km/óra
  2024.04.14., vasárnap  •  Tibor napja
Segélyakciót indított az MSZP, szombathelyi rászorulókon is segítenek

Segélyakciót indított az MSZP, szombathelyi rászorulókon is segítenek

12 tonna élelmiszert oszt szét több ezer rászoruló család közt az MSZP országszerte, Szombathelyen 50 családnak segít az MSZP Szombathely, olvasható a közleményükben.

 

A jelenlegi egészségügyi krízishelyzetben egyre nő az éhezők száma világszerte. Itthon a Magyar Szocialista Párt is kiáll az emberekért, a képviselőik és más támogatók által összeadott Szolidaritási Alapból csak ezen a héten nem kevesebb, mint 12 tonna élelmiszerrel segítik ki a családokat, mintegy 4 millió forint értékben. Szombathelyen 50 család részesül az adományból, a listát az elmúlt évek karitatív akciói alapján állították össze – olvasható a közleményben. 


A Magyar Szocialista Párt Országgyűlési Frakciója a Szolidaritási Alapból országos szinten 4 millió forintot adott össze, hogy olyan tartós élelmiszereket vásároljanak, amelyek azokhoz a családokhoz fognak eljutni a következő napokban, akiket a járvány lehetetlen, vagy nehéz helyzetbe hozott, akik munkájukat veszítették el, amely családok élete, biztonsága került veszélybe.


Mint írják, a szocialista párt a karitatív tevékenységét folytatni fogja, és további olyan akciókat fognak lebonyolítani, amelyek ebben a nehéz helyzetben segítik azokat az állampolgárokat, akik különösen nehéz szociális helyzetbe kerültek.


Fotó: MSZP Szombathely
 

Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Már tudják, hol mérnek a vasi rendőrök a Speedmarathonon
A vasi rendőrök száznál is több javaslatot kaptak az itt élőktől, hogy hol mérjenek majd április 19-én.
Szombaton elstartol a Spartan, itt vannak a részletek
Április 13-án, szombaton Szombathelyre érkezik a Spartan, a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó versenysorozata. Több ezer magyar és nemzetközi versenyzőt várnak a szervezők. Épülnek a látványos akadálypályák, melyek csak arra várnak, hogy szombat reggel nyolc órakor elstartoljanak a versenyzők. Szólunk előre, hogy több utcában is forgalomkorlátozás lesz.
Nehéz lesz az április a Rumi úton közlekedőknek
Napokon belül indul a város legforgalmasabb déli bevezető útjának felújítása, a Rumi út aszfaltozása miatt a hónap végén várhatóan pár napig teljes lezárás lesz a szakaszon, de már a marási munkák idején is lassabb haladásra kell számítani.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Szólunk előre: április második hetében több helyen is útlezárások lesznek Szombathelyen
Szombathely 800 millió forintos önkormányzati forrásból megvalósuló útfelújításának részeként több helyszínen kezdődnek vagy folytatódnak munkálatok április második hetében, ezért lezárásokra, korlátozásokra kell számítani.