km/óra
  2021.07.27., kedd  •  Olga, Liliána napja
Sörtörköly ömlött a 8-as főútra Jánosházánál, két sorompórudat is letört a nyergesvontató

Sörtörköly ömlött a 8-as főútra Jánosházánál, két sorompórudat is letört a nyergesvontató

Figyelmetlen sofőr törte le mindkét sorompórudat a 8-as főúton, a Jánosháza melletti vasúti átkelőnél. A fékezéstől pedig sörtörköly ömlött az úttestre.

 

Ajka irányába haladt egy magyar rendszámú nyergesvontató a 8-as főúton. Jánosháza mellett a sofőr későn észlelte a fénysorompó piros jelzését. (A 112press információi szerint a fehérről pirosra váltó jelzés után 12 másodperccel indul el a félsorompó a lezárt helyzet irányába, azaz a sofőr hosszú másodpercekig nem észlelte a tilos jelzést.)


A két félsorompó-rúd lezáródását látva a sofőr erősen fékezett és középre kormányozta a szerelvényt, hogy elkerülje a sorompótörést, de a teherjármű mindkét sorompókart letörte.


A fékezéstől sörtörköly ömlött a 8-as főútra. A sofőr nem hagyta el a helyszínt, ahová a sárvári baleseti helyszínelőn kívül sárvári és jánosházi tűzoltók érkeztek, az úttest letakarításában a Magyar Közút munkagépe is részt vett. A sorompókarokat a vasúttársaság emberei egy órán belül visszaszerelték.

 

Fotó: Tánczos Mihály/112press
 

Savaria Fórum 30. évfolyam 27. szám - 2021.07.16.
Savaria Fórum 30. évfolyam 27. szám - 2021.07.16.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
14 éves lányt keres a szombathelyi rendőrség
Kisbabájával a kezében kért segítséget a balesetet szenvedett nő Szombathely határában
Csütörtökön történt személyi sérüléses közlekedési baleset Szombathely és Gyöngyösfalu között, a 87-es főúton. Álló Volvóba rohant egy Suzuki, az okozó elvesztette az eszméletét.
Gyújtsatok ma egy gyertyát Rozikámért! – Egy édesanya kérése
Pontosan egy éve történt az elmúlt évek talán legmegrázóbb közlekedési balesete Vas megyében, idézi fel a 112press.
Nemet mondtak a magyar helyreállítási tervre
Az Európai Bizottság nem hagyja jóvá a magyar helyreállítási tervet, amíg a kormány nem nyújt az unió által elvárt garanciákat.
Szombathely az egészségipar fellegvárává válhat
A tervezett egészségipari fejlesztésekről és az ehhez kapcsolható uniós forrásokról tartott közös sajtótájékoztatót Bokányi Adrienn tanácsnok, Ujhelyi István, az MSZP Európai Parlamenti képviselője és Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője ma délelőtt a Városháza előtti téren. Elhangzott: mindhárman igyekeznek saját területükön tenni azért, hogy Szombathely az egészségipar fellegvárává váljon a jövőben.
legfrissebbek
Tizenhárman fulladtak bele az idén a Balatonba
Az eddigi halálesetek többsége nagy melegben, partközelben, kis vízben történt; idős emberek lettek rosszul, vagy a nem megfelelő úszástudás és a vízbiztonság hiánya vezetett tragédiához. 
Újranyithat a vízminőség miatt bezárt négy velencei-tavi strand
A jelenlegi eredmények szerint nem igazolt, hogy a szennyvíz a csatornarendszerből került volna a tó vizébe.
Márton Anna negyedik lett női kardban 
Márton Anna vereséget szenvedett a bronzmérkőzésen a női kardozók hétfői egyéni versenyében a tokiói olimpián, ezzel a negyedik helyen végzett. 
Elkezdődött az őzek násza
Őznász idején a bakok kergetik a sutákat és más, konkurens bakokat, miközben jóval figyelmetlenebbek, mint az év más időszakában. 
Szombaton rendezik a Strandok éjszakáját, hajnalig tart nyitva több vasi és zalai létesítmény is.
A Zalakarosi Fürdő, a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő, a Bükfürdő Thermal and Spa is csatlakozott a programhoz.