km/óra
  2024.04.13., szombat  •  Ida napja
16 helyszínen újulnak meg idén járdaszakaszok

16 helyszínen újulnak meg idén járdaszakaszok

Feltörik a régi, rossz állapotú, aszfaltos Stromfeld-járdát a Kós Károly utcai félkörívnél a Szova munkatársai.

 

A biztonságosabb gyalogos közlekedés a cél, ezért Szombathelyen 16 járda újulhat meg idén, és két gyaloghíd rekonstrukciója is megtörtént már. Mindezt a város saját erőből, a fenntartási keret terhére végezteti el. A részleteket a 2021-es felújítási program egyik utolsó helyszínén, a Stromfeld Aurél utcában ismertette Horváth Soma alpolgármester és Bokányi Adrienn tanácsnok, a körzet önkormányzati képviselője. A 80-as években épültek a környező házak és a járdák is, időszerű a felújítás. Két szakasz kap most új burkolatot, összesen 160 méter, mintegy 550 m2-nyi felület újul meg itt nettó 5 millió forintból. 

 

Fotó: Nagy Jácint
 

kapcsolódó galéria
Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Már tudják, hol mérnek a vasi rendőrök a Speedmarathonon
A vasi rendőrök száznál is több javaslatot kaptak az itt élőktől, hogy hol mérjenek majd április 19-én.
Szombaton elstartol a Spartan, itt vannak a részletek
Április 13-án, szombaton Szombathelyre érkezik a Spartan, a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó versenysorozata. Több ezer magyar és nemzetközi versenyzőt várnak a szervezők. Épülnek a látványos akadálypályák, melyek csak arra várnak, hogy szombat reggel nyolc órakor elstartoljanak a versenyzők. Szólunk előre, hogy több utcában is forgalomkorlátozás lesz.
Szólunk előre: április második hetében több helyen is útlezárások lesznek Szombathelyen
Szombathely 800 millió forintos önkormányzati forrásból megvalósuló útfelújításának részeként több helyszínen kezdődnek vagy folytatódnak munkálatok április második hetében, ezért lezárásokra, korlátozásokra kell számítani.
Nehéz lesz az április a Rumi úton közlekedőknek
Napokon belül indul a város legforgalmasabb déli bevezető útjának felújítása, a Rumi út aszfaltozása miatt a hónap végén várhatóan pár napig teljes lezárás lesz a szakaszon, de már a marási munkák idején is lassabb haladásra kell számítani.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.