km/óra
  2023.09.26., kedd  •  Jusztina napja
Pert nyert a polgármester Dankó István ellen, jótékony célra fordítja az összeget

Pert nyert a polgármester Dankó István ellen, jótékony célra fordítja az összeget

Hende Csaba titkárságvezetője, korábban államtitkára Dankó István beperelt, mert a közgyűlésen azt találtam mondani, hogy számomra tisztességében megkérdőjelezhető az az ember, aki államtitkárként a saját cégének milliárdos üzletet intéz, olvasható dr. Nemény András polgármester Facebook-oldalán.

 

Mint írja, utóbb kiderült, Dankó a cégnek nem tulajdonosa, '"csak" vezető tisztségviselője volt, havi sok százezer forintért. Ezen felbátorodva perelte be a polgármestert és írt róla negatívumokat. 


„Amit aztán rendre meg is írt a helyi pártmédia (Vas Népe, frisss.hu). Utóbbi annyira túlzásba vitte a hazudozást, hogy kénytelen volt helyreigazitást is lehozni...


Vajon most, hogy a Kúria nekem adott igazat és kiderült, a Közgyűlésen elhangzottak nem jogsértőek, azaz Dankó Istvánnak tűrnie kell a véleményemet - ha már milliárd forintokat intézett a rábízott közös pénzünkből egy saját (maga vezette) cégnek- mekkora lelkesedéssel hozzák majd le a hírt a helyi propagandisták? 


Ha megírják, ha nem, tény, hogy Hende Csaba jogi szakértője elbukott a jog mezején is. Az erkölcsén már sokkal korábban. 


Az elmúlt években több pert nyertem a Vas Népével, a frisss.hu - val és a Pesti srácokkal szemben. Ahogy eddig, úgy most is a Dankó peren nyert pénzt jótékony célra fogom fordítani.”


A poszt végén a polgármester köszönetet mondott dr. Kummer Ákos ügyvédnek a kiváló munkáért.

 

 

Fotó: Dr. Nemény András Facebook-oldala

címkék
Savaria Fórum 32. évfolyam 33. szám - 2023.09.22.
Savaria Fórum 32. évfolyam 33. szám - 2023.09.22.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Teljes útzár lesz a Rohoncin!
Szeptember 26-28. között rendezi meg a XII. Szakmai Közlekedési Verseny országos döntőjét, ennek helyszíne a forgalmas útszakasz, erről posztolt dr. Czeglédy Csaba (független) önkormányzati képviselő.
Jégesővel vonult át a vihar délután Vas vármegyén (fotók, videó)
Söpte-Vép-Táplán-Vasszécseny kapta a legtöbb jeget, a borsó nagyságútól a 2-3 centisig volt minden.
Szívfacsaró történetek: két előadást hoz Szombathelyre Pintér Béla és Társulata
Az ország legrangosabb, legnépszerűbb független színházi csapata, Pintér Béla és Társulata kétszer is vendégszerepel az ősszel az AGORA Művelődési és Sportházban. Megrendítőek s egyben felemelőek, erőt is adóak a produkcióik.
Halálos baleset történt Sorokpolánynál
Egy gépkocsivezető vesztette életét abban a balesetben, amely a 8704-es számú úton történt a Sorokpolány térségében - adta hírül a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság.
Értelemmel épül a világ: 50 éves a Pedagógus Kórus
Baráti énekkarokkal, a Bartók Termet betöltő közönséggel és persze sok-sok muzsikával ünnepelte fennállásának ötvenedik évfordulóját a Szombathelyi Pedagógus Kórus.
legfrissebbek
Hatból hat: újabb zöld-fehér futsalsiker, a Kecskemét is meghajolt a Haladás előtt
A szombathelyiek 5-0-s győzelemmel tartották itthon a három bajnoki pontot.
Világsztárok az MSH színpadán
A jubiláló Művelődési és Sportház dicsőséges éveket, évtizedeket élt meg a rockzenében is. Ha valaki a nyolcvanas éveket böngészi, szinte hihetetlen dolgokra lel. Az elzárt határvárosban meghatározó lett a minőségi rockzene, világsztárok adták egymásnak a kilincset. Hihetetlen, kiket hallhatott és láthatott élőben egy mezei rocker.
Temetői séta lesz október elején
Orvosok és gyógyszerészek síremlékeit tekinthetik meg az érdeklődők a Szent Márton utcai temetőben október 5-én délután. A Szombathelyi Szépítő Egyesület rendezvényén a sétát Orbán Róbert vezeti.
SZEDIK: Tanuljunk együtt, egymástól, egy-másért!
Intézményünk fogyatékkal élő lakói és a Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola 4. osztályos tanulói egy közös participációs programban vesznek részt, melynek célja a társadalmi elfogadás és befogadás erősítésén alapszik, írja közösségi oldalán a Szombathelyi Evangélikus Diakóniai Központ.
Ötven vaddisznót lőttek ki a vadászok Szombathelyen
Augusztus 31-ig hat ütemben összesen 50 belterületen élő vaddisznót lőttek ki Szombathelyen, írja a szeptemberi közgyűlésre készült anyag.