km/óra
  2022.08.17., szerda  •  Jácint napja
Öt liter használt sütőolaj okozott galibát az M86-os autóút bevezetőjén

Öt liter használt sütőolaj okozott galibát az M86-os autóút bevezetőjén

Egyelőre nem tudni, hogyan került az M86-os út bevezetőjére az 5 literes ásványvizes palackban szállított sütőolaj. Legalább egy autó és egy motor kisodródott a körforgalomból kihajtva az autóút bevezető szakaszán.

 

Eddig ismeretlen körülmények között került használt sütőolaj az M86-os autóút bevezetője és a 87-es főút közös szakaszára. Az 5 literes ásványvizes palackban szállított olaj feltehetőleg egy utánfutóról eshetett le, vagy a 112Press teóriája szerint a szomszédos  MOL kúton akarta leadni valaki tankolás után és feltette a kocsi tetejére, ahol ott is felejtette. A palack a körforgalomig tartotta magát, ott azonban lecsúszott a tetőről és az úttestre esve az olaj kifolyt.


Információik szerint egy személyautó és egy motor is kisodródott az olajfolton. Egy olvasó elmondta, hogy hozzátartozóival történt az eset. A motort vezető férfi észlelte az olajfoltot és próbálta kikerülni, de így is elestek. A kétkerekűvel közlekedők horzsolásokkal megúszták a balesetet, a motor azonban megrongálódott.


Szerencsére a járművezetők azonnal jelentették a veszélyt a 112-es segélyhívószámon, a Magyar Közút munkatársa pedig mentesítő anyagot szórt az olajra, illetve terelőkúpokkal lezárta az érintett sávszakaszt.

 

Fotó: Tánczos Mihály/112press

Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Elszenvedte első vereségét a szezonban a Haladás, hajrában szerzett góllal nyert a Szeged Szombathelyen
A mérkőzést a korábban a zöld-fehéreknél is megforduló Gajdos Zsolt döntötte el a 84. percben.
Megyei II. osztály, északi csoport: több csapatnál is kiszakadt a gólzsák az első fordulóban
A Bozsok kilenc, az Uraiújfalu fél tucat találatig jutott, a Lukácsháza és a Sé is ötször vette be ellenfele kapuját. Idegenben nyert az Alsóújlak, valamint az Újperint, a Spari pedig 1-1-es döntetlent játszott a Gércével.
Megújul a 11-es Huszár úti streetball pálya
Több mint húszmillió forintból újul meg a streetball pálya a 11-es Huszár úti tömbbelsőben. A beruházás uniós pályázatból és a szombathelyi önkormányzat támogatásával jöhet létre. Erről tartott sajtótájékoztatót Bokányi Adrienn tanácsnok, a körzet önkormányzati képviselője.
A generátor szíjának elszakadása vezetett egy felsőjánosfai gépjárműtűzhöz
A tűzesethez a körmendi hivatásos tűzoltók vonultak ki, akik elvégezték a jármű áramtalanítását, írja a vasi katasztrófavédelem honlapja.
Kiszáradnak a fák, miért nem locsolják többet?
A Szompark hivatalos Facebook-oldalán jelentette meg az alábbi közleményt.