km/óra
  2024.05.19., vasárnap  •  Ivó, Milán napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Kegyvesztett lett Homlok Zsolt, Mészáros Lőrinc veje

Kegyvesztett lett Homlok Zsolt, Mészáros Lőrinc veje

Összeveszett Mészáros Lőrinc és Homlok Zsolt, utóbbit két fontos vasúti beruházásból is kitették. Az ügy azért fontos, mert Homlok Zsolt a tulajdonosa a Szombathelyi Haladás NB II-es csapatát működtető Szombathelyi Haladás Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft.-nek.

 

Mészáros Lőrinc cége fővállalkozóként indoklás nélkül, a teljesítés utolsó fázisában tette ki Homlok Zsolt kft.-jét két fontos vasúti beruházásból, írja cikkében a Szabad Európa. Közleményben tudatta a VASÚTVILL Kft., hogy két fontos vasúti fejlesztésben is felmondta a céggel a kivitelezői szerződést a fővállalkozó, így „a társaság jelenleg rendelkezésre álló kapacitásainak 2023. évi terv szerinti kihasználtsága várhatóan jelentősen csökken”. A VASÚTVILL tőzsdei cég, így a közléssel a befektetői felé fennálló tájékoztatási kötelezettségének tett eleget. A két beruházás a Püspökladány–Biharkeresztes vasútvonal villamosítása, valamint a váci vasútállomás villamos felújítása. A közlemény nem említi, de a kivitelezői szerződéseket felmondó cég az R-Kord Kft.


Az ügynek azért van jelentősége, mert a VASÚTVILL Homlok Zsolt cége, a fővállalkozó pedig Homlok apósának, Mészáros Lőrincnek a társasága. 


A Szabad Európa úgy tudja, a professzionális vasútépítőnek számító Homlok Zsolt nehezen viselte, hogy a beruházásoknál mindenhol meg kellett elégednie az alvállalkozói státusszal, és Mészáros Lőrinccel való kapcsolatának az sem használt, hogy megromlott Ágnessel való házassága.


Homlok Zsolt cégei számtalan beruházás kivitelezői voltak Szombathelyen és környékén, ráadásul tavaly nyár óta már hivatalosan is a Haladás többségi tulajdonosa.


Az, hogy megromlott a viszont, beszédes adatok is alátámasztják, melyeket a hvg.hu szúrt ki. Homlok neve eltűnt a felesége nevéből, korábban ugyanis Homlok-Mészáros Ágnesként szerepelt a cégnyilvántartásban, ám mostanra már csak Mészáros Ágnesként lehet megtalálni. Homlok lakcíme is megváltozott. A cégvezető február elsejével Felcsútról Budapestre tette át állandó lakcímét.


Mint azt az ugytudjuk.hu is megírta, az események kihatással lehetnek a szombathelyi labdarúgásra is, hiszen a Szombathelyi Haladás NB II-es csapatát működtető Szombathelyi Haladás Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft. 2021 novembere óta Homlok Zsolt tulajdonában áll. Azonban, ha a nagy állami megrendelésektől elesik a VASÚTVILL, akkor Homlok bajosan fogja tudni finanszírozni a focit. Amennyiben Homlok pénzügyileg meggyengül úgy könnyen magával ránthatja a labdarúgócsapatot is. Igaz a Haladásban 10%-ban tulajdonos a szombathelyi önkormányzat is, ám ez az idei évben mindössze 40 millió forintos támogatás jelent a városi kasszából, tették hozzá. 

 

Fotó: balra Homlok Zsolt archív/Szombathelyi Haladás

címkék
Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Savaria Fórum 33. évfolyam 19. szám - 2024.05.17.
Savaria Fórum 33. évfolyam 19. szám - 2024.05.17.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legfrissebbek
Kikapott, de bennmaradt az NB/II-ben a Haladás - papíron
A Merkantil Bank liga 33. fordulójában a vasiak az Ajkát látták vendégül. Ellentétes félidők után a vendégek 3-1-re nyertek.
Sportszerűség, fegyelem, bajtársiasság, humor – felavatták a Szabó Éva sétányt (képgalériával)
Tegnap délután ünnepélyes keretek közt felavatták a Haladás pálya mögött a Szabó Éva sétányt. Köszöntőbeszédet dr. László Győző, Szombathely sportügyekért is felelős alpolgármestere, Kelemen Krisztián önkormányzati képviselő és Szabó Hajnalka, a Haladás VSE Tenisz Szakosztályának elnöke mondott. Az ünnepi esemény zárásaként leleplezték Szabó Éva emléktábláját. A legendás teniszező 2022-ben hunyt el.
Indul a vidéki vendéglátóhelyek támogatása
Tizenhárom milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a vendéglátóhelyek, elsőként az egész évben nyitva tartó, vidéki éttermeknek nyílik meg a lehetőség május 27-től - hívta fel a figyelmet csütörtöki közleményében a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ).
A polgármester nem dönthet az SZKKA ingyenes csarnokhasználatáról, a májusi közgyűlés tárgyalja a kérést
A májusi közgyűlésen tárgyalja az önkormányzat az SZKKA csarnokhasználati kérelmét, május 24-én pedig szurkolói ankét lesz, amelyen részt vesz a városvezetés is - egyebek mellett ez derül ki abból a levélből, amelyet vasárnap délután dr. Nemény András tett közzé. Az NB I-be
Ekler Luca aranyérmet nyert 100 méteres síkfutásban a para-atlétikai világbajnokságon
Ekler Luca aranyérmet nyert 100 méteres síkfutásban a para-atlétikai világbajnokságon, a japán Kobéban – írta az MTI.