km/óra
  2021.09.23., csütörtök  •  Tekla napja
Modern oktatási terekkel vár az ELTE Savaria Egyetemi Központ (x)

Modern oktatási terekkel vár az ELTE Savaria Egyetemi Központ (x)

Az elmúlt két–három évben jelentősen megújultak az Eötvös Loránd Tudományegyetem szombathelyi épületei, amelyekben jelenleg is több helyen zajlanak felújítási munkálatok. A cél 21. századi oktatási környezet kialakítása.

A Savaria Egyetemi Központ 2017-ben csatlakozott az ország legrégebb óta működő, legkiválóbb és a hallgatók között legnépszerűbb egyeteméhez, az Eötvös Loránd Tudományegyetemhez. 


Az integráció számos hozadéka közül az egyik az oktatási terek megújulása. 


– Az ELTE Savaria Egyetemi Központ Károlyi Gáspár téri épületein részben pályázati, részben saját forrásból eddig több mint ötszáz négyzetméteren valósított meg már fejlesztést – mondta Németh István, az egyetem szombathelyi ügyekért felelős koordinációs rektorhelyettese.


A részletekről szólva Németh Istvántól megtudtuk, már befejeződött az A épület energetikai korszerűsítése: háromszázhúszmillió forintból megtörtént a nyílászárók cseréje, valamint a tetőtér szigetelése. A campuson számos tanterem újult meg, a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület pedig az elmúlt hónapokban társasági adó támogatásból (TAO) és az ELTE önrészéből, összesen hatvanmillió forintos beruházással megvalósította az egyetemi sportcsarnok felújítását.


Jelenleg a C épületi nagyelőadó korszerűsítését végzik a szakemberek, a több tízmillió forintos beruházással várhatóan február végéig készülnek el. 
Az ELTE Savaria Egyetemi Központ infrastruktúra-fejlesztéseinek sora a fűtési szezon után a kazán cseréjével folytatódik.


Németh István hangsúlyozta, az infrastruktúra fejlesztésén kívül sor került az informatikai hálózat korszerűsítésére, illetve digitális oktatási eszközök beszerzésére is. Utóbbi keretében az egyetemi központ eddig körülbelül száz modern laptopot osztott ki az oktatók között, valamint tizenhat tanteremben szerelt fel digitális táblát. 



És természetesen javában zajlik a Berzsenyi 2.0 elnevezésű projekt bevezetése, amelynek révén a 21. század követelményeinek megfelelően a pedagógusképzés módszertanának digitális megújítását végzi az egyetem. 
 

Savaria Fórum 30. évfolyam 33. szám - 2021.09.17.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Dr. Vincze Magdolna szombathelyi gyermekorvos szerint: "Ritka, hogy ilyen sokan betegednek meg"
Jellemzően 4-8 gyerek hiányzik most az óvodás csoportokból és az iskolai osztályokból felsőlégúti megbetegedések miatt Szombathelyen.
Gól a Lövölde térről a mennyei megyeiben: kezdőrúgásból talált be a bucsui játékos
A második félidő elején elvégzett kezdőrúgásból talált be a hazai kapuba Podani Gábor, a vendégek játékosa a Balogunyom-Bucsu (4-2) megyei III. osztályú meccsen.
Orbán nem akar kötelező oltást
Lesz negyedik hullám, nem fog megállni a határoknál – jelentette ki Orbán Viktor a Kossuth Rádió Jó reggelt Magyarország című műsorában.
Megyei I. osztály: A Király nyerte a szombathelyiek csatáját, a Táplán háromgólos hátrányból fordított
A címvédő Sárvár hazai pályán szenvedett vereséget a Kőszegtől. A Celldömölk is négyig jutott a Szentgotthárd ellen, a Körmend és a Bük mérkőzésén pedig döntetlen született. A Jánosháza a Lukácsháza otthonából hozta el a pontokat.
Megyei labdarúgás: gólgazdag mérkőzések a Halmosi Zoltán Vas Megyei Kupa 3. fordulójában
Ebben a fordulóban is voltak első osztályú búcsúzók, a Torony KSK pedig egyedüli harmadosztályú csapatként lesz ott a negyedik körben.
legfrissebbek
Tovább nőtt a biztosítók díjbevétele az idei első fél évben
Egyre népszerűbb az e-kárbejelentő, már 381 ezer alkalommal töltötték le az alkalmazást.
Az aluljáró fantom-Kula bácsija: valaki időnként fekáliával keni le a falat
Ismét rongálás történt a Thököly utcai aluljáróban. Valaki - már nem először - fekáliával szennyezte be a falat. A takarítást a szombathelyi önkéntes tűzoltók végezték el.
Megtalálták a radarernyőkről eltűnt repülő roncsait az orosz Távol-Keleten 
A balesetet feltételezések szerint időjárási körülmények okozhatták.
Egész estés dokumentumfilm készül Kemény Dénes vízilabda-válogatottjáról
A film az 1997 és 2008 közötti időszakot mutatja majd be. Ebben a periódusban a magyar férfi vízilabda-válogatott 329 mérkőzést játszott, amiből 273-at megnyert, 16 döntetlen mellett 40-szer kapott ki, és kizárólag a 2001-es fukuokai világbajnokságon maradt le a dobogóról.
Előbbre hozták a Legendás állatok és megfigyelésük 3. epizódjának bemutatóját
A forgatókönyvet megírásában a varázslóvilág megalkotóját, J. K. Rowlingot Steve Kloves segítette, Rowling a producerek között is szerepel.