km/óra
  2023.09.21., csütörtök  •  Máté, Mirella napja
MNB-ösztöndíjas közgazdász-kiválóságok

MNB-ösztöndíjas közgazdász-kiválóságok

Idén immár másodszor részesültek MNB Kiválósági Ösztöndíjban az ELTE szombathelyi közgazdászhallgatói, ráadásul csaknem kétszer annyian, mint egy évvel korábban. Ez is mutatja, hogy nagy potenciál van a képzésben és a hallgatói bázisban egyaránt, írja az intézmény hivatalos Facebook-oldala.

A poszt szerint: "A Magyar Nemzeti Bank a 2016-ban megalapított kiválósági ösztöndíjával a hazai közgazdasági és pénzügyi szakemberképzés megújításához kíván hozzájárulni. Az elbírálás során a kiváló tanulmányi eredményen kívül a pályázók közösségi és tudományos tevékenységét is értékelték.

Az elismerést a 2022/2023-as tanévben az Eötvös Loránd Tudományegyetemen összesen harminc alapszakos és tizenöt mesterszakos hallgató nyerhette el.

Az ELTE Savaria Egyetemi Központban az ösztöndíjak átadására március 21-én házi ünnepség keretében került sor.

A megjelenteket köszöntötte Lenkai Nóra rektori biztos, kiemelve, hogy az a pluszmunka, amit a hallgatók a tanulmányi kötelezettségeiken kívül végeznek, nem csak az MNB-ösztöndíj elnyeréséhez segítette hozzá őket, hanem a munkaerőpiacon is meghozza majd a gyümölcsét.

Méltatta még a hallgatókat Varga Imre egyetemi docens, a Társadalomtudományi Kar (TáTK) Közgazdaságtudományi Intézet (KTI) Savaria Gazdálkodástudományi Tanszékének vezetője, arra hívva fel a figyelmet, hogy Szombathely a tizenegy ösztöndíjassal nem csupán az ELTE-n felülreprezentált, hanem országos viszonylatban is figyelemre méltó eredményt ért el.

Kovács László egyetemi docens, a TáTK KTI Üzleti Kommunikáció és Marketing Tanszékének vezetője arról beszélt, hogy az ösztöndíjasok több évfolyam hallgatóiból kerültek ki, a legfiatalabb másodéves, így a szakmai folyamatosság is adott.     

Székely Klára, TáTK KTI Üzleti Kommunikáció és Marketing Tanszékének egyetemi adjunktusa úgy fogalmazott, az MNB Kiválósági Ösztöndíjjal értéket kap a valódi érték. Hozzátette: a most elismert hallgatók az egyetemisták vidám, önfeledt életét élve nyújtanak olyan komoly teljesítményt, amelyre a szakmának is oda kell figyelnie.   

Az idei tanévben Baranyai Hanna, Bánhidi Anna Beatrix, Bányai Boglárka, Csire László Imre, Herman Vivien, Holpár Szabina, Németh Diána, Sabján Csenge, Skultéty Tünde Anna, Szalai Stella és Tóth Ádám nyerte el az MNB kiválósági ösztöndíját. Közülük heten tudtak részt venni az ünnepségen, a többiek későbbi időpontban veszik át az elismerést.

A támogatás összege 50 ezer forint, amelyet tíz hónapig folyósítanak.

(Szöveg és fotó: Kleinhappel Miklós)

Savaria Fórum 32. évfolyam 32. szám - 2023.09.15.
Savaria Fórum 32. évfolyam 32. szám - 2023.09.15.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Így juthat el hétfőtől InterCityvel Budapestre
A MÁV közzétette a Biatorbágy-Szárliget vasúti fővonal felújítása miatt hétfőtől (09.18.) október 26-ig érvényes vágányzári menetrendet. Spoiler: vonat, busz Kelenföldig. Ez a három hónaposra tervezett vágányzár első üteme.
Jégesővel vonult át a vihar délután Vas vármegyén (fotók, videó)
Söpte-Vép-Táplán-Vasszécseny kapta a legtöbb jeget, a borsó nagyságútól a 2-3 centisig volt minden.
Zsoldos Báró Zoltán: Én zenéből vagyok
Ha Szombathely és blues, akkor Zsoldos Zoltán, közismert (a fehér garbóról ráragadt) nevén: Báró. Ha Báró, akkor egy zseniális zenész szinte transzállapotban a színpadon, lázba hozva közönségét. Papíron nyugdíjas hegedű- és gitártanár, a Szombathelyi Szimfonikus Zenekar, a Capella Savaria egykori tagja. Most, 75. születésnapjára Bartók termi koncerttel készül barátaival. Az egykori Kőszegi utcai srácot otthonában, a Kőszegi-hegység lábánál látogattuk meg.
Vármegyei I. osztály: gólgazdag mérkőzésen nyerte a dobogósok csatáját Vasváron a Haladás, a Szarvaskend és a Rábapaty is idegenben tudott nyerni
A Király SE és a Szentgotthárd egyaránt egygólos hazai sikernek örülhetett a pontvadászat 5. fordulójában.
Ma indul a városi nagytakarítás!
Még 2020 júniusában fogadta el egyhangúlag Szombathely MJV képviselő-testülete a "Vigyázzunk együtt Szombathelyre!" szemléletformáló programot, mely 2023-ban is folytatódik. Szombathely MJV Önkormányzatának szervezésében a tavalyi év sikeres lebonyolításának folytatásaként idén ismét városi nagytakarítást tartanak a Vigyázzunk együtt Szombathelyre! program keretein belül.
legfrissebbek
Harmadszor mérhették össze tudásukat a gyerekek a Városi Diák- és Szabadidősport Napon
Harmadszor rendezték meg a Városi Diák- és Szabadidősport Napot a Fő téren. Futóversenyen mérhették össze gyorsaságukat, ügyességüket az óvodások, általános- és középiskolások, valamint a Szombathelyi Sportiskola jóvoltából különböző sportágakkal is megismerkedhettek testközelből.
56. alkalommal rendezik meg hétvégén a Savaria Nemzetközi Táncversenyt
A Savaria Nemzetközi Táncverseny kezdete 1966-ra nyúlik vissza, mely a világjárvány éveitől eltekintve folyamatosan, immár 56. alkalommal kerül megrendezésre az AGORA Művelődési és Sportházban. A verseny nemcsak az európai, hanem a világ minden táján ismert és elismert táncesemény, amely méltó rangot vívott ki magának a Nemzetközi TáncSport Szövetség és a táncsport szakemberei és táncosai körében is.
Az élelmiszer-mentési akció több száz családnak nyújt segítséget Szombathelyen
A Magyar Élelmiszerbank Egyesületnek és partnereinek köszönhetően évről évre egyre többen jutnak hozzá a kereskedelmi szektorban feleslegessé vált ételekhez. Városunkban több segélyszervezet is együttműködik az élelmiszerbankkal. A Szombathelyi Egyházmegyei Karitász munkatársai a RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálatnál, a Hársfa Háznál és a Szikla Szociális Központban több száz családnak nyújtanak segítséget - heti rendszerességgel.
Közel 300 millió forintból korszerűsödött a Markusovszky kórházban a járóbeteg-ellátás
291,37 millió forint összegű vissza nem térítendő európai uniós támogatásnak köszönhetően korszerű, orvostechnikai műszerek beszerzése történt meg a Vas Vármegyei Markusovszky Egyetemi Oktatókórházban, melyek eredményeként tovább emelkedik a járóbeteg-ellátás színvonala, olvasható a lapunkhoz is eljuttatott sajtóközleményben.
Bemutatták dr. Czetter Ibolya könyvét