km/óra
  2024.04.22., hétfő  •  Csilla, Noémi napja
MNB-ösztöndíjas közgazdász-kiválóságok

MNB-ösztöndíjas közgazdász-kiválóságok

Idén immár másodszor részesültek MNB Kiválósági Ösztöndíjban az ELTE szombathelyi közgazdászhallgatói, ráadásul csaknem kétszer annyian, mint egy évvel korábban. Ez is mutatja, hogy nagy potenciál van a képzésben és a hallgatói bázisban egyaránt, írja az intézmény hivatalos Facebook-oldala.

A poszt szerint: "A Magyar Nemzeti Bank a 2016-ban megalapított kiválósági ösztöndíjával a hazai közgazdasági és pénzügyi szakemberképzés megújításához kíván hozzájárulni. Az elbírálás során a kiváló tanulmányi eredményen kívül a pályázók közösségi és tudományos tevékenységét is értékelték.

Az elismerést a 2022/2023-as tanévben az Eötvös Loránd Tudományegyetemen összesen harminc alapszakos és tizenöt mesterszakos hallgató nyerhette el.

Az ELTE Savaria Egyetemi Központban az ösztöndíjak átadására március 21-én házi ünnepség keretében került sor.

A megjelenteket köszöntötte Lenkai Nóra rektori biztos, kiemelve, hogy az a pluszmunka, amit a hallgatók a tanulmányi kötelezettségeiken kívül végeznek, nem csak az MNB-ösztöndíj elnyeréséhez segítette hozzá őket, hanem a munkaerőpiacon is meghozza majd a gyümölcsét.

Méltatta még a hallgatókat Varga Imre egyetemi docens, a Társadalomtudományi Kar (TáTK) Közgazdaságtudományi Intézet (KTI) Savaria Gazdálkodástudományi Tanszékének vezetője, arra hívva fel a figyelmet, hogy Szombathely a tizenegy ösztöndíjassal nem csupán az ELTE-n felülreprezentált, hanem országos viszonylatban is figyelemre méltó eredményt ért el.

Kovács László egyetemi docens, a TáTK KTI Üzleti Kommunikáció és Marketing Tanszékének vezetője arról beszélt, hogy az ösztöndíjasok több évfolyam hallgatóiból kerültek ki, a legfiatalabb másodéves, így a szakmai folyamatosság is adott.     

Székely Klára, TáTK KTI Üzleti Kommunikáció és Marketing Tanszékének egyetemi adjunktusa úgy fogalmazott, az MNB Kiválósági Ösztöndíjjal értéket kap a valódi érték. Hozzátette: a most elismert hallgatók az egyetemisták vidám, önfeledt életét élve nyújtanak olyan komoly teljesítményt, amelyre a szakmának is oda kell figyelnie.   

Az idei tanévben Baranyai Hanna, Bánhidi Anna Beatrix, Bányai Boglárka, Csire László Imre, Herman Vivien, Holpár Szabina, Németh Diána, Sabján Csenge, Skultéty Tünde Anna, Szalai Stella és Tóth Ádám nyerte el az MNB kiválósági ösztöndíját. Közülük heten tudtak részt venni az ünnepségen, a többiek későbbi időpontban veszik át az elismerést.

A támogatás összege 50 ezer forint, amelyet tíz hónapig folyósítanak.

(Szöveg és fotó: Kleinhappel Miklós)

Savaria Fórum 33. évfolyam 15. szám - 2024.04.19.
Savaria Fórum 33. évfolyam 15. szám - 2024.04.19.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Áprilisi nyárra téli zimankó: kifehéredett a Kőszegi-hegység csúcsa
Kifehéredett az Írottkő kedden délelőtt: az Astromet Facebook-oldal élő videóban jelentkezett be a Kőszegi-hegységből, jég- és hódara, illetve hó hullott a nulla fok körüli hőmérsékleten.
Több száz motor várható a vasárnapi motoros felvonuláson Szombathelyen
Hagyományosan felvonulással indítják a szezont a vasi motorosok. Mutatjuk a tervezett útvonalat, ahol április 21-én, vasárnap várható a látványos konvoj felbukkanása, írja a 112press.hu.
Mutatjuk, mikor és hol folytatódnak az útfelújítások Szombathelyen
Szombathely 800 millió forintos önkormányzati forrásból megvalósuló útfelújításának részeként több helyszínen kezdődnek vagy folytatódnak munkálatok április harmadik hetében, ezért lezárásokra, korlátozásokra kell számítani hétvégén és a jövő héten.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Szombathely Deák Ferenc utca 3. alatti gyermekorvosi rendelő - Dr. Gecse-Kálózi Patrícia rendelési idő
Dr. Gecse-Kálózi Patrícia gyermekorvos rendelési ideje 2024-ben március 1-től a Deák Ferenc utcai gyermekorvosi rendelőben, Szombathelyen.