km/óra
  2022.01.27., csütörtök  •  Angelika napja
Modern oktatási terekkel vár az ELTE Savaria Egyetemi Központ (x)

Modern oktatási terekkel vár az ELTE Savaria Egyetemi Központ (x)

Az elmúlt két–három évben jelentősen megújultak az Eötvös Loránd Tudományegyetem szombathelyi épületei, amelyekben jelenleg is több helyen zajlanak felújítási munkálatok. A cél 21. századi oktatási környezet kialakítása.

A Savaria Egyetemi Központ 2017-ben csatlakozott az ország legrégebb óta működő, legkiválóbb és a hallgatók között legnépszerűbb egyeteméhez, az Eötvös Loránd Tudományegyetemhez. 


Az integráció számos hozadéka közül az egyik az oktatási terek megújulása. 


– Az ELTE Savaria Egyetemi Központ Károlyi Gáspár téri épületein részben pályázati, részben saját forrásból eddig több mint ötszáz négyzetméteren valósított meg már fejlesztést – mondta Németh István, az egyetem szombathelyi ügyekért felelős koordinációs rektorhelyettese.


A részletekről szólva Németh Istvántól megtudtuk, már befejeződött az A épület energetikai korszerűsítése: háromszázhúszmillió forintból megtörtént a nyílászárók cseréje, valamint a tetőtér szigetelése. A campuson számos tanterem újult meg, a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület pedig az elmúlt hónapokban társasági adó támogatásból (TAO) és az ELTE önrészéből, összesen hatvanmillió forintos beruházással megvalósította az egyetemi sportcsarnok felújítását.


Jelenleg a C épületi nagyelőadó korszerűsítését végzik a szakemberek, a több tízmillió forintos beruházással várhatóan február végéig készülnek el. 
Az ELTE Savaria Egyetemi Központ infrastruktúra-fejlesztéseinek sora a fűtési szezon után a kazán cseréjével folytatódik.


Németh István hangsúlyozta, az infrastruktúra fejlesztésén kívül sor került az informatikai hálózat korszerűsítésére, illetve digitális oktatási eszközök beszerzésére is. Utóbbi keretében az egyetemi központ eddig körülbelül száz modern laptopot osztott ki az oktatók között, valamint tizenhat tanteremben szerelt fel digitális táblát. És természetesen javában zajlik a Berzsenyi 2.0 elnevezésű projekt bevezetése, amelynek révén a 21. század követelményeinek megfelelően a pedagógusképzés módszertanának digitális megújítását végzi az egyetem. 
 

Savaria Fórum 31. évfolyam 2. szám - 2022.01.22.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Gyász: elhunyt Csollány Szilveszter
Ötvenegy esztendős korában elhunyt Csollány Szilveszter olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornász.
Alma és szalma – a szerbek karácsonya 
Milos Konakov már több éve a szombathelyi kosárlabda meghatározó alakja, az idei szezontól pedig immáron vezetőedzőként irányítja a Falcót. A szerbiai születésű szakember is felelevenítette, hogy miként szokták tölteni az ünnepeket és milyen hagyományok kapcsolódnak a karácsonyhoz déli szomszédainknál.
Koronavírus: duplájára hízott a leggazdagabbak vagyona
A világ tíz leggazdagabb embere köszöni szépen, a pandémia alatt megduplázta vagyonát – írja a Guardian.
Közterület-felügyelet: érzik a polgárok bizalmát
Ágoston Sándor 2020. szeptember elsejétől látja el a Közterület-felügyelet irodavezetői feladatait. A december végi közgyűlésen számolt be a felügyelet azóta végzett munkájáról. Most lapunknak is elmondta a legfontosabb változásokat és legnagyobb eredményeket.
ENSZ: évek alatt gyógyulhat meg a munkaerőpiac
A koronavírus-válság továbbra is világszerte súlyos hatással van a munkahelyekre – közölte az ENSZ, arra figyelmeztetve, hogy évekig tarthat, amíg a munkaerőpiac újra eléri a járvány előtti szintet.
legfrissebbek
A magyar természetfotó nagydíja néven új elismerést alapít a Varázslatos Magyarország 
A díjazottak és a pályázati kategóriák dobogósainak képei a VM évente megjelenő természetfotó-albumában és az ország több prominens kiállítóhelyén megrendezendő kiállításán is előkelő helyet kapnak - áll az összegzésben. 
Online fogadóóra: koronavírus, buszközlekedés és beruházások
Dr. Nemény András polgármester a szombathelyi önkormányzat hivatalos oldalán online fogadóórát tartott szerda este. Szóba került az új buszközlekedés, a koronavírus és dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő fejlesztési beruházásokat érintő felvetése is.
Otthon Centrum: a vidéki albérletpiacon nagyobb mértékben emelkedtek az árak a fővárosinál
A nagyobb vidéki városokban több mint 6 százalékkal emelkedtek az albérletárak.
A földimalac, aki semmiben sem volt biztos
A földimalac, aki semmiben sem volt biztos címmel tart a Mesebolt Bábszínház és a zalaegerszegi Griff Bábszínház közös bemutatót vasárnap. Az óvodásoknak szóló történetet a 2017-es ősbemutató után 3 fiatal színésszel frissítették fel idén.
Von der Leyen a holokauszt-emléknapról: Európában ismét erősödik az antiszemitizmus
Az uniós végrehajtó testület elnöke úgy vélte: a koronavírus-világjárvány kezdete óta az antiszemita összeesküvés-elméletek és a dezinformáció rohamos terjedésnek indult.