km/óra
  2024.03.01., péntek  •  Albin napja
Programbemutatót tartott a szombathelyi Fidesz

Programbemutatót tartott a szombathelyi Fidesz

Útfelújítások, új parkolók építése, az autóbuszok korszerűsítése és cseréje is szerepel többek között a szombathelyi Fidesz és dr. Balázsy Péter polgármesterjelölt programjában. Ezekről is szó volt a hétfő este, az MMIK-ban tartott választási programbemutatón.

Az MMIK-ban tartotta programbemutatóját és választási fórumát a szombathelyi Fidesz hétfő este. A 6 órára meghirdetett esemény végül negyed óra csúszással kezdődött, a teremben ugyanis minden ülőhely foglalt volt és azon dolgozott a rendezvény stábja, hogy a folyosóra is kerüljenek székek, amin helyet foglalhatnak az érdeklődők. A programbemutató egy látványos Szombathely-imázsfilmmel kezdődött, majd dr. Puskás Tivadar polgármester mondott pár szót.

"2010-ben munkát és böcsületet ígértem. Ezt beváltottuk. Szombathely egy békés, biztonságos város, ahol jó élni és ahol a feljlődés lehetősége megvan" - mondta a leköszönő polgármester és átadta a szót a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltének. Dr. Balázsy Péter elsőként dr. Széll Kálmánt, városunk díszpolgrát, valamint Simon Balázst, Éhen Gyula dédunokáját köszöntötte, majd a programpontjaira tért ki.

- Út- és járdafelújítások, amihez hozzá tette: évente 20 utcát terveznek felújítani, emellett összefüggővé tennék a szombathelyi kerékpárutakat.

- Korszerű, környezetbarát buszokat hoznának a városba.

- Új parkolókat, parkolóházat létesítenének és a parkolási türelmi időket megnövelnék.

- Tervezik a körgyűrű hiányzó szakaszainak megépítését a kormány támogatásával.

- Szigorítanák a lakóparkok építésének szabályait.

- Megújítanák az egyetem környezetét, a Perint partot és új képzéseket indítanának az ELTE-SEK-en.

- Fenntartható várost terveznek a parkok rendbetételével, emellett minden születendő gyermek után egy fát is ültetnének.

- Tervben van a társasházak korszerűsítésének előkészítése és lebonyolítása.

- Létrehoznák a SZOM-bike kerékpárkölcsönzőt élénk kék színnel, emellett korszerűsítenék a meglévő biciklitárolókat és ingyenes parkolást biztosítanának  a zöld rendszámú autóknak.

- Újragondolnák és kiterjesztenék a szelektív hulladékgyűjtést.

- Közösségi kerteket hoznának létre a lakótelepeken, mintakerteket az óvodákban és iskolákban.

- Tervezik megmenteni a város ikonukus épületeit, így a Brenner-villát, a Nagyszállót és a Huszár-laktanyát is.

- Az Aktív Időskor Programba még több nyugdíjast vonnának be és népszerűsítenék az egészségügyi szűrővizsgálatokat.

- Megújítanák a Kalandvárost és a Parkerdőt, emellett tervezik az óvodák, bőlcsödék, iskolák felújításának befejezését.

- Egységes városi ügyfélszolgálatot hoznának létre.

- Bővítenék a szabadidősport színtereit.

- Újabb közösségi tereket hoznának létre a fiatalok számára, akár az idősebb korosztály bevonásával.

- Városi állatmenhely is terveznek, emellett aktívabban kívánják támogatni a civil szervezeteket.

A rendezvényen felszólalt Cser-Palkovics András, Székesfehérvár fideszes polgármestere és Hende Csaba is, végül Balázsy egyenként invitálta az MMIK színpadára a szombathelyi választókörzetek fideszes képviselőjelöltjeit. Csoportkép után a Himnusz közös eléneklésével zárult a helyi Fidesz választási programbemutatója.

 

További részletek a Savaria Fórum szombati számában!

 

 

Savaria Fórum 33. évfolyam 7. szám - 2024.02.23.
Savaria Fórum 33. évfolyam 7. szám - 2024.02.23.
tematikus oldalak
legfrissebbek
Megszavazták, idén is igényelhető a piaci utalvány
Rászorulók kaphatják 2024-ben is, április 1-től lehet rá jelentkezni, az összege 30.000 forint lesz.
Díjazta a minisztérium a város klímastratégiáját
Zöldinfrastruktúra kategóriában Klímabarát-díjat vehetett át a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztériumtól a szombathelyi önkormányzat.
Közel 30 millió forintot sikkasztott egy vasi cég volt ügyvezetője
A Szombathelyi Járásbíróság 1 rendbeli jelentős értékre, folytatólagosan és üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntette és más bűncselekmény miatt halmazati büntetésül 1 év 4 hónap - végrehajtandó - börtönre, 300.000 forint pénzbüntetésre ítélt egy férfit. Eltiltotta továbbá 3 évre a gazdasági társaságok vezető tisztségviselői tevékenységének ellátásától. Kötelezte a vádlottat a sértett javára 28.824.786 forint kártérítés, valamint az állam javára 577.899 forint bűnügyi költség megfizetésére.
Csak a vármegye- és országbérlet marad a MÁV-nál és a Volánnál, bővülő kedvezmények, új napijegyek március 1-től
Ingyenes utazás a 14 év alatti gyermekeknek, 50%-os, állandó kedvezmény a közalkalmazottaknak, új, 24 órás vármegye- és országbérletek. Egyebek mellett ezek jellemzik a MÁV-VOLÁN-csoport március elsejétől érvényes új tarifarendszerét. A jelenlegi 15 bérletkonstrukció helyett tavasztól mindössze kettő marad, a vármegye- és országbérlet, míg az eddigi kedvezményrendszer jelentősen egyszerűsödik, a mostani 65 helyett mintegy 20 kedvezménytípus marad. Összegyűjtöttük milyen változások lesznek a helyi és helyközi közlekedésben.
Nem szabadulhat a bicskei pedofil igazgató
V. János, a bicskei gyermekotthon egykori igazgatója, akit 2019-ben nyolc év börtönre ítélték jogerősen folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt, szeretett volna feltételesen szabadlábra kerülni, de az ítéletben eljáró büntetés-végrehajtási bíró a férfi meghallgatása után csütörtökön úgy határozott, hogy elutasítja a kérést, értesült a 24.hu.