km/óra
  2023.09.26., kedd  •  Jusztina napja
Ráfutásos balesetek okoztak nagy dugót több helyen is Vasban

Ráfutásos balesetek okoztak nagy dugót több helyen is Vasban

Balogunyomnál egy Mercedes nyergesvontató lengyel vezetője volt figyelmetlen és a társának a szerelvényébe tolt egy álló személyautót. Szombathelyen csúcsidőben tolta össze a sort egy MAN teherautó.

Szombathely irányába tartott a 86-os főúton egy autószállító tréler - számolt be róla a 112press. A balogunyomi vasúti átkelő után a sofőr későn észlelte az előtte forgalmi okból álló járműveket. A szerelvény vezetője a fékbe taposott, de már nem tudta megállítani a járművet az előtte álló Honda mögött, így nekiütközött és nekitolta egy másik lengyel rendszámú autószállító trélernek. Személyi sérülés nem történt, de a 86-os főúton mindkét irányban több kilométeres torlódás alakult ki. A Körmend felé tartók már Szombathely után azonnal torlódásba futhattak, míg a Körmend felől érkezők a legrosszabb időszakban Kisunyomnál kényszerültek megállásra. A forgalom rendőri irányítás mellett haladhatott, egy sávon, váltakozó irányban. A Hondát vezető magyar férfi elmondta, hogy már másodpercek óta álltak, amikor megtörtént a baleset. A helyszín közelében útjavítás miatt 40 km/órás sebességkorlátozás van életben és emiatt kellett megállnia a járműoszlopnak. 

Nem számított megálló autóra a teherautó vezetője

A szombathelyi Vörösmarty Mihály utcában a belváros felé tartott egy MAN teherjármű csütörtökön délután. A Semmelweis Ignác utca lámpás kereszteződését elhagyva egy Hyundai vezetője lassított, hogy beengedjen a sorba egy járművet a Pelikán irodaház felől. Így tett a mögötte haladó Renault is, majd az érkező MAN egybe tolta a sort. Személyi sérülés itt sem történt, a teherautó vezetője elismerte a felelősségét a balesetért. A csúcsidőszakban történt baleset nagy torlódást okozott. 

 

címkék
Savaria Fórum 32. évfolyam 33. szám - 2023.09.22.
Savaria Fórum 32. évfolyam 33. szám - 2023.09.22.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Teljes útzár lesz a Rohoncin!
Szeptember 26-28. között rendezi meg a XII. Szakmai Közlekedési Verseny országos döntőjét, ennek helyszíne a forgalmas útszakasz, erről posztolt dr. Czeglédy Csaba (független) önkormányzati képviselő.
Jégesővel vonult át a vihar délután Vas vármegyén (fotók, videó)
Söpte-Vép-Táplán-Vasszécseny kapta a legtöbb jeget, a borsó nagyságútól a 2-3 centisig volt minden.
Szívfacsaró történetek: két előadást hoz Szombathelyre Pintér Béla és Társulata
Az ország legrangosabb, legnépszerűbb független színházi csapata, Pintér Béla és Társulata kétszer is vendégszerepel az ősszel az AGORA Művelődési és Sportházban. Megrendítőek s egyben felemelőek, erőt is adóak a produkcióik.
Halálos baleset történt Sorokpolánynál
Egy gépkocsivezető vesztette életét abban a balesetben, amely a 8704-es számú úton történt a Sorokpolány térségében - adta hírül a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság.
Értelemmel épül a világ: 50 éves a Pedagógus Kórus
Baráti énekkarokkal, a Bartók Termet betöltő közönséggel és persze sok-sok muzsikával ünnepelte fennállásának ötvenedik évfordulóját a Szombathelyi Pedagógus Kórus.
legfrissebbek
Hatból hat: újabb zöld-fehér futsalsiker, a Kecskemét is meghajolt a Haladás előtt
A szombathelyiek 5-0-s győzelemmel tartották itthon a három bajnoki pontot.
Világsztárok az MSH színpadán
A jubiláló Művelődési és Sportház dicsőséges éveket, évtizedeket élt meg a rockzenében is. Ha valaki a nyolcvanas éveket böngészi, szinte hihetetlen dolgokra lel. Az elzárt határvárosban meghatározó lett a minőségi rockzene, világsztárok adták egymásnak a kilincset. Hihetetlen, kiket hallhatott és láthatott élőben egy mezei rocker.
Temetői séta lesz október elején
Orvosok és gyógyszerészek síremlékeit tekinthetik meg az érdeklődők a Szent Márton utcai temetőben október 5-én délután. A Szombathelyi Szépítő Egyesület rendezvényén a sétát Orbán Róbert vezeti.
SZEDIK: Tanuljunk együtt, egymástól, egy-másért!
Intézményünk fogyatékkal élő lakói és a Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola 4. osztályos tanulói egy közös participációs programban vesznek részt, melynek célja a társadalmi elfogadás és befogadás erősítésén alapszik, írja közösségi oldalán a Szombathelyi Evangélikus Diakóniai Központ.
Ötven vaddisznót lőttek ki a vadászok Szombathelyen
Augusztus 31-ig hat ütemben összesen 50 belterületen élő vaddisznót lőttek ki Szombathelyen, írja a szeptemberi közgyűlésre készült anyag.