km/óra
  2024.05.25., szombat  •  Orbán napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Olimpiai Táblát avattak az egyetemi sportcsarnokban (képgalériával)

Olimpiai Táblát avattak az egyetemi sportcsarnokban (képgalériával)

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Savaria Egyetemi Központ dr. Gál László Egyetemi Sportcsarnokában avatták fel az Olimpiai Táblát ma délután. Húsz név került a tablóra: olyan edzők és sportolók, akik az elmúlt évtizedekben a szombathelyi felsőoktatásban vettek részt vagy oktatóként, vagy hallgatóként.

Ma reggeltől az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar, valamint a Sporttudományi Intézet Szombathely Innováció-Sport-Tudomány címmel rendezvénysorozatot tartott az intézményben. Délelőtt előadásokat hallgathattak meg az érdeklődők, majd megtekinthették a frissen átadott Tehetségdiagnosztikai Labort is: dr. Scheuer Gyula kancellár mondott avatóbeszédet. Egy órától dr. Zsolnai Anikó dékán, valamint Lenkai Nóra rektori biztos köszöntötte az egybegyűlteket az Olimpiai Táblánál. A rendezvényen részt vett – többek között – Németh Ákos tanácsnok is.

A dékán azt emelte ki, hogy reményei szerint a közeljövőben újabb nevekkel bővül majd a lista. Lenkai Nóra egyebek mellett arról beszélt, hogy az olimpikonok igazi hősök és példaképek.

Márkus Erzsébet (súlyemelő), Csollány Szilveszter (tornász), Iváncsik Gergő (kézilabdázó), Gyurka János (kézilabdaedző), Csoknyai István (kézilabdázó), Ligeti Dániel (birkózó), Halász Bence (kalapácsvető), Kálovics Anikó (hosszútávfutó), Gyurátz Réka (kalapácsvető), Kiss Szilárd (súlylökő), Annus Adrián (kalapácsvető), Preisienger Sándor (labdarúgó), Szántó Kornél (rövidpályás gyorskorcsolyázó), Tamtop Péter (súlyemelő), Antalovics Ferenc (súlyemelő edző), Németh Zsolt (kalapácsvető edző), Németh László (atlétaedző), Konkoly Csaba (kézilabda edző), Dobra László (tornaedző), Kivés István (atlétaedző) neve került fel a táblára.

Fotó: Nagy Jácint

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legfrissebbek
Vármegyei I. osztály: lezárult a bajnokság, a Királyé lett az ezüstérem a Haladás mögött, a harmadik helyet a Vép szerezte meg
A Sárvár a hatalmas vihar, jégeső miatt találkozója nagy részét műfüvön játszotta és 0-0-ra végzett a Csákánydoroszlóval, de a Söpte és Szentgotthárd is megosztozott a pontokon. A Haladás gólzáporos mérkőzésen hozta el a három pontot Táplánból, míg a Körmend, a Vasvár és a Szarvaskend egyaránt három gólt szerezve nyert hazai környezetben.
100 százalékos teljesítménnyel nyerte a bajnokságot az SZKKA
Az NB/I B-s kézibajnokság zárófordulójában az Orosházát is legyőzte Vida Gergő együttese, amely mind a 30 bajnokiját megnyerte.
Hankó Balázs: egyre vonzóképesebb a megújult magyar felsőoktatás
Egyre vonzóképesebb, egyre attraktívabb a megújult magyar felsőoktatás - hangoztatta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) felsőoktatásért felelős államtitkára Szombathelyen tartott sajtótájékoztatóján, szombaton.
Ha jövő héten IC-vel készült Budapestre, ennek nem fog örülni
Vonatok helyett pótlóbuszok járnak hétfőtől Szombathely és Csorna között, pályakarbantartási munkák miatt.
Megtisztult a Stromfeld lakótelep első két félköríve is
A SZOVA Nonprofit Zrt., a Szompark Kft. és a Közterület-felügyelet korábbra tervezte, de a csapadékos időjárás miatt végül csak most tudták elvégezni a Stromfeld lakótelep első két félkörívének komplex takarítását.