km/óra
  2024.04.14., vasárnap  •  Tibor napja
Modern oktatási terekkel vár az ELTE Savaria Egyetemi Központ (x)

Modern oktatási terekkel vár az ELTE Savaria Egyetemi Központ (x)

Az elmúlt két–három évben jelentősen megújultak az Eötvös Loránd Tudományegyetem szombathelyi épületei, amelyekben jelenleg is több helyen zajlanak felújítási munkálatok. A cél 21. századi oktatási környezet kialakítása.

A Savaria Egyetemi Központ 2017-ben csatlakozott az ország legrégebb óta működő, legkiválóbb és a hallgatók között legnépszerűbb egyeteméhez, az Eötvös Loránd Tudományegyetemhez. 


Az integráció számos hozadéka közül az egyik az oktatási terek megújulása. 


– Az ELTE Savaria Egyetemi Központ Károlyi Gáspár téri épületein részben pályázati, részben saját forrásból eddig több mint ötszáz négyzetméteren valósított meg már fejlesztést – mondta Németh István, az egyetem szombathelyi ügyekért felelős koordinációs rektorhelyettese.


A részletekről szólva Németh Istvántól megtudtuk, már befejeződött az A épület energetikai korszerűsítése: háromszázhúszmillió forintból megtörtént a nyílászárók cseréje, valamint a tetőtér szigetelése. A campuson számos tanterem újult meg, a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület pedig az elmúlt hónapokban társasági adó támogatásból (TAO) és az ELTE önrészéből, összesen hatvanmillió forintos beruházással megvalósította az egyetemi sportcsarnok felújítását.


Jelenleg a C épületi nagyelőadó korszerűsítését végzik a szakemberek, a több tízmillió forintos beruházással várhatóan február végéig készülnek el. 
Az ELTE Savaria Egyetemi Központ infrastruktúra-fejlesztéseinek sora a fűtési szezon után a kazán cseréjével folytatódik.


Németh István hangsúlyozta, az infrastruktúra fejlesztésén kívül sor került az informatikai hálózat korszerűsítésére, illetve digitális oktatási eszközök beszerzésére is. Utóbbi keretében az egyetemi központ eddig körülbelül száz modern laptopot osztott ki az oktatók között, valamint tizenhat tanteremben szerelt fel digitális táblát. És természetesen javában zajlik a Berzsenyi 2.0 elnevezésű projekt bevezetése, amelynek révén a 21. század követelményeinek megfelelően a pedagógusképzés módszertanának digitális megújítását végzi az egyetem. 
 

Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Már tudják, hol mérnek a vasi rendőrök a Speedmarathonon
A vasi rendőrök száznál is több javaslatot kaptak az itt élőktől, hogy hol mérjenek majd április 19-én.
Szombaton elstartol a Spartan, itt vannak a részletek
Április 13-án, szombaton Szombathelyre érkezik a Spartan, a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó versenysorozata. Több ezer magyar és nemzetközi versenyzőt várnak a szervezők. Épülnek a látványos akadálypályák, melyek csak arra várnak, hogy szombat reggel nyolc órakor elstartoljanak a versenyzők. Szólunk előre, hogy több utcában is forgalomkorlátozás lesz.
Nehéz lesz az április a Rumi úton közlekedőknek
Napokon belül indul a város legforgalmasabb déli bevezető útjának felújítása, a Rumi út aszfaltozása miatt a hónap végén várhatóan pár napig teljes lezárás lesz a szakaszon, de már a marási munkák idején is lassabb haladásra kell számítani.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Szólunk előre: április második hetében több helyen is útlezárások lesznek Szombathelyen
Szombathely 800 millió forintos önkormányzati forrásból megvalósuló útfelújításának részeként több helyszínen kezdődnek vagy folytatódnak munkálatok április második hetében, ezért lezárásokra, korlátozásokra kell számítani.