km/óra
  2024.05.25., szombat  •  Orbán napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Minden adott az SZKKA csarnoképítéséhez

Minden adott az SZKKA csarnoképítéséhez

Az önkormányzat mintegy 70 millió forintos telekkel járult hozzá a projekthez.

Mint korábban beszámoltunk róla: a szombathelyi közgyűlés tavaly márciusban felajánlott egy önkormányzati telket az SZKKA-nak, ahol a tervek szerint a társasági adókeret (TAO) terhére felépülhet egy csarnok.

A csarnok kérdése a múlt heti közgyűlésen is téma volt. Koczka Tibor (Pro Savaria) önkormányzati képviselő beszélt a témáról. Mint az ugytudjuk.hu írja: A szombathelyi női kézilabdát két szervezet fedi le. A jelenleg NB I/B-ben szereplő csapatot a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia Sport Kft. üzemelteti. A cégben 10%-os tulajdonrésze van a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia Egyesületnek, amely pedig az utánpótlás nevelést fedi le. Az SZKKA csarnok építését az egyesületen keresztül valósítanák meg. Társasági adóra, amit a cégek címkézve adhatnak sportszervezeteknek, ugyanis csakis utánpótlás neveléssel foglalkozó klub pályázhat. Koczka arról beszélt, hogy Pődör Zoltán nem az egyesületre kérte ki a SZOVA – mint az építési telek tulajdonosának – hozzájárulási nyilatkozatát, hanem a kft-re. Ugyanakkor – húzta alá a város korábbi sportért felelős alpolgármestere – a kft. nem tud TAO-ból csarnokot építeni.

Dr. Nemény András (Éljen Szombathely!) polgármester válaszában azt mondta: amikor kiderült, hogy Pődörék hibáztak, akkor a szombathelyi önkormányzat és a SZOVA is megtett mindent azonnal ennek orvoslására. Dr. Nemény András egyébként néhány nappal korábban online fogadóóráján egy kérdés kapcsán hozta szóba a csarnok ügyét. Akkor elmondta, hogy az egyesületnek használatba adott telek értéke körülbelül 70 millió forint. Pődörék hibája miatt több esetben kellett új dokumentumot kiadnia a SZOVA-nak és az önkormányzatnak. Településképi véleményt február 27-én kértek ki, ezt másnap, vagyis február 28-án ki is adták. Február 12-én azért adott be új kérelmet az SZKKA, mert a tulajdonosi úthasználati hozzájárulást korábban a kft.-re kérték ki, ám az egyesületnek kellett. Mivel a telek jelzáloggal terhelt, így az OTP Bank jóváhagyása is kellett a beruházási hozzájáruláshoz. Ez ugyan kicsit lelassította a folyamatot, de így is megkapták azt március 21-én.

A polgármester korábban azt is hangsúlyozta, hogy 2023-ban 30 millió forintot, 2024-ben pedig 40 millió forintot szavaztak meg önkormányzati támogatáskét a klubnak. A pénz kifizetésének annyi feltételt szabtak, hogy a kft. és az egyesület is állítson fel felügyelő bizottságot, ahová az önkormányzat be tud delegálni egy tagot. Ez a mai napig nem történt meg.

 

(Fotó: szombathelyikezilabda.hu)

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legfrissebbek
Vármegyei I. osztály: lezárult a bajnokság, a Királyé lett az ezüstérem a Haladás mögött, a harmadik helyet a Vép szerezte meg
A Sárvár a hatalmas vihar, jégeső miatt találkozója nagy részét műfüvön játszotta és 0-0-ra végzett a Csákánydoroszlóval, de a Söpte és Szentgotthárd is megosztozott a pontokon. A Haladás gólzáporos mérkőzésen hozta el a három pontot Táplánból, míg a Körmend, a Vasvár és a Szarvaskend egyaránt három gólt szerezve nyert hazai környezetben.
100 százalékos teljesítménnyel nyerte a bajnokságot az SZKKA
Az NB/I B-s kézibajnokság zárófordulójában az Orosházát is legyőzte Vida Gergő együttese, amely mind a 30 bajnokiját megnyerte.
Hankó Balázs: egyre vonzóképesebb a megújult magyar felsőoktatás
Egyre vonzóképesebb, egyre attraktívabb a megújult magyar felsőoktatás - hangoztatta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) felsőoktatásért felelős államtitkára Szombathelyen tartott sajtótájékoztatóján, szombaton.
Ha jövő héten IC-vel készült Budapestre, ennek nem fog örülni
Vonatok helyett pótlóbuszok járnak hétfőtől Szombathely és Csorna között, pályakarbantartási munkák miatt.
Megtisztult a Stromfeld lakótelep első két félköríve is
A SZOVA Nonprofit Zrt., a Szompark Kft. és a Közterület-felügyelet korábbra tervezte, de a csapadékos időjárás miatt végül csak most tudták elvégezni a Stromfeld lakótelep első két félkörívének komplex takarítását.