km/óra
  2024.06.14., péntek  •  Vazul napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Meteorológia: fagyveszély várható a következő napokban

Meteorológia: fagyveszély várható a következő napokban

Fagyveszély várható a következő napokban, szerdára virradóra az ország nagy részén fagypont alá csökken a hőmérséklet - írta a HungaroMet Zrt. a Facebook-oldalán kedden.

Hozzátették: ahol fagypont felett alakul a minimum, ott is előfordulhat talaj menti fagy. A hidegre hajlamos helyeken - elsősorban az Északi-középhegység völgyeiben - mínusz 6, mínusz 7 Celsius-fok köré hűlhet a levegő.

Az előrejelzés szerint csütörtökre virradóra a Dunától keletre van esély gyenge fagyokra, azonban a talaj közelében ismét többfelé 0 fok alá hűlhet a levegő.

Péntekre virradóra már csak elvétve fordulhat elő gyenge fagy, majd szombattól erre már sehol sem kell számítani.

Az előrejelzés szerint vasárnap hidegfront vonul át az ország felett, mögötte bizonytalan mértékben, de csökken a hőmérséklet. Ahogy a zárt felhőzet elvonul és mérséklődik a szél, úgy ismét előfordulhatnak fagyok, erre hétfőtől van esély - írták.

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 22. szám - 2024.06.07.
Savaria Fórum 33. évfolyam 22. szám - 2024.06.07.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Rengeteg utat lezártak az áradás miatt a megyében
Az árvíz miatt egyre tovább bővül a lezárt utak listája a megyében.
Választási eredmények 2024: árad a Rába, kiderül, ki vezetheti Szombathelyt
Miközben rekordközeli áradat érkezik a Rábán, harmadfokú készültség van a Pinkán, eldől, hogyan szerepeltek a pártok, polgármester- és képviselőjelöltek a városban, a vármegyében és az országban. Árad-e a Tisza is, meglesz a Fidesz-KDNP 50 százaléka, ki esik az ötszázalékos küszöb alá a kis pártok közül? Élő hírfolyamunk a 2024-es önkormányzati és EP-választási eredményekről.
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
Szombathelyen és a megyében is küzdenek az árral
Az éjszakai esőzések után ismét áradnak, kilépnek medrükből a folyók és a patakok a megyében, Szombathelyen is védekezni kell a víz ellen. A Rábán és a Pinkán is harmadfokú készültség van, más megyékből vezényeltek át szakembereket, a Rába-völgyben további áradásokra kell számítani.
A Rába és a Pinka áradása miatt ezek az utak továbbra sem járhatóak Vas vármegyében
A Rába és a Pinka kiöntése miatt összesen nyolc, belvíz okán pedig egy alacsonyabb rendű összekötő út járhatatlan az Útinform kedd kora reggeli tájékoztatása szerint. Mutatjuk, melyek ezek.