km/óra
  2024.04.14., vasárnap  •  Tibor napja
Pénteken kiderül, hogy lesz-e idén Savaria karnevál

Pénteken kiderül, hogy lesz-e idén Savaria karnevál

Pénteken bejelentik, milyen döntés született az idei Savaria Történelmi Karneválról.

 

A négynapos fesztivált hagyományosan augusztus végén tartják, ami a nagyrendezvényeket korlátozó augusztus 15-ei határidőn már kívül esik, emellett azonban sok más szempontot is figyelembe kellett venni a döntésnél. A városvezetés folyamatosan egyeztetett a szervezőkkel. A 11 órakor kezdődő sajtótájékoztatón részt vesz Nemény András polgármester, Horváth Soma alpolgármester és Grünwald Stefánia, a Savaria Turizmus Nonprofit Kft. igazgatója. Az eseményt élőben követhetik a Szombathelyi Televízió Facebook-oldalán.

 

Fotó: Nagy Jácint


 

Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Már tudják, hol mérnek a vasi rendőrök a Speedmarathonon
A vasi rendőrök száznál is több javaslatot kaptak az itt élőktől, hogy hol mérjenek majd április 19-én.
Szombaton elstartol a Spartan, itt vannak a részletek
Április 13-án, szombaton Szombathelyre érkezik a Spartan, a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó versenysorozata. Több ezer magyar és nemzetközi versenyzőt várnak a szervezők. Épülnek a látványos akadálypályák, melyek csak arra várnak, hogy szombat reggel nyolc órakor elstartoljanak a versenyzők. Szólunk előre, hogy több utcában is forgalomkorlátozás lesz.
Nehéz lesz az április a Rumi úton közlekedőknek
Napokon belül indul a város legforgalmasabb déli bevezető útjának felújítása, a Rumi út aszfaltozása miatt a hónap végén várhatóan pár napig teljes lezárás lesz a szakaszon, de már a marási munkák idején is lassabb haladásra kell számítani.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Szólunk előre: április második hetében több helyen is útlezárások lesznek Szombathelyen
Szombathely 800 millió forintos önkormányzati forrásból megvalósuló útfelújításának részeként több helyszínen kezdődnek vagy folytatódnak munkálatok április második hetében, ezért lezárásokra, korlátozásokra kell számítani.