre.
Kedden két fontos szombathelyi vasúti átjárónál sem működnek majd a jelzőlámpák
Biztosítóberendezés fenntartási munkálatokat végez május 28-án kedden két forgalmas szombathelyi vasúti átjárónál is a GYSEV.
Ha jövő héten IC-vel készült Budapestre, ennek nem fog örülni
Vonatok helyett pótlóbuszok járnak hétfőtől Szombathely és Csorna között, pályakarbantartási munkák miatt.
Vármegyei I. osztály: lezárult a bajnokság, a Királyé lett az ezüstérem a Haladás mögött, a harmadik helyet a Vép szerezte meg
A Sárvár a hatalmas vihar, jégeső miatt találkozója nagy részét műfüvön játszotta és 0-0-ra végzett a Csákánydoroszlóval, de a Söpte és Szentgotthárd is megosztozott a pontokon. A Haladás gólzáporos mérkőzésen hozta el a három pontot Táplánból, míg a Körmend, a Vasvár és a Szarvaskend egyaránt három gólt szerezve nyert hazai környezetben.
Programajánló – Szombathely: Food & Music Weekend, gyereknap és magyar hősök napja
A május 25-26-ai hétvégén sem kell unatkozniuk a Szombathelyen élőknek, többféle programlehetőséget kínálnak a szervezők. A jövő hét is tartogat érdekességeket.