km/óra
  2024.07.25., csütörtök  •  Kristóf, Jakab napja
Sokan nem használják Szombathelyen a kukákat, csak a közterületet

Sokan nem használják Szombathelyen a kukákat, csak a közterületet

A Szompark közösségi oldalán egy olyan fontos ügyre hívja fel a figyelmet, ami mindenkit érint: a városban folyamatos szemétszedés zajlik, ugyanakkor nagy gondot okoz, hogy sokan nem használják megfelelően a kukákat. Ennek eredményeként hetente több köbméternyi szemét halmozódik fel ezeken a területeken.

 

Mint írják, a városi dolgozók napról napra azon vannak, hogy tisztán tartsák a köztereket, de sajnos nem tudnak mindenhol egyszerre ott lenni. Éppen ezért van szükség a közösség összefogására és segítségére.


Az is fontos, hogyha látunk eldobott szemetet, ne csak elsétáljunk mellette, hanem jelezzük a közelben dolgozó személyzetnek, vagy értesítsük a helyi önkormányzatot. Csak így tudunk közösen tenni azért, hogy városunk tiszta és szép legyen mindannyiunk számára, tették hozzá.


Fotó: Ennyi kommunális hulladék gyűlt össze két nap alatt a Szily János utcában/Szompark

Savaria Fórum 33. évfolyam különszám - 2024.07.12.
Savaria Fórum 33. évfolyam különszám - 2024.07.12.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Embert gázolt a celldömölki vonat
Gázolás miatt szünetel a vonatforgalom Zalaegerszeg és Zalaszentiván között, a Celldömölk-Ukk-Zalaegerszeg vonalon késésekre kell számítani – közölte a Mávinform kedd reggel Facebook-oldalán.
Hámori Luca: Akárhogy is alakul az olimpia, az már mindig ott lesz nekem, hogy én vagyok az első magyar női bokszoló
A fiatal kőszegi bokszoló valóra váltotta gyerekkori álmát és ezzel sporttörténelmet is írt. Ennek apropóján készített interjút a Telex a 23 éves kőszegi ökölvívóval, aki 10 éves korában kezdett bokszolni bátyja és édesapja hatására, akik már akkor látták, hogy van hozzá érzéke.
Nem tudták újraéleszteni a hőségben a Rohonci úton összeesett asszonyt
A szombathelyi Rohonci út egyik tízemeletes társasháza előtt esett össze egy asszony pénteken nem sokkal dél előtt. A nő keringése leállt, 50 percig küzdöttek a mentők az életéért, sikertelenül.
A Szeged igazolta le az Illés Akadémia tehetségét
Takács-Földes Olivér alapembere volt a Vas vármegyei bajnokságot nyert csapatnak, próbajátékon győzte meg az NB II-es Tisza-partiak stábját, hogy érdemes szerződtetni.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.