km/óra
  2020.09.24., csütörtök  •  Gellért, Mercédesz napja
Polgármesterjelölti vita: távol maradt az egyeztetésről Balázsy Péter

Polgármesterjelölti vita: távol maradt az egyeztetésről Balázsy Péter

Koczka Tibor (független) és Dr. Nemény András (Éljen Szombathely!) egyeztetett volna a Pro Savaria által kezdeményezett polgármesterjelölti vitáról, azonban Balázsy Péter első körben nem vett részt ezen és nem is delegált a csapatából senkit. Az ötletgazda még egyszer meginvitálta a Fidesz választottját a vita előkészítéséra.

Nyilvános vitát szervez a szombathelyi polgármesterjelöltnek a Pro Savaria, jelentette be Molnár Miklós, a civil szervezet vezetője. Koczka Tibor (független) sajtótájékoztatón, dr. Nemény András (Éljen Szombathely!) pedig érdeklődésünkre jelezte, hogy részt vesz a diskurzuson.- ezt múlt pénteken is tudtuk már, amikor az eseményről beszámoltunk. Molnár Miklós hétfőn 16 órakor várta a jelöltek képviselőit, hogy a vita technikai és egyéb részleteit kidolgozzák. 


Portálunk múlt pénteken a Fidesz által támogatott Balázsy Péternél is érdeklődött, hogy küld-e valakit az egyeztetésre, illetve mi az álláspontja a vitával kapcsolatban, de válasz nem érkezett. A mai egyeztetésen aztán csak Koczka Tibor (független) és Dr. Nemény András (Éljen Szombathely!) polgármesterjelöltek és szakmai stábjuk, valamint Molnár Miklós, a Pro Savaria Egyesület elnöke vett részt, a kormánypárti jelölt csapatából senki nem jelent meg, Balázsy Péter is távol maradt.


A polgármesterjelölti vita kezdeményezője, Molnár Miklós ezt nyilatkozta a történtekről:


- A meghívót hétfőn délelőtt kiküldtük mindhárom polgármesterjelölt számára, akik közül ketten – Koczka Tibor és Dr. Nemény András – még a délelőtt folyamán jelezték részvételi szándékukat. Dr. Balázsy Pétertől nem érkezett visszajelzés, ezért telefonon felhívtam őt, hogy elkérje magán e-mail címét, hiszen a jegyző úr szabadságát tölti, így vélhetően azért nem válaszolt, mert hivatali levelezését nem követi figyelemmel. A telefonos egyeztetés megtörtént, délután 1 órakor újra elküldtük a meghívó a Dr. Balázsy Péter által megadott magán e-mail címre, amelyre 16:00 órakor érkezett válasz, miszerint ő olyan egyeztetésen részt venni nem tud, amelyről 3 órával korábban kap tájékoztatást.


A jelenlévők politikusok egyetértettek abban, a nyilvános viták során a választók jobban megismerhetik a jelölteket és a város jövőjével kapcsolatos elképzeléseiket, ezért fontos lenne valamennyi polgármesterjelölt részvétele egy ilyen eseményen. Molnár Miklós ezután felaánlotta a távol maradt Balázsy Péternek, hogy válasszon egy újabb időpontot,  csütörtök délután 4-ig, és újra megszervezi a vitáról szóló egyeztetést, amin immár mindhárom jelölt küldöttei ott lesz.


Balázsy Péter Facebook-oldalán hétfő este fél kilenc előtt az alábbi bejegyzés jelent meg:
 

Vita, de kivel?

A szombathelyi ellenzék évek óta mást sem harsog, mint hogy mennyire egységes. Erre azt látom, hogy a Jobbik embere mellett van még Gyurcsány Ferencnek és az MSZP-nek is egy polgármesterjelöltje, Nemény András. A megosztott ellenzék két jelöltje verseng tehát egymással, ami távol áll az egységtől. Jó volna, ha először saját szavazóik számára tennék egyértelművé a helyzetet: ki is az ellenzéki választók egyetlen polgármesterjelöltje?

Ha ezt a kérdést sikerül eldönteniük, utána lehet bármi másról beszélni. Akár a vitáról is.

