km/óra
  2024.05.19., vasárnap  •  Ivó, Milán napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Mészáros Lőrinc cége ismét kitette egy uniós beruházásból Homlok Zsolt vállalkozását

Mészáros Lőrinc cége ismét kitette egy uniós beruházásból Homlok Zsolt vállalkozását

Január 31-én írta alá az OPUS TITÁSZ Zrt. a vállalkozói szerződést a VASÚTVILL Kft.-vel a nyíregyházi ipari parkba tervezett elektromos alállomásról, de márciusra már rá is jöttek, hogy „lényeges műszaki tartalmi változás” miatt azonnali hatállyal fel kell bontani.

 

Tovább folytatódik Homlok Zsolt cégeinek kiszorítása Mészáros Lőrinc érdekeltségeiből, olvasható a Szabad Európa cikkében. Ahogy korábban mi is megírtuk, hogy Mészáros Lőrinc cége, az R-Kord Kft. március 3-án azonnali hatállyal két fontos vasúti beruházásban is felmondta a kivitelezői szerződést a Homlok Zsolt tulajdonában álló VASÚTVILL Kft.-vel.


Mint írják, a nyíregyházi ipari parkba tervezett elektromos állomás kivitelezéséről idén január 31-én írta alá a szerződést a fővállalkozó OPUS TITÁSZ Zrt. és a VASÚTVILL Kft., mint kivitelező. Az OPUS TITÁSZ Zrt. szintén Mészáros Lőrinc tulajdona. Ehhez kapcsolódóan: Mészáros Lőrinc cége, az R-Kord Kft. most egy 58,85 milliárd forint értékű vasúti fejlesztési szerződést tárgyalna újra az állammal, a kivitelezők közül többen egyelőre nem jutnak a pénzükhöz.


A VASÚTVILL honlapján elérhető közlemény március 14-i keltezésű, és arról szól, hogy az OPUS TITÁSZ „a szerződést érintő lényeges műszaki tartalmi változásra” hivatkozással mondta fel azonnali hatállyal a megállapodást.


Úgy tudják, március 6-án még a szerződés hatálybalépéséről értesítették az OPUS TITÁSZ részéről a VASÚTVILL vezetőit, hogy aztán egy nappal később már közöljék: felbontják. A szabolcshir.hu hírportál szerint a szerződés értéke nettó 5,9 milliárd forint.

 

Illusztráció: pixabay.com

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Savaria Fórum 33. évfolyam 19. szám - 2024.05.17.
Savaria Fórum 33. évfolyam 19. szám - 2024.05.17.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legfrissebbek
Szombathelyi Haladás - FC Ajka 1-2 (Cikkünk folyamatosan frissül)
A Merkantil Bank liga 33. fordulójában a vasiak az Ajkát látják vendégül.
Sportszerűség, fegyelem, bajtársiasság, humor – felavatták a Szabó Éva sétányt (képgalériával)
Tegnap délután ünnepélyes keretek közt felavatták a Haladás pálya mögött a Szabó Éva sétányt. Köszöntőbeszédet dr. László Győző, Szombathely sportügyekért is felelős alpolgármestere, Kelemen Krisztián önkormányzati képviselő és Szabó Hajnalka, a Haladás VSE Tenisz Szakosztályának elnöke mondott. Az ünnepi esemény zárásaként leleplezték Szabó Éva emléktábláját. A legendás teniszező 2022-ben hunyt el.
Indul a vidéki vendéglátóhelyek támogatása
Tizenhárom milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a vendéglátóhelyek, elsőként az egész évben nyitva tartó, vidéki éttermeknek nyílik meg a lehetőség május 27-től - hívta fel a figyelmet csütörtöki közleményében a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ).
A polgármester nem dönthet az SZKKA ingyenes csarnokhasználatáról, a májusi közgyűlés tárgyalja a kérést
A májusi közgyűlésen tárgyalja az önkormányzat az SZKKA csarnokhasználati kérelmét, május 24-én pedig szurkolói ankét lesz, amelyen részt vesz a városvezetés is - egyebek mellett ez derül ki abból a levélből, amelyet vasárnap délután dr. Nemény András tett közzé. Az NB I-be
Ekler Luca aranyérmet nyert 100 méteres síkfutásban a para-atlétikai világbajnokságon
Ekler Luca aranyérmet nyert 100 méteres síkfutásban a para-atlétikai világbajnokságon, a japán Kobéban – írta az MTI.