km/óra
  2024.07.13., szombat  •  Jenő napja
Összeveszett két nő Jánosházán, durva verekedés lett a vége

Összeveszett két nő Jánosházán, durva verekedés lett a vége

Az egyik nő anyja is beszállt a harcba egy bottal, amivel könnyen meg is ölhette volna lánya haragosát.

A Sárvári Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat két nővel szemben – közölte a Vas Vármegyei Főügyészség.

A vádirat szerint az egyik elkövető 2023 májusában Jánosházán szóváltásba keveredett egy kerékpározó nővel, akinek – miután leszállt a kerékpárról – megragadta a haját és dulakodni kezdett vele, emiatt mindketten a földre estek.

Ekkor megjelent az elkövető anyja, aki magához vett egy botot, amivel megütötte a kerékpárost. Az ügyészség kiemeli, hogy a bot egy élet kioltására is alkalmas volt.

Miközben az anya a bottal ütötte a kerékpáros nőt, a lánya testszerte is ütlegelte, rugdalta. A nő megpróbált elmenekülni biciklijével, de kihúzták azt alóla, ezért ő térdre esett.

Az elkövetők csak ezután hagyták abba a bántalmazását, melynek következtében nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedett.

A vádlottak kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást, riadalmat keltsen. A vádlottak büntetőjogi felelősségéről a Sárvári Járásbíróság fog dönteni – írja a közlemény.

 

Fotó: Pixabay

Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Augusztusban folytatódik a lomtalanítás Szombathelyen
A SZOVA Nonprofit Zrt. idén is meghirdette a lomtalanítást, amely a lakosságra és lakóingatlanokra vonatkozik, így a garázstulajdonosok, illetve intézmények, vállalkozások, kereskedelmi egységek nem vehetik igénybe a szolgáltatást.
A Körösladányi MEDOSZ Sportkörben lett többségi tulajdonos az Illés Akadémia
Aki eddig tudta követni, hogy mi történt a Haladással, annak egy újabb fejtörő: a felszámolás előtt álló Szombathelyi Haladás Sportszolgáltató kft-től kapott jogon pár hete alakult ISA Haladás Kft. a június végén bevásárolta magát az önkormányzati választások másnapján - ahogyan leváltották a település fideszes vezetését - az NB III-ból való visszalépését bejelentő Körösladányi MEDOSZ Sportkörbe.
Augusztusi időutazásra hív a XXIII. Savaria Történelmi Karnevál
Augusztus 22. és 25. között ismét megelevenedik Szombathely ókori története: a nyolc kiemelt és 20 kísérőhelyszín 388 programmal várja Savaria lakóit és a vendégeket, hogy időutazással ünnepeljük a város 2000 éves múltját, jelenét és jövőjét. A XXIII. Savaria Történelmi Karneválról kedden tartottak sajtótájékoztatót a Történelmi Témaparkban.
Edzésbe állt a Haladás VSE
Hétfőn délután 21 mezőnyjátékosnak, valamint két kapusnak tartotta meg az első edzést a Szenczi Imre vezette szakmai stáb, írja az egyesület honlapja.
Készüljön: nagy dugók várhatók ezen a szombathelyi bevezető úton
A GYSEV Zrt. a lakosság türelmét kéri, mert július 15-től a hónap végéig ismét karbantartási munkát végez a Zanati úti aluljáró feletti vasúti hídon, ezért két héten át a Zanati úti aluljáró közúti forgalmát két belső sávra fogják szűkíteni.