Egyben biztosak lehetnek: Szombathely érdekében mindenre készen állok.

 

Az Éljen Szombathely egy rövid közleményben ugyancsak a részvételre biztatta Balázsy Pétert. 
 

Nem kell félni, Péter!

A Fidesz polgármesterjelöltje fél a választóktól, nem mer kiállni a polgármesterjelölti vitára sem. Így a szombathelyiek továbbra sem tudhatják meg, van-e bármilyen elképzelése a város vezetésére, és azt sem, hogy Balázsy 33 évesen tapasztalatok hiányában alkalmas-e egyáltalán a feladatra. 
Vegyen példát dr. Nemény Andrásról, aki bárkivel, bármikor hajlandó megvitatni szeretett városunk jövőjével kapcsolatos kérdéseket!,
írják a közleményükben.


A Szombathelyi Televízió anyaga az ügyről:

 

 

Borítókép: Molnár Miklós (balról) és  Koczka Tibor a múlt pénteki sajtótájékoztatón.

címkék
Savaria Fórum 29. évfolyam 34. szám - 2020.09.18.
Savaria Fórum 29. évfolyam 34. szám - 2020.09.18.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Hétfőtől három területen vezetnek be újabb korlátozásokat Ausztriában
A koronavírus-járvány elleni küzdelemben a szövetségi kormány csütörtökön további szigorítást jelentett be. Hétfőtől csak tíz ember tartózkodhat zárt térben magánünnepségeken és rendezvényeken, kibővül a védőmaszkok követelménye, az éttermekben pedig csak ülve lehet fogyasztani, olvasható az orf.at-n.
Szigorú maszkviselési szabályok, 23 órakor bezáró szórakozóhelyek – megjelent a kormányrendelet
Megjelentek a Magyar Közlönyben azok az új járványvédelmi szabályok, amelyeket a szerdai kormánydöntések után Orbán Viktor miniszterelnök ismertetett.
Hétfőtől mintavételi hely nyílik a MÁV-rendelő udvarán
Pontos lista az októberi és a novemberi lomtalanítási időpontokról
A Szomhull a közérthetőség kedvéért készített egy pontosabb összefoglalót a lomtalanítás menetéről, melyben egyébként nem történt semmi változás.
Újabb iskolában jelent meg a koronavírus
legfrissebbek
Megyei I. osztály: Szoros mérkőzésen győzte le a Csepreg a Szarvaskendet a 6. fordulóból elhalasztott mérkőzésen
A kupaküzdelmek miatt szerdára halasztott mérkőzésen kétgólos hátrányból ugyan még fel tudott állni a Szarvaskend, a mérkőzés végi adok-kapokból azonban a Csepreg jött ki jobban és a 77. percben szerzett találattal eldöntötte a találkozót.
Tiltott határátlépés Vas megyében traktorral és gyalog
A járványügyi készültségi időszakban csak a kijelölt határátkelőhelyek vehetők igénybe, hívja fel a figyelmet a rendőrség.
Szeptemberi közgyűlés: bölcsődét alapítanak, igazgatókat neveznek ki (frissítve)
15 napirendet nyilvánosan, kettőt zárt ülésen tárgyalnak a képviselők a szeptemberi közgyűlésen. Költségvetés-módosítás, bölcsődealapítás, ciklusprogram, féléves céges beszámolók és vezetőválasztások is szerepeltek a témák között. A közgyűlést mi is követjük, folyamatosan frissítjük cikkünket.
Genovában az utcán ismét kötelezővé tették a maszk viselését
A liguriai Genova belvárosában ismét bevezették a maszk szabadtéren is kötelező használatát csütörtöktől, az olasz-francia határnál polgármesterek tiltakoztak a koronavírus behurcolása ellen, miközben Giuseppe Conte olasz miniszterelnök bejelentette, hogy nem tervezik az ország ismételt lezárását.
Busszal ütközött, és árokba csapódott egy Skoda Sorokpolány közelében
A személyautó érintőlegesen ütközött a busz oldalával, kiszakadt a kereke, és a menetirány szerinti bal oldali árokba csapódott.