km/óra
  2024.07.13., szombat  •  Jenő napja
Programbemutatót tartott a szombathelyi Fidesz

Programbemutatót tartott a szombathelyi Fidesz

Útfelújítások, új parkolók építése, az autóbuszok korszerűsítése és cseréje is szerepel többek között a szombathelyi Fidesz és dr. Balázsy Péter polgármesterjelölt programjában. Ezekről is szó volt a hétfő este, az MMIK-ban tartott választási programbemutatón.

Az MMIK-ban tartotta programbemutatóját és választási fórumát a szombathelyi Fidesz hétfő este. A 6 órára meghirdetett esemény végül negyed óra csúszással kezdődött, a teremben ugyanis minden ülőhely foglalt volt és azon dolgozott a rendezvény stábja, hogy a folyosóra is kerüljenek székek, amin helyet foglalhatnak az érdeklődők. A programbemutató egy látványos Szombathely-imázsfilmmel kezdődött, majd dr. Puskás Tivadar polgármester mondott pár szót.

"2010-ben munkát és böcsületet ígértem. Ezt beváltottuk. Szombathely egy békés, biztonságos város, ahol jó élni és ahol a feljlődés lehetősége megvan" - mondta a leköszönő polgármester és átadta a szót a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltének. Dr. Balázsy Péter elsőként dr. Széll Kálmánt, városunk díszpolgrát, valamint Simon Balázst, Éhen Gyula dédunokáját köszöntötte, majd a programpontjaira tért ki.

- Út- és járdafelújítások, amihez hozzá tette: évente 20 utcát terveznek felújítani, emellett összefüggővé tennék a szombathelyi kerékpárutakat.

- Korszerű, környezetbarát buszokat hoznának a városba.

- Új parkolókat, parkolóházat létesítenének és a parkolási türelmi időket megnövelnék.

- Tervezik a körgyűrű hiányzó szakaszainak megépítését a kormány támogatásával.

- Szigorítanák a lakóparkok építésének szabályait.

- Megújítanák az egyetem környezetét, a Perint partot és új képzéseket indítanának az ELTE-SEK-en.

- Fenntartható várost terveznek a parkok rendbetételével, emellett minden születendő gyermek után egy fát is ültetnének.

- Tervben van a társasházak korszerűsítésének előkészítése és lebonyolítása.

- Létrehoznák a SZOM-bike kerékpárkölcsönzőt élénk kék színnel, emellett korszerűsítenék a meglévő biciklitárolókat és ingyenes parkolást biztosítanának  a zöld rendszámú autóknak.

- Újragondolnák és kiterjesztenék a szelektív hulladékgyűjtést.

- Közösségi kerteket hoznának létre a lakótelepeken, mintakerteket az óvodákban és iskolákban.

- Tervezik megmenteni a város ikonukus épületeit, így a Brenner-villát, a Nagyszállót és a Huszár-laktanyát is.

- Az Aktív Időskor Programba még több nyugdíjast vonnának be és népszerűsítenék az egészségügyi szűrővizsgálatokat.

- Megújítanák a Kalandvárost és a Parkerdőt, emellett tervezik az óvodák, bőlcsödék, iskolák felújításának befejezését.

- Egységes városi ügyfélszolgálatot hoznának létre.

- Bővítenék a szabadidősport színtereit.

- Újabb közösségi tereket hoznának létre a fiatalok számára, akár az idősebb korosztály bevonásával.

- Városi állatmenhely is terveznek, emellett aktívabban kívánják támogatni a civil szervezeteket.

A rendezvényen felszólalt Cser-Palkovics András, Székesfehérvár fideszes polgármestere és Hende Csaba is, végül Balázsy egyenként invitálta az MMIK színpadára a szombathelyi választókörzetek fideszes képviselőjelöltjeit. Csoportkép után a Himnusz közös eléneklésével zárult a helyi Fidesz választási programbemutatója.

 

További részletek a Savaria Fórum szombati számában!

 

 

Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Augusztusban folytatódik a lomtalanítás Szombathelyen
A SZOVA Nonprofit Zrt. idén is meghirdette a lomtalanítást, amely a lakosságra és lakóingatlanokra vonatkozik, így a garázstulajdonosok, illetve intézmények, vállalkozások, kereskedelmi egységek nem vehetik igénybe a szolgáltatást.
Augusztusi időutazásra hív a XXIII. Savaria Történelmi Karnevál
Augusztus 22. és 25. között ismét megelevenedik Szombathely ókori története: a nyolc kiemelt és 20 kísérőhelyszín 388 programmal várja Savaria lakóit és a vendégeket, hogy időutazással ünnepeljük a város 2000 éves múltját, jelenét és jövőjét. A XXIII. Savaria Történelmi Karneválról kedden tartottak sajtótájékoztatót a Történelmi Témaparkban.
Edzésbe állt a Haladás VSE
Hétfőn délután 21 mezőnyjátékosnak, valamint két kapusnak tartotta meg az első edzést a Szenczi Imre vezette szakmai stáb, írja az egyesület honlapja.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Felborult egy személyautó Celldömölk és Mesteri között - mentőhelikopter érkezett
Celldömölk és Mesteri között történt a baleset. Az érintett útszakaszon forgalomkorlátozásra kell számítani.
legfrissebbek
Az albán tengerpart lehet a magyarok új Balatonja (képgalériával)
A sokáig lesajnált balkáni országban szárnyal a turizmus, egyre több magyar szót hallani az Adriai- és a Jón-tenger strandjain, miközben a gazdaság is pörög: mindenütt építkeznek, az éves infláció 2023-ban mindössze 4% volt, a helyi fizetőeszköz, a LEK pedig egy év alatt 14 százalékot erősödött az euróhoz képest. Mi tudnak az albánok, amit mi nem?
A Körösladányi MEDOSZ Sportkörben lett többségi tulajdonos az Illés Akadémia
Aki eddig tudta követni, hogy mi történt a Haladással, annak egy újabb fejtörő: a felszámolás előtt álló Szombathelyi Haladás Sportszolgáltató kft-től kapott jogon pár hete alakult ISA Haladás Kft. a június végén bevásárolta magát az önkormányzati választások másnapján - ahogyan leváltották a település fideszes vezetését - az NB III-ból való visszalépését bejelentő Körösladányi MEDOSZ Sportkörbe.
Kulturális megszállás alatt a belváros: szombaton tartják az Utcaművészeti Fesztivált Szombathelyen
A négy éve útjára indított Utcaművészeti Fesztivál idén július 13-án, szombaton várja egész napon át az érdeklődőket az interaktív művészeti élményt nyújtó programokra.  
Zártkapus Konferencia Liga mérkőzés volt a Király Sportlétesítményben
Július 11-én az UEFA Európa Konferencia Liga első selejtező körében a belorusz FC Torpedo Belaz Király Gábor komplexumában fogadta a moldáv FC Milsami Orheit. 
Készüljön: nagy dugók várhatók ezen a szombathelyi bevezető úton
A GYSEV Zrt. a lakosság türelmét kéri, mert július 15-től a hónap végéig ismét karbantartási munkát végez a Zanati úti aluljáró feletti vasúti hídon, ezért két héten át a Zanati úti aluljáró közúti forgalmát két belső sávra fogják szűkíteni.