km/óra
  2022.09.28., szerda  •  Vencel napja
Sörtörköly ömlött a 8-as főútra Jánosházánál, két sorompórudat is letört a nyergesvontató

Sörtörköly ömlött a 8-as főútra Jánosházánál, két sorompórudat is letört a nyergesvontató

Figyelmetlen sofőr törte le mindkét sorompórudat a 8-as főúton, a Jánosháza melletti vasúti átkelőnél. A fékezéstől pedig sörtörköly ömlött az úttestre.

 

Ajka irányába haladt egy magyar rendszámú nyergesvontató a 8-as főúton. Jánosháza mellett a sofőr későn észlelte a fénysorompó piros jelzését. (A 112press információi szerint a fehérről pirosra váltó jelzés után 12 másodperccel indul el a félsorompó a lezárt helyzet irányába, azaz a sofőr hosszú másodpercekig nem észlelte a tilos jelzést.)


A két félsorompó-rúd lezáródását látva a sofőr erősen fékezett és középre kormányozta a szerelvényt, hogy elkerülje a sorompótörést, de a teherjármű mindkét sorompókart letörte.


A fékezéstől sörtörköly ömlött a 8-as főútra. A sofőr nem hagyta el a helyszínt, ahová a sárvári baleseti helyszínelőn kívül sárvári és jánosházi tűzoltók érkeztek, az úttest letakarításában a Magyar Közút munkagépe is részt vett. A sorompókarokat a vasúttársaság emberei egy órán belül visszaszerelték.

 

Fotó: Tánczos Mihály/112press
 

Savaria Fórum 31. évfolyam 34.szám - 2022.09.23.
Savaria Fórum 31. évfolyam 34.szám - 2022.09.23.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
A természet kincseivel ismerkedtek a gombász találkozó résztvevői
Aki a természetet szereti, nem biztos, hogy a gombáért is lehajol. De ha gombászásról van szó, ahhoz már hozzátartozik a természet szeretete és védelme is. Ilyen embereket hívtak és vártak a XXV. Országos Gombász Találkozóra, Velembe a szervezők, olvasható a Szombathelyi Erdészeti Zrt. Facebook-oldalán.
Kultúrház palafedelét bontotta meg a szél Kenyeriben
Kosárlabda: Litvánia után Csehországot is Szombathelyen fogadjuk világbajnoki selejtezőn
Az Ivkovics-legénység november 14-én, hétfőn lép pályára az Aréna Savariában.
Kilencedik lett az NLG a világbajnokságon!
A kilencedik helyen végzett a Nagy Lajos Gimnázium fiú kosárlabda csapata az iskolások világbajnokságán, írja az iskola hivatalos Facebook-oldala.
A szakbizottság nem támogatja a Fő téri kelet-nyugat irányú kerékpározást
Tegnap délután összeült a Bűnmegelőzési, Közbiztonsági és Közrendvédelmi Bizottság, ahol egyhangúlag elfogadtuk az önkormányzat 74 pontból álló takarékossági programját és a költségvetési rendelet II. számú módosítását, írja Kelemen Krisztián (Éljen Szombathely) bizottsági elnök Facebook-oldalán.