km/óra
  2022.10.03., hétfő  •  Helga napja
Perel az Omikron tulajdonosa

Perel az Omikron tulajdonosa

Bepereli az Egészségügyi Világszervezetet (WHO) Alexander Padar szibériai vállalkozó, mert szerinte az üzleti érdekeit sérti, hogy omikronnak nevezték el az új variánst.

 

A vállalkozó Omikron néven működtet egy magánklinika-hálózatot, amely nemcsak Oroszországban, hanem más országokban is jelen van. Padar szerint az üzleti érdekeit jelentősen sérti, hogy most ezt a nevet kapta az új mutáns vírus – áll az Index cikkében.

 

A nevünk hivatalosan is le van védetve, főként a gyógyszerészet és az egészségügy terén vannak szolgáltatásaink – mondta, hozzátéve: azt kifogásolja, hogy most még azok is, akik az ő klinikáira keresnek rá az interneten, legfőképp az omikron-variánsról találnak híreket. 

 

Csak gondoljanak bele: ha valaki meghal az omikron miatt – például egy rokon vagy barát –, akkor nem valószínű, hogy utána elmennének egy ilyen nevet viselő klinikára – fogalmazott Padar. 

 

A variáns elnevezéséből egyébként már korábban is adódtak problémák, mivel a WHO direkt átugrott két betűt a görög ábécében. Ezt azért tették, mert másképp eljutottunk volna a kszí variánsig, amelynek elnevezése Hszi Csin-ping kínai elnök nevével mutat hasonlóságot angol nyelven.

címkék
Savaria Fórum 31. évfolyam 35.szám - 2022.09.30.
Savaria Fórum 31. évfolyam 35.szám - 2022.09.30.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Fokozatosan csökken parlagfű pollenkoncentrációja
Továbbra is az alacsony-közepes tartományban van az allergén növény virágpor-koncentrációja.
Szombathelyen és Sárváron is többször tankolt, de egyszer sem fizetett
Az ősemberek genetikájának kutatása kapta az orvosi Nobelt
Pääbo munkásságával átalakította az ember eredetének kutatását, mivel az általa kifejlesztett megközelítések lehetővé tették a DNS-ben lévő bázisok sorrendjének a vizsgálatát. 
Burgonyát kapnak a rászorulók: egyre kevesebb az adomány, pedig egyre többre lenne szükség
Burgonyát oszt a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász a rászorulóknak 3,2 millió forint értékben. Elsősorban olyan nagycsaládosok részesülnek az adományból, akik az élelmiszermentő akcióban nem vesznek részt. A tízkilós zsákokat a plébániák osztják szét Vas és Zala megyei településeken.
Maradandó fogyatékosságot szenvedett el a motoros, vádat emeltek a sofőr ellen