km/óra
  2024.03.01., péntek  •  Albin napja
Ötszáz ökolufit engedtek a magasba a leendő egyetemistáknak

Ötszáz ökolufit engedtek a magasba a leendő egyetemistáknak

Ötszáz lufit engedtek a magasba a Savaria Egyetemi Központ hallgatói: ezzel üzenték leendő iskolatársaiknak, hogy várják őket a következő tanévben.

 

Ezekben a hetekben a Savaria Egyetemi Központ számos programmal várná a felvételi előtt állókat, hogy megismertesse őket az intézmény képzési kínálatával, az oktatókkal, a tanulási környezettel. A járványhelyzet miatt azonban a személyes találkozásra nincs lehetőség. Ezért rendhagyó formáját választották annak, hogy üzenjenek leendő hallgatóiknak. Ötszáz, környezetbarát lufit küldtek a magasba, rajtuk a leggyakoribb keresztnevekkel.


Lenkai Nóra, az ELTE Savaria Egyetemi Központ rektori biztosa az SZTV-nek elmondta, hogy ezek a lufik különlegesek, ugyanis gondoltak a környezettudatosságra is: ezek ökolufik, ugyanannyi idő alatt bomlanak le a természetben, mint egy tölgyfalevél. Úgyhogy nem szennyezik a környezetet. A szalagok ugyan nem bomlanak le, de ezeket nem küldték fel a magasba, azokat újrahasznosítják. 


Az Alma Mater-szobor mellett engedték az égbe a lufikat. Aki megtalál ezek közül egyet, fényképezze le, és töltse fel az egyetem Facebook-oldalára, ajándékot kap érte.


A hallgatói önkormányzat az online térben tartja a kapcsolatot a középiskolásokkal, az egyetemi életről, a felvételivel kapcsolatos tudnivalókról így tájékoztatja a diákok.  A jelentkezési lapokat február 15-ig kell beadni. Az egyetem december 10-én délután öt órakor online nyílt napot tart a legnagyobb közösségi portálon. Az esemény interaktív lesz, a felmerülő kérdéseikre válasz kaphatnak az érdeklődők.

 

Savaria Fórum 33. évfolyam 7. szám - 2024.02.23.
Savaria Fórum 33. évfolyam 7. szám - 2024.02.23.
tematikus oldalak
legfrissebbek
Díjazta a minisztérium a város klímastratégiáját
Zöldinfrastruktúra kategóriában Klímabarát-díjat vehetett át a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztériumtól a szombathelyi önkormányzat.
Közel 30 millió forintot sikkasztott egy vasi cég volt ügyvezetője
A Szombathelyi Járásbíróság 1 rendbeli jelentős értékre, folytatólagosan és üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntette és más bűncselekmény miatt halmazati büntetésül 1 év 4 hónap - végrehajtandó - börtönre, 300.000 forint pénzbüntetésre ítélt egy férfit. Eltiltotta továbbá 3 évre a gazdasági társaságok vezető tisztségviselői tevékenységének ellátásától. Kötelezte a vádlottat a sértett javára 28.824.786 forint kártérítés, valamint az állam javára 577.899 forint bűnügyi költség megfizetésére.
Csak a vármegye- és országbérlet marad a MÁV-nál és a Volánnál, bővülő kedvezmények, új napijegyek március 1-től
Ingyenes utazás a 14 év alatti gyermekeknek, 50%-os, állandó kedvezmény a közalkalmazottaknak, új, 24 órás vármegye- és országbérletek. Egyebek mellett ezek jellemzik a MÁV-VOLÁN-csoport március elsejétől érvényes új tarifarendszerét. A jelenlegi 15 bérletkonstrukció helyett tavasztól mindössze kettő marad, a vármegye- és országbérlet, míg az eddigi kedvezményrendszer jelentősen egyszerűsödik, a mostani 65 helyett mintegy 20 kedvezménytípus marad. Összegyűjtöttük milyen változások lesznek a helyi és helyközi közlekedésben.
Nem szabadulhat a bicskei pedofil igazgató
V. János, a bicskei gyermekotthon egykori igazgatója, akit 2019-ben nyolc év börtönre ítélték jogerősen folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt, szeretett volna feltételesen szabadlábra kerülni, de az ítéletben eljáró büntetés-végrehajtási bíró a férfi meghallgatása után csütörtökön úgy határozott, hogy elutasítja a kérést, értesült a 24.hu.
Változóan felhős-napos, de enyhe idő várható a tavasz első hétvégéjén
Folytatódik a megszokottnál enyhébb időjárás a tavasz első hétvégéjén is: pénteken még több helyen lehet eső, majd csökken a csapadékhajlam, és gyengén felhős, napos idő várható 12-19 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletekkel - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből.