km/óra
  2024.04.22., hétfő  •  Csilla, Noémi napja
Pert nyert a polgármester Dankó István ellen, jótékony célra fordítja az összeget

Pert nyert a polgármester Dankó István ellen, jótékony célra fordítja az összeget

Hende Csaba titkárságvezetője, korábban államtitkára Dankó István beperelt, mert a közgyűlésen azt találtam mondani, hogy számomra tisztességében megkérdőjelezhető az az ember, aki államtitkárként a saját cégének milliárdos üzletet intéz, olvasható dr. Nemény András polgármester Facebook-oldalán.

 

Mint írja, utóbb kiderült, Dankó a cégnek nem tulajdonosa, '"csak" vezető tisztségviselője volt, havi sok százezer forintért. Ezen felbátorodva perelte be a polgármestert és írt róla negatívumokat. 


„Amit aztán rendre meg is írt a helyi pártmédia (Vas Népe, frisss.hu). Utóbbi annyira túlzásba vitte a hazudozást, hogy kénytelen volt helyreigazitást is lehozni...


Vajon most, hogy a Kúria nekem adott igazat és kiderült, a Közgyűlésen elhangzottak nem jogsértőek, azaz Dankó Istvánnak tűrnie kell a véleményemet - ha már milliárd forintokat intézett a rábízott közös pénzünkből egy saját (maga vezette) cégnek- mekkora lelkesedéssel hozzák majd le a hírt a helyi propagandisták? 


Ha megírják, ha nem, tény, hogy Hende Csaba jogi szakértője elbukott a jog mezején is. Az erkölcsén már sokkal korábban. 


Az elmúlt években több pert nyertem a Vas Népével, a frisss.hu - val és a Pesti srácokkal szemben. Ahogy eddig, úgy most is a Dankó peren nyert pénzt jótékony célra fogom fordítani.”


A poszt végén a polgármester köszönetet mondott dr. Kummer Ákos ügyvédnek a kiváló munkáért.

 

 

Fotó: Dr. Nemény András Facebook-oldala

címkék
Savaria Fórum 33. évfolyam 15. szám - 2024.04.19.
Savaria Fórum 33. évfolyam 15. szám - 2024.04.19.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Áprilisi nyárra téli zimankó: kifehéredett a Kőszegi-hegység csúcsa
Kifehéredett az Írottkő kedden délelőtt: az Astromet Facebook-oldal élő videóban jelentkezett be a Kőszegi-hegységből, jég- és hódara, illetve hó hullott a nulla fok körüli hőmérsékleten.
Több száz motor várható a vasárnapi motoros felvonuláson Szombathelyen
Hagyományosan felvonulással indítják a szezont a vasi motorosok. Mutatjuk a tervezett útvonalat, ahol április 21-én, vasárnap várható a látványos konvoj felbukkanása, írja a 112press.hu.
Mutatjuk, mikor és hol folytatódnak az útfelújítások Szombathelyen
Szombathely 800 millió forintos önkormányzati forrásból megvalósuló útfelújításának részeként több helyszínen kezdődnek vagy folytatódnak munkálatok április harmadik hetében, ezért lezárásokra, korlátozásokra kell számítani hétvégén és a jövő héten.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Szombathely Deák Ferenc utca 3. alatti gyermekorvosi rendelő - Dr. Gecse-Kálózi Patrícia rendelési idő
Dr. Gecse-Kálózi Patrícia gyermekorvos rendelési ideje 2024-ben március 1-től a Deák Ferenc utcai gyermekorvosi rendelőben, Szombathelyen.