km/óra
  2022.08.10., szerda  •  Lőrinc napja
Négy utca felújítására költené Szombathely a kormány által megítélt 435 millió forintot

Négy utca felújítására költené Szombathely a kormány által megítélt 435 millió forintot

Négy rossz állapotú, nagy forgalmat bonyolító utcát újíttatna fel a városvezetés a kormány által erre a célra megítélt 435 millió forintos támogatásból: a Paragvári, a Magyar László, a Nádasdy Ferenc és a Dozmat utcát. Erről tartottak sajtótájékoztatót ma délelőtt Horváth Soma és Horváth Attila alpolgármesterek. Ismét hangsúlyozták, hogy a Markusovszky utcai helyett a Szent István király utcai Gyöngyös-hidat kell felújítani, mert ez a legrosszabb állapotú átkelő a városban.

 


Mint ismert, 1 milliárd 185 millió forint értékben küld a kormány támogatást szombathelyi fejlesztésekre, címzetten, kezdte a sajtótájékoztatót Horváth Attila, majd kiemelte, hogy ezzel kapcsolatban semmilyen egyeztetés a városvezetéssel nem történt.


435 millió forint érkezik útfelújításra, ami örömteli, hiszen az utak állapota az egyik legsúlyosabb megoldandó probléma a városban, tette hozzá az alpolgármester.  Emellett hídfelújításra, a Vásárcsarnok és a Víztorony környezetének rendezésére, valamint a Zanati úti kerékpárút megépítésére jön támogatás. Utóbbival kapcsolatban elhangzott: frissíteni kell a már lejárt terveket, viszonylag szűk határidőn belül.


Horváth Attila alpolgármester elmondta, személy szerint örül annak, hogy ez megtörtént, örül a kormány döntésének, de ha ő dönthetett volna, valamennyi pénzt út-, járda- és hídfejlesztésekre fordította volna.


Két hónapja szakértők elkezdték felmérni a legrosszabb állapotú szombathelyi utakat, ez alapján választották ki azt a négy utcát, amit a megítélt összegből felújíttatnának. Ma elküldték az erről szóló levelet a Belügyminisztériumnak.


Horváth Soma alpolgármester elmondta, komoly közlekedést, ezen belül helyi járatos közlekedést bonyolít a Paragvári út. A Magyar László utca az egyik legrosszabb állapotú a városban, a Nádasdy Ferenc és a Dozmat utca felújítása pedig azért fontos, mert a csapadékvíz-elvezetési program nem sikerült túl jól. 


A Magyar Közlönyben nem szerepel, melyik Gyöngyös-híd felújításáról van szó. A városvezetés továbbra is azt szeretné, ha a Szent István király utcai hidat korszerűsítenék a megítélt 130 millióból, hangsúlyozta Horváth Soma. Ugyanis szakemberek már a 2018-as hídvizsgálati jegyzőkönyvben is ezt jelölték meg legrosszabb állapotúként az átkelők közül. Dr. Nemény András polgármester már elrendelte, hogy kezdjék meg a tervezést.


A sajtótájékoztatót az SZTV élőben közvetítette: 

 

 

Fotó: Bonyhádi Zoltán/szombathely.hu
 

Savaria Fórum 31. évfolyam 27.szám - 2022.07.15.
Savaria Fórum 31. évfolyam 27.szám - 2022.07.15.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
A Molnak köszönhetően újraindulhat a Barátság vezeték
A Mol egyeztetést folytatott az ukrán és az orosz féllel a Barátság vezeték újraindításáról, és átutalta az ukrajnai szakasz használatért fizetendő tranzitdíjat - közölte a társaság szerdán az MTI-vel.
Forgalomkorlátozás Szombathelyen 2022. augusztus 20-án
Állami ünnepünk, augusztus 20-a alkalmából tartandó rendezvény zavartalan lebonyolítása érdekében az alábbi időpontban és helyen forgalomkorlátozás lesz.
A lakók már felkészültek, elindult a „zsákos hulladékgyűjtés”
Folytatódik a szombathelyi hulladékgazdálkodás zöldítése és környezetbarátabbá tétele, jelent meg a hír a SZOVA hivatalos Facebook-oldalán.
ORFK: mintegy tizenkétezren érkeztek Ukrajnából kedden
Az ukrán-magyar határszakaszon 6174 ember lépett be kedden Magyarországra, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 5833-an nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szerdán az MTI-t.
Suzuki oldalába tekert egy idős kerékpáros a temetőnél
Kedden délelőtt a Jáki úti temető felől kerékpározó asszony jobbra nézett, de az autó balról érkezett. A biciklisnek nagy szerencséje volt, hogy a személyautót vezető asszony balra húzta a kormányt, de így is ütköztek, írja a 112press.hu.