km/óra
  2021.05.14., péntek  •  Bonifác napja
Nincs fűtés és melegvíz a Derkovitson

Nincs fűtés és melegvíz a Derkovitson

A távvezeték előre tervezett javítási munkálatai miatt két napon át nem lesz fűtés és melegvíz a Derkovits lakótelep azon részein, ahol a Szombathelyi Távhőszolgáltató látja el a lakosságot. Az üzemszünetről előre tájékoztatta a lakosságot a szolgáltató, legtöbb helyen a lépcsőházakba is kifüggesztették az erről szóló értesítőt.

 

A Váci Mihály, a Benedek Elek, a Dr. Szabolcs Zoltán és a Paragvári utcában dolgoznak majd. A Váci utca végén már napokkal ezelőtt felbontották az útburkolatot, hogy a szükséges távvezeték-javítási munkák elvégzésére felkészüljenek. A beavatkozási helyszínt két részre osztották, hogy minél rövidebb ideig tartson a korlátozás. A munkákkal érintett területen az útburkolatot is felbontották, így útlezárásra is készülni kell szerda estig. Mindez a tömegközlekedést is érinti. 


Az üzemszünetet a keddi és a szerdai napon reggel 7 és este 7 óra között hirdették meg, de igyekeznek mielőbb végezni a munkálatokkal, hogy az a lehető legrövidebb ideig érintse a felhasználókat, és a szolgáltatást vissza tudják kapcsolni. A távhő honlapján arról tájékoztat, hogy a munkálatok időpontját úgy választották meg, hogy az az ügyfeleknek a lehető legkevesebb kellemetlenséggel járjon.
 

Savaria Fórum 30. évfolyam 17. szám - 2021.05.07.
Savaria Fórum 30. évfolyam 17. szám - 2021.05.07.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei I. osztály: mindhárom dobogós nyerni tudott
A Sárvár a Lukácsháza, a Vép a Celldömölk otthonából vitte el a három pontot. A Király SE kiszakított a gólzsákot és egy híján egy tucat gólt szerezve nyert a Szarvaskend ellen. A Körmend egygólos sikert aratott a Csepreggel szemben a Jánosháza pedig a hét mérkőzés óta veretlen Büköt győzte le.
Horvátországba is lehet utazni bármilyen oltással
Magyarország és Horvátország megállapodott arról, hogy kölcsönösen elfogadja az egymás által kiállított oltási igazolványokat, és mindazok, akik oltási igazolvánnyal rendelkeznek, szabadon közlekedhetnek a két ország között.
57 új fertőzött Vasban, 1541 Magyarországon, 106-an meghaltak
1541 az új fertőzött, elhunyt 106 beteg - közölte a koronavirus.gov.hu. A koronavírusosok száma a megyében 22.898-ról 22.955-re nőtt.
35 új fertőzött Vasban, 1680 Magyarországon, 124-en meghaltak
1680 az új fertőzött, elhunyt 124 beteg - közölte a koronavirus.gov.hu. A koronavírusosok száma a megyében 22.863-ról 22.898-ra nőtt.
Jön a digitális védettségi igazolvány
Sajtóhírek szerint napokon belül letölthető lesz az app.
legfrissebbek
Sporttörténelmet írt a magyar bringás
Valter Attila átvette a vezetést az összetettben a Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny hatodik, csütörtöki szakaszán.
Két szabadnap jár a MÁV-nál az oltásért
Már a cég dolgozóinak 40 százaléka túl van az oltakozáson.
Hétvégére is marad a borús idő
Jellemzően a hétvégén is borúsabb, csapadékosabb lesz az időjárás. Egyelőre nem tér vissza a héten tapasztalt nyárias meleg, 20 Celsius-fok körüli maximumok várhatók.
Doppingolhatott a 14-szeres paralimpiai bajnok
Nagy-Britannia legeredményesebb paralimpiai bajnokát, a 14-szeres aranyérmes Sarah Storeyt azzal vádolják, hogy visszaélt az engedélyezett asztmagyógyszer használatával, vagyis doppingolt.
Diszkontáron adná el az önkormányzati bérlakásokat a kormány - tiltakoznak a polgármesterek
Több tízmilliárd forinttal csökkentené Szombathely ingatlanvagyonát a kormány törvénytervezete, amely szerint jelentős kedvezménnyel vásárolhatnák meg a városi bérlakásokat az önkormányzatoktól a bérlők. Az ellenzéki települések polgármesterei közösen tiltakoznak a lépés ellen, írja dr. Nemény András polgármester.