km/óra
  2021.09.22., szerda  •  Móric napja
Négy utca felújítására költené Szombathely a kormány által megítélt 435 millió forintot

Négy utca felújítására költené Szombathely a kormány által megítélt 435 millió forintot

Négy rossz állapotú, nagy forgalmat bonyolító utcát újíttatna fel a városvezetés a kormány által erre a célra megítélt 435 millió forintos támogatásból: a Paragvári, a Magyar László, a Nádasdy Ferenc és a Dozmat utcát. Erről tartottak sajtótájékoztatót ma délelőtt Horváth Soma és Horváth Attila alpolgármesterek. Ismét hangsúlyozták, hogy a Markusovszky utcai helyett a Szent István király utcai Gyöngyös-hidat kell felújítani, mert ez a legrosszabb állapotú átkelő a városban.

 


Mint ismert, 1 milliárd 185 millió forint értékben küld a kormány támogatást szombathelyi fejlesztésekre, címzetten, kezdte a sajtótájékoztatót Horváth Attila, majd kiemelte, hogy ezzel kapcsolatban semmilyen egyeztetés a városvezetéssel nem történt.


435 millió forint érkezik útfelújításra, ami örömteli, hiszen az utak állapota az egyik legsúlyosabb megoldandó probléma a városban, tette hozzá az alpolgármester.  Emellett hídfelújításra, a Vásárcsarnok és a Víztorony környezetének rendezésére, valamint a Zanati úti kerékpárút megépítésére jön támogatás. Utóbbival kapcsolatban elhangzott: frissíteni kell a már lejárt terveket, viszonylag szűk határidőn belül.


Horváth Attila alpolgármester elmondta, személy szerint örül annak, hogy ez megtörtént, örül a kormány döntésének, de ha ő dönthetett volna, valamennyi pénzt út-, járda- és hídfejlesztésekre fordította volna.


Két hónapja szakértők elkezdték felmérni a legrosszabb állapotú szombathelyi utakat, ez alapján választották ki azt a négy utcát, amit a megítélt összegből felújíttatnának. Ma elküldték az erről szóló levelet a Belügyminisztériumnak.


Horváth Soma alpolgármester elmondta, komoly közlekedést, ezen belül helyi járatos közlekedést bonyolít a Paragvári út. A Magyar László utca az egyik legrosszabb állapotú a városban, a Nádasdy Ferenc és a Dozmat utca felújítása pedig azért fontos, mert a csapadékvíz-elvezetési program nem sikerült túl jól. 


A Magyar Közlönyben nem szerepel, melyik Gyöngyös-híd felújításáról van szó. A városvezetés továbbra is azt szeretné, ha a Szent István király utcai hidat korszerűsítenék a megítélt 130 millióból, hangsúlyozta Horváth Soma. Ugyanis szakemberek már a 2018-as hídvizsgálati jegyzőkönyvben is ezt jelölték meg legrosszabb állapotúként az átkelők közül. Dr. Nemény András polgármester már elrendelte, hogy kezdjék meg a tervezést.


A sajtótájékoztatót az SZTV élőben közvetítette: 

 

 

Fotó: Bonyhádi Zoltán/szombathely.hu
 

Savaria Fórum 30. évfolyam 33. szám - 2021.09.17.
Savaria Fórum 30. évfolyam 33. szám - 2021.09.17.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Dr. Vincze Magdolna szombathelyi gyermekorvos szerint: "Ritka, hogy ilyen sokan betegednek meg"
Jellemzően 4-8 gyerek hiányzik most az óvodás csoportokból és az iskolai osztályokból felsőlégúti megbetegedések miatt Szombathelyen.
Gól a Lövölde térről a mennyei megyeiben: kezdőrúgásból talált be a bucsui játékos
A második félidő elején elvégzett kezdőrúgásból talált be a hazai kapuba Podani Gábor, a vendégek játékosa a Balogunyom-Bucsu (4-2) megyei III. osztályú meccsen.
Orbán nem akar kötelező oltást
Lesz negyedik hullám, nem fog megállni a határoknál – jelentette ki Orbán Viktor a Kossuth Rádió Jó reggelt Magyarország című műsorában.
Január elsejéig hosszabbítanák meg a veszélyhelyzetet
A kormány a delta-mutáns terjedése miatt tesz a hosszabbításra javaslatot a parlamentnek.
Megyei I. osztály: A Király nyerte a szombathelyiek csatáját, a Táplán háromgólos hátrányból fordított
A címvédő Sárvár hazai pályán szenvedett vereséget a Kőszegtől. A Celldömölk is négyig jutott a Szentgotthárd ellen, a Körmend és a Bük mérkőzésén pedig döntetlen született. A Jánosháza a Lukácsháza otthonából hozta el a pontokat.
legfrissebbek
Megyei II. osztály, északi csoport: kiütéses gércei és csepregi siker
Utóbbi a Söptével együtt továbbra is hibátlan mérleggel rendelkezik, így ez a két csapat foglalja el a tabella első két pozícióját. A Bozsok lendülete tovább tart, az Alsóújlak viszont zsinórban négy győzelem után ezúttal vereséget szenvedett. A Gencsapáti és a Szeleste megtorpant, a Kemenesalja pedig döntetlent játszott az Újperinttel.
Repülőrajtot vett a Falco, esélyt sem adott a PVSK-nak a bajnoki nyitányon
A szombathelyiek 20-2-es kezdéssel sokkolták a baranyaiakat, innen pedig már nem volt visszaút a vendégek számára.
Megérkezett a fővárosi állatkertbe Szása, a szibériai tigris
A 12 éves állat már látható a kifutójában.
WHO-szakember: Szerbia kezdetben sikeres volt, már nem az
Vb-selejtezők: Egy zárt kapus mérkőzés és pénzbüntetés a magyaroknak
Marco Rossi szövetségi kapitány együttese következő hazai összecsapását október 9-én az albánok ellen vívja.