km/óra
  2023.02.06., hétfő  •  Dorottya, Dóra napja
Piac: birtokba vették az árusok a 2-es csarnokot

Piac: birtokba vették az árusok a 2-es csarnokot

Csütörtök reggel megnyitott a piac felújított 2-es csarnoka. Az árusok egyelőre ismerkednek a környezettel, és kritikai észrevételeiket is megfogalmazzák. Néhány napja megkezdődött az 1-es csarnok felújítása is.

 

Néhány nappal a tervezett átadás után, csütörtökön a vásárcsarnok felújított hátsó, 2-es épületét birtokba vehették az árusok és vásárlók. Nemcsak kívülről szépült meg az épület, belül is látványos a változás. Világosabb lett a tér, árufeltöltő folyosókat alakítottak ki, megújult a vizesblokk, a pavilonok redőnnyel zárhatók. A vásárlók az északi oldalon három, a déli oldalon egy ajtón juthatnak be. A nagyparkoló felőli fedett teraszon is árusíthatnak a kereskedők. Az SZTV ott jártakkor a legtöbben a panaszaikat fogalmazták meg. A felmerülő problémákat a piac vezetője is számba vette. Árusról árusra járva érdeklődött a tapasztalatokról.


Polákovics Marietta, a Szombathelyi Városi Vásárcsarnok igazgatója elmondta, rengeteg hatósági szempont van, aminek meg kell felelni. Sokkal kisebb helyen tudnak árusítani, az árukészletük raktározása is gondot okoz. Meg kell, hogy szokják a vásárlók, hogy az ajtót hogyan kell használni, mert most még mind a két szárnyát nyitják, ebből is problémák adódnak. Hozzátette, biztos abban, hogy mindenki megtanulja, hogy tudnak együtt élni, jól élni és legtöbbet kihozni ebből az új csarnokból.


Az egyes csarnok felújítása is zajlik, ezt a hátsó épületrésszel egy fedett átjáró köti majd össze. Az ideiglenes sátrat is elbontották, a régi szabadtéri piac területén parkolót alakítanak ki.
 

Savaria Fórum 32. évfolyam 3. szám - 2023.02.04.
Savaria Fórum 32. évfolyam 3. szám - 2023.02.04.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Ismét sok újszülöttet köszönthetünk Szombathelyen
Íme, a legfrissebb anyakönyvi hírek városunkból.
A szolidaritás napja – ülősztrájk a Bolyaiban
Pont egy éve kezdődtek a tiltakozások az oktatás helyzete miatt: az évfordulón ülősztrájkokkal, tiltakozásokkal indult a reggel országszerte diákszervezetek és pedagógusok részvételével. Szombathelyen a Bolyai iskola diákjai az Egységes Diákfronthoz csatlakozva ülősztrájkot szerveztek.
Megválasztották a legÖKOsabb osztályt
A Reményik Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Művészeti Iskolában ezúttal a legkisebbek nyerték el a címet.
Melletted a mindennapokban: személyi asszisztenseket toboroznak a mozgáskorlátozottak mellé
Pályázati támogatásnak köszönhetően Melletted a mindennapokban címmel új szolgáltatást indít a Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Nonprofit Kft. Mozgáskorlátozott ellátottjaik mellé toboroznak személyi asszisztenseket, akik meghosszabbított kézként, lábként működve támogatják őket a napi tevékenységükben, higiéniai szükségleteikben, ügyintézésben. Jelentkezőket várnak, akik szívesen bekapcsolódnának segítőként a programba.
Melletted a mindennapokban
A Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Közhasznú Nonprofit Kft. Támogató Szolgálata új szolgáltatást indít az idei évben Melletted a mindennapokban címmel. „A klasszikus értelemben vett személyi asszisztencia tulajdonképpen egy fizetett szolgáltatás, amelyben a fogyatékossággal élő ember maga alkalmazza azokat a személyeket, akik támogatják abban, hogy önrendelkező életet tudjon élni”, vélekedik a projekt szakmai vezetője, Szűcs Gabriella, aki ismertette az új program részleteit.
legfrissebbek
Takács Péter: „Az orvosok többsége többet keres havonta, mint az ágazatot vezető miniszter”
Az egészségügyi államtitkár szerint nem az orvostársadalommal, hanem a Magyar Orvosi Kamarával van konfliktusuk.
Scholz: kizárólag Oroszország felelős a háborúért
Kiemelte, hogy Oroszország az Ukrajna elleni háborúval szembeszegül az "európai békerenddel."
Haladás: Győzelem Győrben!
Az NB/II-es focibajnokság 22. fordulójában Michal Hipp alakulata 3-1-re nyert Győrben a vasárnap délutáni összecsapáson. Verpecz István a második félidő elején büntetőt hárított, Csernik duplázott.
Kiütéses SZKKA-siker Kecskeméten
A kézilabda NB/I B 17. fordulójában az SZKKA magabiztosan nyert Kecskeméten. A két pont sorsa már az első tíz percben eldőlt.
Időjárás: januárban tavasz volt a télben
Az idei január bővelkedett a meglepetésekben: az év szokatlanul magas hőmérséklettel kezdődött, s a jó idő kitartott a hónap végéig. Bár többször is ígértek nagyobb mennyiségű havat, ami nem ért ide, de csapadékból nem volt hiány a környéken. Kőszegen például január 22-én 6-8 centiméter hó fedte be a tájat.