km/óra
  2022.08.11., csütörtök  •  Zsuzsanna, Tiborc napja
Modern oktatási terekkel vár az ELTE Savaria Egyetemi Központ (x)

Modern oktatási terekkel vár az ELTE Savaria Egyetemi Központ (x)

Az elmúlt két–három évben jelentősen megújultak az Eötvös Loránd Tudományegyetem szombathelyi épületei, amelyekben jelenleg is több helyen zajlanak felújítási munkálatok. A cél 21. századi oktatási környezet kialakítása.

A Savaria Egyetemi Központ 2017-ben csatlakozott az ország legrégebb óta működő, legkiválóbb és a hallgatók között legnépszerűbb egyeteméhez, az Eötvös Loránd Tudományegyetemhez. 


Az integráció számos hozadéka közül az egyik az oktatási terek megújulása. 


– Az ELTE Savaria Egyetemi Központ Károlyi Gáspár téri épületein részben pályázati, részben saját forrásból eddig több mint ötszáz négyzetméteren valósított meg már fejlesztést – mondta Németh István, az egyetem szombathelyi ügyekért felelős koordinációs rektorhelyettese.


A részletekről szólva Németh Istvántól megtudtuk, már befejeződött az A épület energetikai korszerűsítése: háromszázhúszmillió forintból megtörtént a nyílászárók cseréje, valamint a tetőtér szigetelése. A campuson számos tanterem újult meg, a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület pedig az elmúlt hónapokban társasági adó támogatásból (TAO) és az ELTE önrészéből, összesen hatvanmillió forintos beruházással megvalósította az egyetemi sportcsarnok felújítását.


Jelenleg a C épületi nagyelőadó korszerűsítését végzik a szakemberek, a több tízmillió forintos beruházással várhatóan február végéig készülnek el. 
Az ELTE Savaria Egyetemi Központ infrastruktúra-fejlesztéseinek sora a fűtési szezon után a kazán cseréjével folytatódik.


Németh István hangsúlyozta, az infrastruktúra fejlesztésén kívül sor került az informatikai hálózat korszerűsítésére, illetve digitális oktatási eszközök beszerzésére is. Utóbbi keretében az egyetemi központ eddig körülbelül száz modern laptopot osztott ki az oktatók között, valamint tizenhat tanteremben szerelt fel digitális táblát. És természetesen javában zajlik a Berzsenyi 2.0 elnevezésű projekt bevezetése, amelynek révén a 21. század követelményeinek megfelelően a pedagógusképzés módszertanának digitális megújítását végzi az egyetem. 
 

Savaria Fórum 31. évfolyam 27.szám - 2022.07.15.
Savaria Fórum 31. évfolyam 27.szám - 2022.07.15.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Iskolaőröket toboroz a rendőrség
Előzésbe kezdett és fának csapódott egy Suzuki Csehi közelében
Az Oszkó irányába tartó személyautó idős vezetője egy pótkocsis járműszerelvény előzésébe kezdett, de az autó a menetirány szerinti bal oldalon mély padkára futott. A sofőr valószínűleg nem mert a fékbe taposni.
Szombathelyen továbbra is emelkedik a szennyvízben a koronavírus koncentrációja
Országos átlagban tovább emelkedik a szennyvízben a koronavírus koncentrációja - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) a honlapján szerdán.
Tovább nőtt Ausztriában a magyar munkavállalók száma
Minden eddigi rekord megdőlt júniusban is, egyre több magyar dolgozik Ausztriában, és az is igaz, hogy megint a magyarok száma nőtt a legjobban. Azért igyekeznek a román, horvát, német állampolgárok is, az ukránok száma pedig még alacsony ugyan, de gyorsan megkétszereződött, olvasható az orf.at-n.
Csehországba továbbra sem érkezik orosz kőolaj a Barátság vezetéken
Továbbra sem érkezik orosz kőolaj Csehországba a Barátság vezetéken keresztül - jelentette csütörtökön reggel a cseh közszolgálati hírtelevízió (CT24) a Barátság és az IKL kőolajvezetékeket üzemeltető Mero társaságra hivatkozva.