km/óra
  2024.03.01., péntek  •  Albin napja
Polgármesterjelölti vitát kezdeményez a Pro Savaria

Polgármesterjelölti vitát kezdeményez a Pro Savaria

Nyilvános vitát szervez a szombathelyi polgármesterjelöltnek a Pro Savaria, jelentette be Molnár Miklós, a civil szervezet vezetője. Koczka Tibor (független) sajtótájékoztatón, dr. Nemény András (Éljen Szombathely!) pedig érdeklődésünkre jelezte, hogy részt vesz a diskurzuson.

A sajtótájékoztatón - amelyen ismét nem jelentek a kormánypárti médiaszakértők és felkent szerzők, akik természetesen a szuperképességeik révén képesek úgy is képesek írni az eseményekről, hogy ott sincsenek - Molnár Miklós, a Pro Savaria elnöke elmondta, hogy 2014-ben érintettként kezdeményezte a vitát, amelyen végül a Fidesz akkor kandidátusa, dr. Puskás Tivadar nem vett részt, Molnár szerint azzal az indokkal, hogy a hivatalban lévő polgármesternek nincs miről vitáznia jelöltekkel. Most azonban más a helyzet, az indulók közül senki nem városveztő, így elvi akadálya nincs, hogy az állandó, közéleti háborúskodás helyett érdemleges vitát folytassanak a felek, mondta a Pro Savaria vezetője. 


- Hétfő délután négy órakor, a Pannónia Étterem kistermében várom a jelöltek megfelelő felhatalmazással bíró képviselőit - jelentette be Molnár Milós -, hogy a vita feltételeiről előzetes egyeztetést folytassunk. Egyben felkérem a Szombathelyi Médiaközpontot, hogy a nyilvános esemény élő, televíziós közvetítését tegye lehetővé.


Molnár arról is beszámolt, hogy javaslatként elhangzott, hogy a jelöltek "párbaja" előtt a szakértőik vitassanak meg fontos szombathelyi kérdéseket, úgymint gazdaságfejlesztés, lakás és lakhatási problémák illetve oktatási, sport és kulturális témák. - ezek tévébeszélgetések lennének,.


Koczka Tibor függetlenként induló polgármesterjelölt (aki a Fidesz listavezetője volt 2014-ben és az önkormányzati választáson megnyerte a körzetét, majd a Hende Csabával való konfliktusai miatt a kormánypárt  idén már képviselőjelöltként sem indította, ám a választásokig még Szombathely alpolgármestere) a helyszínen bejelentette, hogy elfogadja a felkérést a vitára. 


- Elsőként mondok igent - mondta el a sajtó munkatársainak Koczka Tibor -, mert úgy gondolom, az értelmes viták viszik előre a város ügyét. Nincsenek jobb- vagy baloldali megoldások, csak megoldások vannak, ezeket kell megkeresni. A vitaképesség pedig keresztény, konzervatív érték - tette hozzá.


Koczka Tibor történelmi példát említett, majd azt hangsúlyozta, a választóknak joguk van megismerni, mit gondoltak a jelöltek Szombathelyről, a város jövőjéről.


Megkérdeztük Nemény Andrást, az Éljen Szombathely! polgármesterjelöltjét, hogy elfogadja-e a felkérést:


- Természetesen nagyon szívesen vitázom Szombathely jövőjéről a másik jelölttel - válaszolta érdeklődésünkre Nemény András -, hétfőn délután ott lesz az ÉSZ! delegáltja a vita egyeztetésén.


Ugyanezt a kérdést feltettük Balázsy Péternek, a Fidesz által támogatott jelöltnek is, ám választ egyelőre nem kaptunk. Ha elküldi a válaszát, közzétesszük azt. 

 


-  

 

 

 

Savaria Fórum 33. évfolyam 7. szám - 2024.02.23.
Savaria Fórum 33. évfolyam 7. szám - 2024.02.23.
tematikus oldalak
legfrissebbek
Közel 30 millió forintot sikkasztott egy vasi cég volt ügyvezetője
A Szombathelyi Járásbíróság 1 rendbeli jelentős értékre, folytatólagosan és üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntette és más bűncselekmény miatt halmazati büntetésül 1 év 4 hónap - végrehajtandó - börtönre, 300.000 forint pénzbüntetésre ítélt egy férfit. Eltiltotta továbbá 3 évre a gazdasági társaságok vezető tisztségviselői tevékenységének ellátásától. Kötelezte a vádlottat a sértett javára 28.824.786 forint kártérítés, valamint az állam javára 577.899 forint bűnügyi költség megfizetésére.
Csak a vármegye- és országbérlet marad a MÁV-nál és a Volánnál, bővülő kedvezmények, új napijegyek március 1-től
Ingyenes utazás a 14 év alatti gyermekeknek, 50%-os, állandó kedvezmény a közalkalmazottaknak, új, 24 órás vármegye- és országbérletek. Egyebek mellett ezek jellemzik a MÁV-VOLÁN-csoport március elsejétől érvényes új tarifarendszerét. A jelenlegi 15 bérletkonstrukció helyett tavasztól mindössze kettő marad, a vármegye- és országbérlet, míg az eddigi kedvezményrendszer jelentősen egyszerűsödik, a mostani 65 helyett mintegy 20 kedvezménytípus marad. Összegyűjtöttük milyen változások lesznek a helyi és helyközi közlekedésben.
Nem szabadulhat a bicskei pedofil igazgató
V. János, a bicskei gyermekotthon egykori igazgatója, akit 2019-ben nyolc év börtönre ítélték jogerősen folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt, szeretett volna feltételesen szabadlábra kerülni, de az ítéletben eljáró büntetés-végrehajtási bíró a férfi meghallgatása után csütörtökön úgy határozott, hogy elutasítja a kérést, értesült a 24.hu.
Változóan felhős-napos, de enyhe idő várható a tavasz első hétvégéjén
Folytatódik a megszokottnál enyhébb időjárás a tavasz első hétvégéjén is: pénteken még több helyen lehet eső, majd csökken a csapadékhajlam, és gyengén felhős, napos idő várható 12-19 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletekkel - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből.
Futsal: nyolcgólos Haladás-döntetlen Nyíregyházán
A hazaiak a 36. percben még két találattal vezettek, ekkor azonban jött Vas Ádám, aki kétszer is beköszönt és kialakította a 4-4-es végeredményt.