km/óra
  2024.06.20., csütörtök  •  Rafael napja
Nem vette észre az előtte álló Audit, kétszer is nekihajtott a kamionos, majd továbbhajtott Szombathely határában

Nem vette észre az előtte álló Audit, kétszer is nekihajtott a kamionos, majd továbbhajtott Szombathely határában

Az autó vezetője a kamion után indult és a Zanati úti felüljáró tetején sikerült megállítania a figyelmetlen sofőrt.

Személyi sérülés nélküli közlekedési baleset történt Szombathely határában, a 86-os és 87-es főutak közös szakaszán, a Zanati úti körforgalomnál – számolt be a 112Press.

Körmend felől Répcelak irányába tartott az a szlovák rendszámú kamion, aminek vezetője a körforgalom előtt valószínűleg nem vette észre az előtte haladó Audi személyautót, így kis sebességgel nekiütközött és előre lökte az autót.

Mint a lap írja, az Audit vezető magyar sofőrnek és három utasának még meglepődni sem volt ideje, amikor a Scania még egyszer nekiütközött a személyautónak, belökve azt a körforgalomba.

Aztán jött az újabb meglepetés: a kamion zavartalanul folytatta az útját, kihajtott a körforgalomból az M86-os autóút irányába. Az Audi vezetője azonban nem tétovázott, gázt adott és a zanati felüljáró tetején utolérte és meg is állította a kamiont, majd rendőrt hívott.

A Scaniát vezető középkorú férfi elismerte a felelősségét.

Fotó: 112Press

Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Záporok és jégeső miatt adtak ki riasztást vármegyénkre is
Öt megyére adott ki figyelmeztetés zivatarok miatt szombaton a HungaroMet. Az előrejelzés szerint késő délutántól záporok alakulhatnak ki Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém és Zala megyében. Vasárnap pedig az északkeleti, keleti megyékben alakulhatnak ki zivatarok.
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
Bloomsday 2024: az itt és most ünnepe
30. alkalommal ünnepli Szombathely városa, hogy James Joyce Ulyssesének főhősét, Leopold Bloomot szombathelyi származásúként írta bele a világirodalomba. Az idei, háromnapossá bővült ír–magyar fesztivál, a Bloomsday első napján már nyilvánvalóvá vált, hogy városunk minden idők legszínesebb kortárs művészeti fesztiválja vette kezdetét, melyen a magaskultúra és könnyedebb szórakozás egyaránt képviselteti magát.
Sorsolás: gazdára talált nyereményjátékunk fődíja, a FIAT kabrió
Közjegyző jelenlétében kedden délelőtt megtörtént a májusban indult nyereményjátékunk sorsolása és gazdára talált a FIAT 500-as kabrió.
A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, a Rába tetőzött már
A vártnál alacsonyabb szinten tetőzött a Rába: az előre jelzett 530 helyett hétfőn este 9 órakor 477 centiméteres csúcsot mértek Körmendnél. A belvárosi hidat tegnap lezárták, ma reggel pedig újra megnyitották. A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, felső folyásán elkezdődött az apadás, az alsó szakaszon még árad. A védekezési munkák zajlanak, nagy az összefogás a falvakban. Továbbra is több út járhatatlan a vármegyében.