km/óra
  2024.06.20., csütörtök  •  Rafael napja
SZKKA: Pődör Rebeka és Pődör Blanka is meghosszabbította szerződését

SZKKA: Pődör Rebeka és Pődör Blanka is meghosszabbította szerződését

Ma délután ünnepélyes keretek között hosszabbította meg szerződését a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia (SZKKA) két meghatározó játékosa, Pődör Rebeka és Pődör Blanka a Haladás Sportkomplexumban. Az eseményen részt vett dr. Nemény András polgármester, dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő, az SZKKA tiszteletbeli elnöke, valamint Pődör Zoltán vezetőedző, ügyvezető.

- Az SZKKA célja mindig is a helyi tehetségek gondozása, nevelése, valamint ezen értékek itt tartása volt. Rebeka tavaly az NB/I-ben is nagyszerűen teljesített, több ajánlatot is kapott, de kitartott nevelőegyesülete mellett. Húga, Blanka, nővére nyomdokaiba lépett, remek játékosa a gárdának. A klub olyan, mint egy nagy család, a lányok pedig igazi példaképek – fogalmazott dr. Hende Csaba.

Dr. Nemény András, városunk polgármestere elsőként köszönetet mondott a lányoknak, hogy továbbra is Szombathelyen folytatják pályafutásukat. A polgármester kiemelte: meglehetősen hullámzó volt a klub és a város viszonya, de amit letett az SZKKA az asztalra, az mindenképpen példaértékű.

- Az önkormányzat talán erőn felül is támogatja a klubot, és így lesz ez a jövőben is. Pődör Zoltán pontosan tudja, hogy a város az SZKKA mellett áll, bármikor fordulhat hozzá az ügyvezető – zárta szavait dr. Nemény András.

Pődör Blanka azt mondta: eszébe sem jutott a klubváltás, nagyszerűen érzi magát a csapatban, sokat tud fejlődni. Pődör Rebeka kiemelte: bár sajnos az idén nagy valószínűséggel nem sikerül a feljutás, jövőre ismét megpróbálják, mert Szombathelynek szüksége van az élvonalbeli női kézicsapatra.
Pődör Zoltán mint édesapa osztotta meg a gondolatait.

- Rebekával sokat beszélgettünk, jeleztem neki, hogy szakmai fejlődése szempontjából lehet, hogy jót tenne a klubváltás. Ő azonban hallani sem akart róla, mi pedig köszönjük, hogy kitart nevelőegyesülete mellett – hangsúlyozta a klub elnöke.

A rendezvény végén ünnepélyes keretek között írta alá a két játékos az új kontraktusát.

Fotó: Bonyhádi Zoltán 

Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Záporok és jégeső miatt adtak ki riasztást vármegyénkre is
Öt megyére adott ki figyelmeztetés zivatarok miatt szombaton a HungaroMet. Az előrejelzés szerint késő délutántól záporok alakulhatnak ki Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém és Zala megyében. Vasárnap pedig az északkeleti, keleti megyékben alakulhatnak ki zivatarok.
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
Bloomsday 2024: az itt és most ünnepe
30. alkalommal ünnepli Szombathely városa, hogy James Joyce Ulyssesének főhősét, Leopold Bloomot szombathelyi származásúként írta bele a világirodalomba. Az idei, háromnapossá bővült ír–magyar fesztivál, a Bloomsday első napján már nyilvánvalóvá vált, hogy városunk minden idők legszínesebb kortárs művészeti fesztiválja vette kezdetét, melyen a magaskultúra és könnyedebb szórakozás egyaránt képviselteti magát.
Sorsolás: gazdára talált nyereményjátékunk fődíja, a FIAT kabrió
Közjegyző jelenlétében kedden délelőtt megtörtént a májusban indult nyereményjátékunk sorsolása és gazdára talált a FIAT 500-as kabrió.
A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, a Rába tetőzött már
A vártnál alacsonyabb szinten tetőzött a Rába: az előre jelzett 530 helyett hétfőn este 9 órakor 477 centiméteres csúcsot mértek Körmendnél. A belvárosi hidat tegnap lezárták, ma reggel pedig újra megnyitották. A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, felső folyásán elkezdődött az apadás, az alsó szakaszon még árad. A védekezési munkák zajlanak, nagy az összefogás a falvakban. Továbbra is több út járhatatlan a vármegyében.